Betűrendben - R

rekamié

Megunt szerelem. Férfiálomban: nem fontos, hogy magadban keresd a hibát.

reklám

- Kikívánkozik belőled titkod; csak ott és akkor hozakodj vele elő, ahol ezzel mást nem bántasz meg. Neonreklám: már késő az óvatoskodás, ott fecsegtél, ahol nem kellett volna.

rektor

-Diákálomban: unalmas előadás bugyutának tartott tárgya, tanár. Felnőttálomban: készülsz egy véleményed szellemes, hatásos összefoglalására; meggyőző érvek után kutatsz.

remete

Nagy fogadkozás, elhatározások, amelyeket-ezúttal szerencsére - nem tartasz be.

rendelő (orvosi)

- Ha üres: társtalanság; különben lásd: ORVOS

rendőr

- Szükséges, ám kellemetlen körülmény; hivatalos ügy, amelyen túl kell esned.

repedés

Falon: beavatkoznak a magánügyeidbe. Repedés a földön, padlón: két, általad kedvelt személy összekülönböződése.

repülni,repülés

- Kielégítetlen alkotókedv; azoknak az álma, akiknek a tehetsége, kreativitása nincs kihasználva; olyan munkát vagy kénytelen végezni, amelyhez semmi kedved; másra, főleg többre lennél képes. Ha szárnyad nő és repülsz: lustaságod akadályoz abban, hogy értékesebb tevékenységbe kezdj; nem élsz a lehetőségeiddel.

repülőgép

- Vágyaid, reményeid jelképe. Minél messzebről látod, annál elérhetetlenebb célok, ábrándok. Nők álmában: uralkodnivágyás; férfiálomban: gyengeség, amelyet túl gondosan titkolsz. Repülőgép, amely ijesztő, rémületet keltő közelségbe kerül hozzád: rossz partnerkapcsolat; nőknek: örömtelen szex. Repülőgépen utazni: szerelmi ügyeskedés. Repülőgép, ami a földön halad: gondolatokban, ábrándozásokban elért sikerek; magadnak nyújtott elégtétel. Repülőgép-szerencsétlenség, zuhanó repülőgépet látni: érzelem nélküli nyájasság; önmagad előtt is titkolt rosszindulat; férfiálomban: szerelmi kudarc. Kötélrepülés, légiparádé: nőknek: szexuális alakoskodás, igazi vágyaidat titokban tartod; férfiálomban: kalandhajszolás, mennyiségi szemlélet a szerelemben.

repülőtér

Meghátrálás; egy jó elképzelés kishitű feladása, bátortalanság.

retek

- Civódás; vita valami hülyeség miatt.

retikül

Nők álmában: önlebuktatás. Úgy intézed az ügyeidet, hogy titkaid kiderüljenek; retikült elveszíteni: rossz ötlet, terved nem sikerül. Férfiálomban: titkos vágyak, sajátos vonzalom.

revolver

- Lásd: PISZTOLY

ribanc

Férfiálomban: jó ötlet; nők álmában: veszélyes kihívás.

rigó

- Örömhír; rigófütty: meg kell emlékezned egy barátod születésnapjáról.

rikkancs

- Beugratnak.

rizs

- Keservesen összegyűjtött pénz. Szétszórt rizs: a legkisebb kiadásodat is bűntudat követi. USA-beli magyarázat szerint rizs boldogság, gazdagság.

robbanás

Komoly érzelmi veszélyhelyzet; igyekezet, erőfeszítés, hogy megfelelj a saját magadról kialakított képnek; túl jóságos, higgadt és fegyelmezett akarsz lenni, mindezen közben ott veszted el a türelmed, ahol ez a legkevésbé helyénvaló. Férfiálomban: hűvös angol urat alakítasz arra gyanakszol, hogy szexuális teljesítményed nem megfelelő.

robot (gép)

- Mások alábecsülése. Gyermekálomban: társasághiány; tiltott barátkozás.

rodeó

- Értelmetlen szabályok, illetve azok elleni lázadás.

rokka

-Idődet rosszul osztod be.

rokon, rokonság

- Nehezen betartható szabályok, kellemetlen kötelezettség.

roller

- Kisgyerek álmában: önállóság utáni vágy. Felnőttálomban: nyakasság, dac.

rom

- Merész és igen kockázatos vállalkozás; habozás; szerelmi kaland, ami rendkívüli bonyodalmakat okoz.

románia

Régi feljegyzés szerint: férfinak: telhetetlen szerető; nőnek szerelemmel szerzett gazdagság.

roncs (autó, gép)

- Túlhajtottság; elhanyagolod magad.

rongy

- Lelepleződés, rosszul alakított szerep.

rovar

- Nem tudod, hogy hányadán állsz.

rovarírtó

- Ellenséges érzelmek, gonosz tervek.

rozs

- Szorgalom.

rozsda

-Elavult gondolatok; valaha haladónak számító, ma már túlhaladott nézetek. Rozsdás autó: hajdani dicsőség, hősiessé szépített múlt.

rubin

- Olyanok ismeretségét, barátságát keresed, akik nem viszonozzák az érdeklődésed; megpróbálsz felzárkózni egy igencsak túlértékelt társasághoz.

rugó

- Ügyesen, jól érvelsz; magyarázatodat elfogadják.

ruha, ruhanemű

- Általában takargatnivaló. Fehér, menyasszonyi ruha: álszentség; megszépített emlékek. Fekete ruha: komolyabbnak, okosabbnak igyekszel feltüntetni magad, mint amilyen vagy. Szürke ruha: beilleszkedési nehézség. Mintás ruha: egymásnak ellentmondó gondolatok, érzelmek. Nőnek férfi ruhába öltözni: abban mutatkozni: unalomvágy. Férfinak női ruhában lenni: ha az örömöt okoz: különös vonzalom: ha idegenkedést, szégyent ébreszt: szeretnél egy kicsit könnyebben élni. Másnak, ismert személynek a ruhájában lenni: irigység, féltékenység. Ruhát topni: csapdát állítasz valakinek; megszégyeníted egy hozzátartozódat. Ruhába öltözött állat: nagy szomorúság, amelyet titkolsz. Régi, használt ruhák között kutatni, poros ruhát fölpróbálni: felelőtlenség, komolytalanság. Piszkos, pecsétes ruhában lenni: ha kínos érzést okoz: hazudozás; ha nem zavar: úgy hiszed, hogy mindenkinél okosabb vagy. Kockás ruha: segítséget vársz, gyámolításra szorulsz. Ruha, amiből kilátszanak szokásosan eltakart testrészeid: nőnek: érdekből kötött ismeretség, házasság; pénzért folytatott viszony; ha a hiányos öltözék szégyent ébreszt: önámítás; tényleg bele is szeretsz abba, aki gazdag. Férfiálomban a hiányos, nem mindent takaró ruha: magamutogató hajlam; esetleg jó szónoki, színészi képességek; ha kínos érzést okoz: meggyőződésed ellenére vállalt politikai vagy közéleti szereplés: elveid ellen tett nyilatkozat. Használt ruhát vásárolni: megbánt könnyelműség; eladni: be nem tartott fogadalom. Idegen, ismeretlen ruhát öltözködési cikket találni a saját holmid között: olyan tulajdonságaid, amelyeket eltagadsz magad elől. Ruhaneművel telezsúfolt helyiség: eddigi hazudozásaid, hencegéseid, amelyek megakadályoznak bárminemű feloldódásban; nem bírsz őszinte lenni még ha akarsz sem, annyira természeteddé vált, hogy mindent túlozva, pontatlanul adsz elő. Pompás, díszes ruha, amely feltűnést kelt: a kiszolgáltatottságtól való félelem; úgy érzed, hogy mások félrevezetése hatalmat ad. Báli, estélyi ruha ott, ahol ez nem helyénvaló, például munkahelyen: szavakkal és nem tettel való érdemek. Bohócruha: megjátszott segítőkészség; tanácsadás címén mások titkainak kiszedése; édelgés mások problémáin. Egyenruha: parancsolgatási hajlam; mások szekírozása. Bőrruha: agresszivitás. Ruhástól vízbe menni: felelőtlenség, derűs mánakélés. Fürdőruha: titkodról szeretnéd, ha kiderülne.

ruhatár

- Helytelen nézetek; bajkeverés. Ruhatár, ha a magad holmija elvész benne: lelepleződéstől való félelem, ruhatár, ahonnan nem a saját kabátod kapod vissza: egy rólad mondott és neked nagyon nem tetsző vélemény; igazságtalannak tartott bírálat.

rulett

Kihívod magad ellen mások haragját. Ruletten nyerni: ábrándok; veszteni: kiszámított pénz; nullára tenni: álmodozás, rossz realitásérzék.

rács

- Igen közel jársz egy jó megoldáshoz, a sikerhez; ha nem követed el újra azt a nagy hibát, amit eddig már oly sokszor, akkor nagyon szerencsésen fordul meg a sorod.

rádió

- Tévedés, figyelmetlenség. Ha rádióból olyan beszédet hallasz, amire ébredés után visszaemlékezel: önfejűség, csak azt vagy hajlandó figyelembe venni, ami a Te véleményedet alátámasztja. Rádió, amit nem bírsz kikapcsolni, mindenképpen szól: mások elképzeléseinek igyekszel engedelmeskedni; kételkedsz viselkedésed helyességében. Néma rádió: másokra hagyatkozol, azt képzeled, hogy barátaid meg tudják oldani problémáidat.

rágyújtani

- Leszokott dohányosnak: erős akarat, határozottság. Nem dohányzónak: kis irigység, elsajnálsz egy apróságot valakitől.

rágógumi

- Felnőttálomban: kárpótlást keresel. Gyermekálomban: igazságtalan szidás, golyó alakú rágógumi: közmondásokban való gondolkodásra nevelés.

rák (állat)

- Nem tudsz szabadulni egy gondolattól, beléd fészkelődött a gyanakvás.

ráma

- Nagy hangsúlyt fektetsz arra, hogy okvetlenül más legyél, mint a többi ember; tüntetsz különállóságoddal. Szándékosan akarsz kilógni a sorból.

ránc

Ha saját arcodon látod: hiúságod megakadályoz abban, hogy értékes és hasznos véleményeket elfogadj. Mást ráncosodni látni: szabadulni szeretnél egy érzéstől, túl akarsz esni valamin.

ráspoly

- Durvaság; igazságtalanság.

régi ismerős, barát

- Ha szép emlékek füznek hozzá és rég nem találkoztál vele, nosza rajta keresd fel! Ha valaha ellenséges viszony volt köztetek és álmodban kedves, az idő beforrasztotta a sebeket, megbocsájtottál neki gaztetteiért. Ha álmodban is ellenségként van jelen, nagyon megbánthatott, hogy ilyen sokáig indulatba tud hozni. Próbáld magad túl tenni rajta!

rém

- Az úgynevezett jó természetű emberek álma. Attól tartasz, hogy egyszer elveszted a fejed és kimondod, amit gondolsz, esetleg azt teszed, amit jónak látsz. Javaslatom: udvariasan és intelligensen, de kezdd el magadból kiadni igazi elképzeléseid, mondjál bátran ellent még a felettesednek is, ha téved. Rémületet érezni valamitől, amire ébredés után nem emlékszel vissza, rémisztőnek érezni valamit, ami különben egyáltalán nem az: gondolkodj el azon, miben vezeted magad félre; mi van ellenedre, mi az, amire merő kényelemszeretetből mégis mindig rábólintasz.

répa

- függetlenség, szabadság.

részeg

Visszaélsz mások jóhiszeműségével. Részegnek lenni, egyensúlyod elveszteni, tántorogni: úgy állítod be egy botlásodat, mintha önhibádon kívül követted volna el; felmenteni igyekszel magad.

részvény (értékpapír)

- Cselvetés. Túl akarsz járni valakinek az eszén.

rét

Pásztoróra, szerelmi kaland.

rétes

- Fogyókúrázó álmában: vágy. Különben: nem tágítasz egy téves véleményedtől.

rév

-Fáradtság.

révész

- Megvesztegetés; kénytelen vagy kerülő úton célodhoz érni.

réz

- Becsapnak: munkád, tevékenységed akkor is kedvvel végzed, ha nem kapsz érte megfelelő elismerést. Rézbőrű ember indián: nagy haszon, előny, amelyhez nem becsületes úton jutottál.

róka

-Csúnya tréfaság Krúdy. Rókaprém: könnyelműség. Lebegő rókaboás kételkedés, gyanakvás.

rózsa

- Felemás érzelmek. Nők álmában: megalkuvás a partnerkapcsolatban; meggondolatlanul kötött házasság. Férfiálomban: biztonság utáni vágy. Rózsa tövise, ha megszúr: kis sérelem, ami azért bántó, mert nem vártad volna attól akitől kaptad.

rózsaszín

- Naivság, már-már együgyűség.

rőfös, méteráru kereskedő

- Több pénzt költöttél egy dologra, mint amennyit az megér; valamilyen módon rászedtek.

rőzse

- Hosszú és értelmetlen beszélgetés. Feltartanak, untatnak.

röntgen

- Tudálékoskodás.

röpcédula

- Kifecsegtél valamit.

röpgyűlés

- Hiábavalóság; olyan gondokkal foglalkozol, amire semmiféle hatással nem lehetsz. Az ötvenes évekből származó feljegyzés.

rúd

- Nők álmában: pikáns gondolatok, rúdra mászni: erotika utáni vágy. Férfiálomban: kishitűség.

rúgni

- Labdát: módosított gondolatok. Állatot: gyávaság. Embert rúgni: megaláztatás, gorombaság, ami ellen nem tudsz védekezni. Ha téged rúgnak: bántottál egy nálad gyengébbet.

rúzs

- Nők álmában: kacérkodás, kalandvágy. Férfiálomban: ha ajándékba veszed: nincs semmi baj; ha használod: ma már az sem baj.

rügy

- Teljesült kívánság.

rüh

-Gazdagság; pénzed elvesztésétől, megkárosíttatástól való szorongás.

rab

- Tűnődés; látszólag felesleges gondokon töröd a fejed, elképzeléseid azonban eredetiek, ötletesek, még akkor is, ha nem tudod azokat másokkal megosztani.

rabbi

- Okos, de titokzatos tanácsot kapsz.

rabló

- Általában kellemetlen munkahelyi, lakóhelyi viszony. N?k álmában: hódítási vágy; mindenkit el akarsz bűvölni, de a mélyebb érzelmektől visszariadsz. Férfiálomban: szigorú partner, teljesíthetetlen feltételek.

radiátor

- Szabadosság, magadra erőltetett modernség; szembefordulás a hagyományos gondolkodással, mindaddig, amíg magadról van szó; partnereddel kapcsolatos gondolataid nagyon is régimódiak.

radír

- Meggondolatlan cselekedet.

ragasztó

- Érzelmi zsarolás; nyafogás Rossz módszereket használsz kapcsolataidban; betegeskedéssel próbálsz gyengeséget ébreszteni. Ha ragasztóval bekennek: kéretlen áldozatot hozol. Ragasztani: erőfeszítéssel összetartott kapcsolat.

ragtapasz

- Rossz viccet csináltak veled.

ragya

- Jelentéktelen részletek feletti töprengés. Ragya, ha ellep: félelem; alaptalan aggodalom; egy korábbi, hibásnak tartott lépésed túlzott szigorral próbálod feledtetni-feledni.

ragyogás

- Önmagadba vetett, kikezdhetetlen hit.

rajz

Kisebbíted egy bajod. Rajzolni: vágyakozás, ábrándozás. Rajzfilm felnőttálomban -Ábrándképek, gyakran segédeszközzel előidézett látomások; gyógyszer vagy altatószedés USA-beli magyarázat. Műszaki rajz: törekvés, becsvágy.

rakpart

- Kellemes események sorozata, kedves társaság flört.

raktár

- Fokozatosan célt érsz. Műszaki raktár: munkahelyi

rakéta

- Vaklárma, rémhír, ami ijedtséget okoz és amiről hamarosan kiderül, hogy az, ami.

ravatal

- Nyereségvágy. Magad ravatalon látni: egyezségre jutsz saját magaddal, feloldasz egy ellentmondást. Ravatal körül táncolni, oda nem illően viselkedni: béke, megnyugvás. Ravatalozóház: a múlt eseményeinek az elemzése.

recept

- Önállótlanság.

redőny

Szerelmi titok. Régi házasfelek álmában: társad elfogadása, hibáinak elnézése.

reflektor

- Túlzott önbizalom; jó emberismerőnek, csalhatatlan ítélkezőnek tartod magad, nem jegyzed saját tévedéseid.

Rabszolga

Egy érzés szolgává teszi. Akar egyáltalán ezen változtatni? Legalább kíséreljen meg felegyenesedni, elfogadtatni magát.

Radar

Érzékenység, másokra figyelés. Nagyon értékes tulajdonság – ha saját magára is figyel.

Ragadós

Egy kellemetlen élmény, amelyhez testi érintés is társult.

Ragadozó

Önben egy éhes tigris indulatai lappanganak (még akkor is, ha prédának érzi magát). Etesse meg a vadállatot. Van ennek szociálisan elfogadott módja is.

Ragadozó madár

A függetlenségükért küzdeni is hajlandó emberek szimbóluma. Ne felejtse: az Ön szabadságának a mások szabadsága szab korlátokat. Ha e korlátokat agresszivitásával sokszor átlépi, a galambok is széttéphetik.

Rágalom

Ritkán fordul elő. Egy igaz vád elhárítására törekvés.

Rágni

Valamit nehéz megérteni, elfogadni. Szüksége van rá, de még idegennek érzi. Átalakítani valamit, a külsőből belsővé tenni. Aktív, sőt, agresszív cselekedet, de nélkülözhetetlen. Gyarapodást ígér, ha nem fajul rágódássá. Nem érez ízt: nehéz feladat, de elkerülhetetlen.

Ragyás

Aki nem kell, ne erőltessük.

Rágyújt

Az önkielégítés ártatlan formájának tartják – a dohányosok.

Rák

(állat). 1. Félelem a betegségtől (Hippokratész ezt a nevet adta egyik legfenyegetőbb betegségünknek). 2. Idegenség érzés, másság átélése.

Rajongás

Vágyának titokzatos tárgya, önmaga.

Rajt

(sport). Kezdje el! A részvétel a fontos.

Rajzol

Valamit közölni akar, de nehéz kifejezni.

Rakodás

Egy változás, amely rendezettebb élet felé visz.

Rang

Vágy vagy félelem egy társadalmi helyzettel kapcsolatban.

Rángatózás

Ha átéli: betegség. Ha látja: saját tehetetlenségének fenyegetése.

Rántotta

Természetesen lelki táplálékot igényel, valamit a családtól, amit csak neki szánnak.

Ravaszság

Többet ésszel, mint tisztességgel?

Rázni valamit

Düh, amely eredménytelen.

Razzia

Be kell bizonyítania, ki is valójában. Először saját magának.

Recseg

…, de még működik.

Regény

Életének regénye. Múltját már olvashatja, de jövőjét most írja. Ön is írja, nemcsak a sors.

Régész

Kutassa és értse a múltat.

Reggel

Új erő, új lehetőség. Cayce: Új erők ébredése.

Reggeli

Erőt gyűjt az új feladatokhoz.

Régi

(lakás, bútor stb.). Valami régen történt, de most újra aktuálissá válik. Ne kövesse el ugyanazt a hibát, de ami sikerült, ahhoz ragaszkodjon. A múltbeli tapasztalat szerepét hangsúlyozza. Ritkán arra utal, hogy ez a történés már nem aktuális, már befejeződött.

Rejtély

Csak Ön nem érti, mert fél a megoldástól.

Rejtvény

Már közelít a megoldáshoz, ha bízik magában.

Rekedtség

Most nem szabad a szavaknak túl nagy jelentőséget tulajdonítani.

Remegni

Egy fenyegető találkozás, a tehetetlenség átélése.

Remény

Ébren még nem élte át, még nem vette észre a lehetőséget.

Rémület

Van miért megrémülnie, de az ismeretlen a legfenyegetőbb.

Rend

Rend az álomban, rend az életében.

Rendelni

(pl. pincértől). Ébren mondja el, mire van szüksége. Követelje.

Rendetlenség

Gondolatait rendezze.

Rendező

Ha az élete a színjáték, Ön legyen a rendezője vagy nagyon bölcs emberre bízza.

Rendszám

A számokat kell értelmezni (l. ott). Gyakran utal valami változásra, ez lehet szexuális is.

Repesz

Indulatfoszlány. Még veszélyes.

Repülés

1. A szabadság iránti vágy, a szabadság átélése. Önmagában is értékes. A kötöttségektől való menekülése sikeres lehet. Vállalja ezt a szárnyalást ébren is. Kötöttségeinek egy része csupán megszokás. 2. Napjainkban tömegközlekedéssé vált, jelentkeznek az ezt esetleg kísérő szorongások. 3. A pszichoanalitikus értelmezés szerint: szexuális vágyteljesítés. Babiloni-Asszír álmoskönyv: Szerencse, szabadság, egészség. Artemidoros: Szárnyak nélkül repülni: veszély. Repülni akar, de nem képes rá: a legrosszabbat várhatja. Cayce: Magasabb szellemi szférákba emelkedés.

Repülő

Általában: erőfeszítés nélküli haladás: eljutni valami távoli tájra. Szexuális kielégülés. A lelki élet szabadsága. Mind kedvező tendencia: nem fog unatkozni a következő időszakban, ha kihasználja a lehetőségeit. Ügyeljen, hogy melyik az Ön járata. Ha nem tud felszállni: Mi az a teher, amely meggátolja gondolatai, érzelmei szárnyalását? Óvatos legyen, ha mégis elszakad a földtől, a valóságtól, katasztrófa sújthatja. Vágyai kielégítését halassza el, a biztonságot válassza.

Részegség

Elégedetlensége, nehézségei két utat engednek: menekülés a semmibe és küzdelem a talpra állásért. Ha az utóbbit választja, nyerő lehet. Minden kábulattal talajt és agysejteket veszít.

Reszelő

Finomabban. A durva modor sebet ejthet.

Reszket

Félelme tehetetlenséget szülhet.

Részvény

Gazdagabb lesz, de bizonytalansága nem múlik.

Retesz

Nem minden tekintetben kielégítő szexuális élmény.

Rettegés

Az álombeli szimbólumok fenyegető voltát mutatja.

Reuma

1. Valóságos reumáját vitte álmába is. 2. A lelki elmozdulás nehézsége.

Rezgőnyárfa

A büszkeség büntetést von maga után. Ha elismeri mások bölcsességét, megérdemelt helyére kerül.

Riadó

Cselekedni kell. Gyorsan!

Ribizli

Kis szexuális örömök, fanyar mellékízzel. Lehet, hogy így szereti.

Rikító

Fel akarja hívni mások figyelmét valamire.

Ringatás

Átmenet egy boldogabb, oldottabb tudatállapotba. Egy kapcsolat szorosabbra fűzése. Ha nem sikerül, mesterséges kábulatba menekülhet.

Robbanóanyag

Egy múltbeli élmény hatására felhalmozódott indulatok robbanásra készek. Ketyeg a detonátor.

Robot

Lehet így is élni. De meddig?

Ródlizni

Egy kis feszültség, pici kockázat növeli a játék, a szexualitás örömét.

Roham

Fenyegető: keressen harcostársat. Lelkesítő: támadjon, most győzhet.

Rohanás

Belső feszültsége elhamarkodott cselekedetekhez vezethet. Valami elől rohan vagy valami eléréséért? Esetleg már csak a lendület viszi?

Rokkant

Valami nem működik, valamire képtelen. A megfelelő karakterelemet erősíteni kell.

Rokonok

Lelkének rokonai ők, hordozzák tulajdonságait, ezért nehéz néha őket elviselni. Artemidoros: Leánytestvér: a lélek. Fiútestvér: az ellenség. Anya: a Föld. Germanos: Rokonok halála: élet.

Rombolás

Nagy változások előjele, amelyek a régi értékek, kapcsolatok megsemmisülése révén következnek be. Keresse álmában is az újat, ami a lerombolt helyett jön. Ébren óvakodjon a céltalan rombolástól.

Roncs

Valami elromlott, valamit elveszített, ez fájdalmas. Helyre tudja hozni, újra fel tudja építeni?

Rovarok

Többnyire kellemetlen érzés kíséri: sok kellemetlenség zavarja életét, felboríthatja lelki egyensúlyát. Jelezhet szerves rendellenességet, betegséget is. Néha érdeklődéssel, csodálattal szemléljük: a kitartás, a közösség elfogadásának példái.

Rózsafüzér

A jámbor vágyak teljesülnek. Türelemre int.

Röfögés

Egy üzenet, tanács elutasítása, érzelmi okokból. Ez lehet bölcs tanács is, akkor Önt kár érheti.

Rövidítés

(pl. pl.). Félő, hogy ismételgeti azt, ami már többször nem sikerült. Ez esetben hagyja el a járt utat. Általában mondja ki az egész szót, fejezze ki az egész érzelmet.

Rúg

Belerúgni túlzás, inkább mondja meg neki.

Rugalmas

(anyag). Az alkotás vágya és öröme; az alkalmazkodás – mint lehetőség. Kezével formázzon valamit.

Ruhák

Az álmodónak mások felé megnyilvánuló személyisége, attitűdjei. Ő úgy véli, ilyennek látják mások, vagy ilyennek akarja magát mutatni. Óvakodjon az egyenruha viselésétől, de strandon is maradjon Önön annyi, hogy elfedje (mások) szemérmét. Egyiptomi álmoskönyv: A ruhája elszakad: minden rossztól megszabadul. Artemidoros: Ruhák elvesztése: bánat. Apomasaris: Tiszta ruha: gond, betegség távozik. Germanos: Szép ruhát kapni: nyereség. Cayce: Amilyennek mások látják.

Ruhák színe

Kék: szerelem. Sárga: betegség. Zöld: házasságtörés. Szürke: özvegység. Fekete: bosszúság. Fehér: leánynak vőlegény, betegnek halál. Arany: irigység. Tarka: pletyka.

Rum

Bátran menekül az élet viharai elől, de nem ér el sehová.

ABC kereső:

A
Á
B
C
CS
D
E
É
F
G
GY
H
I
Í
J
K
L
M
N
NY
O
Ó
Ö
Ő
P
R
S
SZ
T
TY
U
Ú
Ü
Ű
V
Z
ZS