Betűrendben - L

lábtörlő

Általánosságban: valami apró eseménynek túl nagy jelentőséget tulajdonítasz. Csukott ajtó előtt valamilyen tárgy a lábtörlőn: úgy gondolod fontos dologból maradsz ki, hagynak ki. Valójában olyan emberek között érzed ezt, akivel nem is vagytok közös nevezőn.

lövészárok

- Kedved ellen való nagy vendégeskedés.

labda

- A tökéletességre való - szükségképpen eredménytelen - törekvés; előítéletek. Amit nem tudsz elhelyezni a gondolkodási körödben, azt nem szívesen veszed észre, nem törődsz vele; egy eseménysorozatból csak azokat az elemeket ragadod ki, amelyek előfeltevésed igazolják. Gumilabda, ha pattog: bosszúság; nemet mondanak neked; guruló labda, golyó: magad is érzed, hogy változtatnod kell magatartásodon. Pingponglabda: hitelt adsz olyan véleményeknek, amelyek megalapozottak; kicsit több szemrehányást teszel a környezetedre, mint amennyit megérdemelne. Labda, amit nem tudsz megmozdítani: összeütközésbe kerülsz a saját nézeteiddel. Labda, ha az ujjhegyen könnyedén tartod vagy forgatod: megbántasz valakit, nem egészen szándéktalanul.

labirintus

- Kínos álom. Nem tudod megfejteni egy téged érdeklő személy viselkedését, nem érted, hogy mit miért tesz, mond; gondolnod kellene arra az egyszerű magyarázatra, hogy nem viszonozzák az érdeklődésedet. Labirintus, amiben könnyen kiigazodsz, ismered a járást: elbizakodottság, figyelmen kívül hagyott buktatók.

laboratórium

- Feszültség, szorongás. Olyan dolgok jutnak az eszedbe, amiket nem veszel jó néven magadtól.

ladik

- Lásd: CSÓNAK

lakat

- „Mindig valamely titok„ Krúdy - Mindig valamely titok, amelyet kifecsegsz; már többször támadt kellemetlenséged abból, hogy „nem teszel lakatot a szádra„ M. Sz.. Más felfogás szerint: gyűjtögetési hajlam; általában fölösleges rettegés attól, hogy meglopnak. Lakatot lefeszíteni: kiszeded valakiből a titkát. Lakatpánt, lakat nélkül: túlértékelt haszon; munkád fáradságosabb volt, mint jutalma.

lakoma

- Minél nagyobb, dúsabb, annál nagyobb mohóság; szeretetvágy.

lakás

- Általában a gondolataid jelképe. Ismeretlen lakásában lenni, ahol otthonosan érzed magad: jó alkalmazkodóképesség, derűlátás; kedves természeteddel sok bajból kivágod magad; ismeretlen lakás, amely félelmet ébreszt: jelzi saját gondolataidat. Lakásodban lenni, de azt mintha átrendezték volna, vagy oda régi bútoraid visszakerültek: gyermekkori emlékeid, amelyek még most is befolyással vannak rád. Új, szép lakásba költözni: vágyálom. Lakáscsere: bonyolult lélek.

lakótelep

- Egyhangúság. Lakótelep, ha minden házát más színűnek látod: megtalálod az örömöd az egyszerű helyzetekben is.

lapozni

- Unottan, de eleget teszel egy feladatnak.

lapát

- Olyan pálya, amelyre nem önszántadból léptél.

lavina

- A saját hibáid miatt baj szakad a nyakadba; megelégelik türelmetlenséged, zsémbeléseid; elfordulnak tőled.

lavór

- Meg vagy elégedve magaddal.

leejteni

valamit- Ha ezzel kárt okozol: irigység; ha a leejtett holmi a tiéd és tönkremegy: olyantól kaptad azt, akit nem szívelsz. Gyereket leejteni: rossz lelkiismeret.

lefolyó (fürdőszobai)

- Egyenetlen érzelmek. Lefolyóból előmászó kígyó: szexuális zavartság. Eldugult lefolyó: saját gondolataid zavarba ejtenek.

legelő

-Pásztoróra régi feljegyzés.

lego

- Gyermek- és felnőttálomban egyaránt jó tanulási kedv; kissé merev keretek közé kényszerített fantázia. Lásd még: JÁTÉK.

legyező

- Rendszabály, amit a kedved ellenére be kell tartanod

lekvár

-Jó gazdasági érzék, pedantéria. Lekvárt főzni: takarékosság. Lekvár, ha összepiszkít: hajlíthatatlanság, görcsös ragaszkodás elképzeléseidhez. Ha olyanból főzöl lekvárt, ami egyáltalán nem annak való például papírból: takarítási mánia, ami különösen a zugokra összpontosul. Húsból lekvárt főzni: igen erőszakos vagy.

leltározás

- Nem egészen szándéktalanul megfeledkezel egy kényelmetlenséggel járó dolgodról; nem látogattál meg valakit például kórházban.

lelátó

- Jólértesültség.

lemezjátszó

-Általában kioktatás, prédikáció.

len

- Nemes gondolkodás. lenvászon: egyenes, nyílt természet.

lencse

- Pénz; szerencse, ami váratlanul ér.

lengyelország

- Férfinak: csinos nők, kellemes időtöltés. Nőnek: futkosás egy hiánycikk után.

leopárd

- Színlelsz, hogy valakinek megnyerd a tetszését.

lepedő

- Unalmas kapcsolat. Színes lepedő: változás várható. Fehér lepedő: újabb, tisztább kapcsolatra vágysz. Szennyes lepedő: nem kívánatos partner, nem kívánatos szex.

lepel

-Lásd: KENDÕ; FÁTYOL.

lepke

- Könnyedség, vidámság és tervszerűtlenség; a mának, a pillanatnak élsz. Ha lepkét megfogsz: egy váratlan körülmény több komolyságra kényszerít.

levendula

Úgynevezett plátói szerelem; gyengéd ragaszkodás; szép álom.

levél

Magányosság. Levelet írni: lemaradás, halogatás. Falevél: ha zöld - megbocsátasz; ha őszi - mellőzöttnek érzed magad.

liba

- Általában szószátyárság; Krúdy. Szerintem a hattyú egyszerűbb és becsületesebb formája, ezért lásd ott. Gúnár: önteltség. Vadliba: egészséges, egyszerű elképzelések, amelyeknek akkor is hangot adsz, amikor az nem taktikus. Libamáj: luxusigények.

libegő

- Lásd: DRÓTKÖTÉLPÁLYA.

lidérc

Késő éji méginkább kora reggeli telefonhívás; fecsegő ismerős, aki egy intim légyottod kellős közepén akarja telefonon hosszasan elmesélni ügyes-bajos tyúkperét; lehetőleg több részből álló tv-krimi utolsó perceiben érkező váratlan vendégek.

lift

- A szerelmi élet álombeli jele. Liften veszélyesnek érzett sebességgel haladni, fölfelé: túl nagy lendülettel törsz célra; női álomban: rosszul leplezett férjhezmenési behálózási szándék; lefelé: kitárulkozással, túlzott őszinteségeddel elijeszted partnered. Üvegaknájú, átlátszó falú lift: szerelmi siker, ami akkor lenne az igazi, ha többen is tudnának róla. Liftben rémületet érezni, akna nélküli veszélyesen lengő lift: legtöbbször indokolatlan szexuális bizonytalanság; női álomban: szexuális alakoskodás, olyan érzékiség, ami nem partnerkapcsolatban teljesedik ki. Nyitott liftajtó, amitől ijesztően messze van az a hely, ahová kiléphetsz, mélységet látsz, érzel a kettő között: lelki feloldódási képtelenség, ami a testi szerelemben is érezteti hatását. Felvonó, aminek csak alapzata van, függesztése bizonytalan: szerelmi kalandok sora; nem tudsz tartósan kötődni senkihez, hódítani azonban nagyon szeretsz; a szerelmi szituációhoz vonzódsz, nem aktuális társadhoz. Felvonó, amelynek kötelébe kapaszkodsz, gyerekkori fantáziáid feltámadása; szerelmi partneredtől szülői magatartást vársz, majd hirtelen uralomra törsz, e kettőt váltogatod.

liget

Fárasztó, de értelmes munka utáni kellemes pihenés.

likőr

- Mértéktartásra, higgadtságra törekszel. Ha zöld színű, keserű mandulaillatú likőrről álmodsz, szükséged is van a lehiggadásra.

lila

Rangelvűség, gőg; hajlasz a kritikátlan tiszteletadásra; két vélemény közül majdnem mindig a magasabb beosztásban lévőt fogadod el.

liliom

- Kis álszentség, kis öncsalás.

lista

- Jogos szemrehányást kapsz.

locsolni

- Kifolyik a pénz a kezedből.

logarléc

- Női álomban: felzárkózási kísérlet egy nálad nagyobb tudásúnak ítélt személyhez; férfi álomban: a mennyiség előnyben részesítése a minőséggel szemben; a statisztikák iránti vonzalom és a beléjük vetett vakhit. Logaritmustábla: diákálomban: lámpaláz, kis elmaradás; felnőtt álomban: hétvégi bevásárlás, amelyen csak a legszükségesebbeket szerezted be.

lombik

- Féltve őrzött emlék, amelyre egyre szépül és amiről a környezeted nagyon jól tudja, hogy milyen volt a valóságban.

lomtár

- Barangolás emlékeid között; kamaszálmaid valami felidézte.

lopni,lopás

- Vágy az egyhangúságból való kizökkenésre; feszültségeid nem tudod oldani.

lopó

- Borgazdának: rossz - régi feljegyzés.

lottó

- Optimizmus. Lottószámok: ha visszaemlékszel rájuk, játszd meg azonnal! Nem biztos, hogy azokat húzzák ki, de hát ki merné megkockáztatni?!

lovas

- Ha ismeretlen: váratlan kínos ügy a családban, ismerős lovas: titkod kitudódik. Égi lovas: egy szép érzelem elmúlása

lucsok, lucskossá lenni

- Könnyen szerzett pénzedet könnyen adod ki; szűkösebb időkben adósságot csinálsz és megfogadod, hogy ezentúl spórolsz.

lyuk

- Érdeklődés, kíváncsiskodás; minél kisebb annál jelentéktelenebb dolgok okoznak gondot, lyukból beszélő ember: irányított gondolatok, magadra kényszerített viselkedés, nem tudod kialakítani, nem hagyják kialakulni meggyőződésed; lyukat fúrni: hazugság szóban vagy viselkedésben.

láb

- Elintéznivaló. Nők álmában: kis betegeskedés, amit felnagyítasz; enyhe panaszkodási hajlam. Férfiak álmában: fontosabb, általában félelmi jegy; gyermekkori fenyegetések emléke; ha lábad olyannak látod, mintha az női láb lenne: több elismerést vársz, érdemelsz, mint amennyit kapsz.

lábas

- Kedvedre való tanulás; épülés.

lábnyom

- Nagyfokú koncentrálás, fáradtság.

láda

- Titokzatosság; belső titkok utáni kutatás. Láda, amiről tudod, hogy rémes vagy irtóztató dolog van benne; ha kinyitod: bátorság, jó önbíráló készség; ha nem mersz a közelébe menni, nem nyitod fel: nincs erőd szembenézni önmagaddal. Kincsesláda, figyelmetlenség, meggondolatlanság.

láma

- Befelé fordulás; egy játék; amelyet ügyetlenül játszol.

láma (állat)

- Művészi látásmód; szokatlan gondolatok.

lámpa

Felismerés. Hirtelen rájössz valamire, amin már sokat töprengtél eredménytelenül; lámpa, ami himbálózik vagy leesik: utólag vagy okos; későn veszed észre azt, ami vagy aki hasznodra lehetett volna. Bányászlámpa: felismerésedet véded, titokban tartod; lámpabura, lámpaernyő: közel vagy a megoldáshoz. Csillogó, díszes lámpa: féltékenység; egy kis jel, amit felnagyítasz, félreértesz. Csillár: szerelemféltés; hiúság. Elemes lámpa: hasznos felfedezés, jó ötlet.

lánc

- Érzékenység; azokkal szemben támasztod a legmagasabb követelményeket, akik közel állnak Hozzád, idegenekkel elnézőbb vagy. Lánc, ami hozzáköt egy másik emberhez: hozzád közelálló családtagod vagy barátod, aki megbántott. Kartkötőlánc: szabadulni szeretnél egy rossz szokásodtól; nyaklánc: elhalványuló emlék.

láncszem

- Fennakadsz a legkisebb hibán is; elsősorban a magad életét nehezíted ezzel.

lándzsa

- Keresztülviszed akaratod olykor elég erőszakosan

láng

- Életkedv; szerelem; szép érzelmek. Lásd még: ÉGÉS, TÛZ.

lángos

- Szelídség.

lárma

- Nagy port felverő, de valójában jelentéktelen társasági események.

lárva

- Csalóval van dolgod.

látcső, távcső

- Katonai, tengerészeti: ambiciózus érdeklődés, jó értelemben vett megismerési törekvés; színházi látcső: „ugyanaz nőben„: olykor a tapintatlanságig menő kíváncsiság mások magánügyei iránt.

láthatatlanná válni

- Ha úgy érzed, hogy hiába adsz mindenféle jeleket, nem vesznek észre, álmodban mintha észrevehetetlen kísértet lennél és ez kétségbe ejt: önbizalomhiány, nem egy dologhoz úgy fogsz hozzá, hogy úgysem fog sikerülni és ez meg is határozza az eredményt. Ha saját láthatatlanságod, észrevehetetlenséged örömöt okoz álmodban: jó félrevezetési képesség, sikeres szélhámoskodás; élvezed saját ügyességedet.

láva

- Kicsinyesség, visszafogott indulatok. Lávakő: kínos pedantéria.

lázmérő

- Magad sem tudod, hogy mit érzel.

légcsavar

- Befolyásolhatóság.

léggömb

- Szigorúság; elutasító magatartás. Se magadnak, se másnak nem nézed el a hibáit, persze, a magadét inkább nem veszed észre. Nemegyszer bölcs mondásnak tekintesz lapos közhelyeket. Gyermekálomban: fantáziálgatás, igazságkeresés; töprengés a felnőtt-kinyilatkoztatások és a tapasztalt valóság ellentmondásán. Földön levő léggömb, léggömbök: nem jött be egy tipped. Leeresztett léggömb: nem találsz magyarázatot; kipukkanó léggömb: lenyelted egy kikívánkozó megjegyzésed - jól tetted! Lebegő léggömb, léggömbök: frázisok; ha ugyan léggömbnek nevezett, de nem gömb alakú formákat látsz: szexuális félelem, szégyenlősség.

léghajó

-Férfiálomban: kalandkergetés, legénykedés; nők álmában: uralkodni vágyás.

légtornász

Túlzott önbizalom, amit váratlan szorongások váltanak fel; mindig túl akarsz járni mások eszén.

légy

- Okvetetlenkedés; legyet kergetni: szemtelennek tartottál egy megnyilvánulást. Légyfogó-. Készülsz visszavágni. Légy, legyek, ha rádszállnak: rossz lelkiismeret.

lék

- Nincs nyugtod, beleszólnak a dolgodba. Jégen ütött lék: nőknek: megenyhülés, felszabadulás egy kínzó gátlás alól Férfiálomban: diadalmasnak elkönyvelhető hódítás.

lélek

- Lásd: KÍSÉRTET:

lépcső

-Általában szerelem. Lépcső, ha felérsz rajta célodhoz: sikeres hódítás; ha nem bírsz feljutni, omladozik, hullámzik vagy leszakad alattad: különösen nők álmában: nem érzed maga elég kívánatosnak, vonzónak; ha iszonyodva, veszélyt érezve, de feljutsz: férfi álomban leküzdött gátlások; nők álmában - szexuális alakoskodás, amellyel ideig-óráig célt érsz. Lépcsőn lefelé menni: ha vidámnak érzed: megbékélés; ha rémisztő, meredek lépcsőn mész le, zuhanástól tartasz: bizonytalan kiéletlen, vagy kiélhetetlen szerelmi vágyak. Spanyollépcső: túl hirtelen elszabaduló szerelmi indulatok. Csigalépcső: szerelmi megrögzöttség; minden kapcsolatodban ugyanazt a hibát követed el; szerelmeid ugyanúgy végződnek és partnereid hasonlítanak egymásra.

lépcsőház

Gyermekkori félelmek törtek rád.

létra

Erős, de háttérbe szorított érzelmek; „első a kötelesség„ típusú gondolkodás; akkurátus munkahelyi magatartás; szorgalmad ellenére nem kapod meg az általad méltányosnak tartott elismerést; úgy érzed azért, mert mások jobban helyezkednek, pedig talán nem is ez az igazi ok.

- Dolgaid, ügyeid feletti hatásod jelképe. Szabadon futó ló, vadló: fiatalos és majdnem mindig értelmes lázadás; szembehelyezkedés az öncélú szabályozással. Lovon ülni és ott biztonságosan, jó érzéssel lovagolni, az ami: nyeregben lenni és maradni. Lóról leesni: hiba, nem vagy képes kivédeni egy támadást. Lovon félelemmel ülni: olyasmire vállalkozol, ami meghaladja a képességeid. Fehér ló: jó ügyet hiszel képviselni. Szürke, deres, almásderes: becsületes célok. Kese: cinikus vállalkozás. Fekete ló: lemondás, gyász. Sörösló: nyugalom utáni vágy. Fiatal ló; csikó: valóra nem válható álmok. Mén: határozottság; kanca: bővérűség. Ló, aminek szokatlan - rendhagyóan dús, esetleg meglepő színű - sörénye van: olyan szenvedély ébred benned, ami meglep, megrémít. Fékezhetetlen ló: életed irányítása kicsúszik a kezedből. Lovagolni: emberen lovagolni: asszonynak élénkség; férfinak: furcsa vonzalom; ördögöt meglovagolni: gyanús mesterkedés; rajtad, ha lovagolnak: ha ellenedre van: zsarnok házastárs; ha kedved leled benne: viszályt szítasz; bajt keversz.

lóhere

Négylevelű: csodavárás, szerencsejáték; háromlevelű: egészséges temperamentum.

lóverseny

- Pech.

lőpor

- Szekíroznak. Lőporos hordó: félrelépés úgynevezett külső kapcsolat.

L (betű)

Az álmodó magányosságát fejezi ki és erkölcsi tisztaságát. Szellemi, érzelmi fölényt jelez.

Lábujj

Egy látszólag apró esemény fontos hatást gyakorol életére.

Lakatlan

(ház stb.). Magányosság fenyegeti, ha nem engedi, hogy valaki beköltözzön szívébe, barátságába.

Lakatos

Egy feladat, amelyet biztonsága érdekében kell elvégeznie.

Lakk

Felszíni változtatásokkal (pl. hajviselet) érhet el sikert. Óvatos legyen, mert a máz könnyen lepattan.

Laktanya

Férfinak: engedelmesség. Nőnek: mohóság.

Lap

(papír). Üres: üzenjen. Írás van rajta: figyelje az üzenetet.

Lapozgatás

Keresni valamit, amiről nem tudjuk, mi és hol található, de érezzük, hogy hiányzik.

Lassan

(mozog). A kísérő érzelmektől függően: nyugalom, illetve visszafojtott feszültség.

Látcső

Óvatosan, távolságot tartva figyel egy személyre. Őt megértheti, de szem elől tévesztheti más fontos kapcsolatait.

Láthatatlanná válás

Egy fontos kapcsolat megszűnése, szélső esetben halál. Egy kapcsolata fokozatosan elviselhetetlenné válik, de nem meri nyíltan felszámolni.

Látogatás

Találkozni szeretne valakivel, tisztázni szeretne valamit. Ha nem indul el, nem is érkezik meg.

Láz

Nagy tűz lobog, amelyet a józan ész nem tud eloltani. A tüzet vágyai táplálják. Orvosságát a természetből merítheti.

Lázadás

Helyzetét elviselhetetlennek érzi. Meggondolatlan cselekvésre ragadtathatja magát.

Leányrablás

A rablás még egyszerű, de mi lesz azután. Vágy és félelem a szimmetrikus szexuális kapcsolatoktól. Férfinél: a leigázás vágya és a tehetetlenségtől való félelem. Nőnél: félelem a megerőszakolástól és vágy ugyanerre.

Lebegés

A felszabadultság, a képességek határtalansága többnyire nagyon kellemes élmény. Ébren is vállalkozhat olyan feladatokra, amelyeket korábban elkerült. De vigyázzon, mert a földön kell élnie, és az irrealitás csábítása nagy.

Lebont

(pl. épületet). Csak akkor bontson, ha van terve az építésre. Egyébként úgyis leépülünk, nem kell siettetni.

Leborotvál

Megmutatkozik igazi arca.

Leborulni

(valaki előtt). Vágy egy magasabb szellemiséggel való egyesülésre. Kapcsolatai aszimmetrikusak lesznek (idősebb, okosabb partner), ez hozhat kielégülést, de nem lehet örökké leborulva maradni, az ember gerince ma már az egyenes tartásra való.

Léc

Jelentése attól függ, mihez tartozik, mire használják. Általában: eredményes munka.

Lecke

Valamit meg kell tanulni, nehogy kár érje. Saját tapasztalataiból okulhat.

Ledönteni

Ha másképp nem megy, erővel kell a régit, az elavultat ledönteni.

Lefejezés

Veszélyt jelez, amelyből nem lát kiutat. Az ösztönök szembefordulhatnak a józan ésszel, ez már „fejetlenség”. Ha Önt fejezik le: szokatlan helyzetben „elveszti fejét”, indulataitól vezérelve, ostobán cselekszik. Felébredve tapogassa meg a fejét, ha helyén van, használja.

Lefeküdni

Egyedül: a következő álom valóra válik (Ókori vélekedés.) Mással: nyugtalan nappal következik.

Lefelé

(a haladás iránya). Sikertelensége csak átmeneti lesz, ha a megértés mélyebb rétegei felé halad.

Lefogyni

(ha egyébként súlya megfelelő). Bánat, szegénység. Balsorsát saját maga okozhatja gőgösségével, az ésszerűség korlátainak átlépésével. Ha mást lát lefogyni: Önnek szerencse, de ezt más kárára éri el.

Legelő

A szabadság hírnöke, ha üde zöld.

Legyek

Kisebb kellemetlenségek, ha azonban nem figyelünk, nagy baj kerekedhet.

Legyőzni

Egy jelentős konfliktus, amely küzdelemre készteti – önmagával. Ha felkészül, jó esélye van a győzelemre.

Lehajol

Valaki előtt: bölcsesség. Valamiért: gyarapodás.

Lehelet

Az élet társat keres. A szellemi szféra fontossága.

Lejtő

Választania kell. Vagy fölfelé indul, erőfeszítéseket tesz, így sikerrel járhat. Ha lefelé indul, az oldódás, az ellazulás lehet a jutalma.

Lekésni

(pl. vonat indulását). Egy lehetőség elmulasztása 1. Már bekövetkezett, és most az önsajnálatba, a passzivitásba süllyedés fenyegeti. 2. Szeretne valamit elérni, de úgy érzi, nem fogja. Valami lassítja lépteit. Fél valamitől. Talán a kudarctól? Van más mód is a továbbhaladásra, csak keresni kell és indulni.

Lélegzés

Az élet jele. Ritmusa a lelki nyugalomra vagy a feszültségre utal. Figyeljen jobban a test és a lélek kapcsolatára. Nyugtalanságát lélegzésének egyenletes, lassú ritmusával csillapítsa.

Lelkesedés

Talál egy célt, amelyért érdemes lelkesedni, sőt, küzdeni. Egy új lehetőség életében.

Lemosni

Saját magát: a lélek tisztulása. Mást: elégedetlenség családtagjaival.

Lépni

Tovább, tovább, még ha nehéz is. Ne szakadjon el a valóságtól.

Leporol

Jó, hogy megvan ez az emlék, ez a készség – csak elő kell venni.

Leszáll

(pl. villamosról). Ismét a való élet problémái felé fordul, új erővel lát munkához. Megérkezett, de feladatát nem fejezte be.

Letartóztat

Talán nem a Törvénnyel került szembe, hanem a Lelkiismeretével. Miután letöltötte a magára kiszabott büntetését, a szabadság várja.

Letépni

Mindig agresszió, de szolgálhat jó ügyet is. Letép egy virágot és odaadja valakinek: saját magából ad valamit. Sebről letépni a kötést: a vérzéssel megtisztul, a szenvedéstől nemesedik. Letép egy virágot és eldobja: ne élvezze más se. Ruhát letépni: küzdelem a hamisság ellen.

Letörik

(pl. ág). Veszély, valamely terv kudarca. Most ne vállaljon kockázatot.

Levegő

Az élet szimbóluma. Ritkán veszünk róla tudomást, de nem tudunk nélküle élni. Ha az álomban felfigyelünk rá, valami fontos kapcsolatunk bizonytalanságára, egy helyzet tűrhetetlenségére utal. Tiszta, friss: józan gondolkozás, bölcs megfontolás. Szennyezett: lelket fojtogató körülmények.

Leves

Könnyen kielégíti éhségét (szerelemre, tudásra stb.).

Levetkőzni

Kimutatni érzelmeit, egy intim kapcsolat iránti igény.

Liba, kacsa

A konformitás, a gondoskodás, az egyszerű élet. Feszültségét csökkentheti, ha életét egyszerűbbé teszi.

Liszt

Eredmény, amelyért régóta küzd. Ha megszerzi, némi bizonytalansága megmarad.

Lom

Régi emlék, de még mindig fontos. Ne is próbálja kidobni, úgyse sikerül.

Lomb

Élő, zöld: jó kapcsolat a környezettel. Lehullott: a nyugalmat, a békét az idő hozza meg (nehéz megvárni).

Lopás

Valamit nem tud nyíltan, becsületesen megszerezni. Be sem meri vallani, hogy vágyának tárgyára feltétlen szüksége van. Vágyai irreálisak, ezért mindenképp csak veszíthet.

Lótusz

Az iszapból kinövő gyönyörű virág, a Hold mása. Ön is kibontakozhat, sikeres lehet. Nyilvánosságot igénylő pályát válasszon.

Lovagolni

A változás iránti igény megjelenése, ezzel kapcsolatban a testi késztetések uralása. Gyakori szexuális vonatkozása is – ez esetben a partnerrel kapcsolatos dominancia.

Lövedék

A zavaró gondolatok agresszív megoldáshoz vezethetik.

Lúdtalp

Egyetlen rossz lépésnek is fájdalmas következménye lehet.

Lúg

Családi békéjét gonosz pletykák fenyegetik. Ön, természetesen ártatlan?

Lustaság

Egy feladat fontosabb annál, mint Ön szeretné.

ABC kereső:

A
Á
B
C
CS
D
E
É
F
G
GY
H
I
Í
J
K
L
M
N
NY
O
Ó
Ö
Ő
P
R
S
SZ
T
TY
U
Ú
Ü
Ű
V
Z
ZS