Betűrendben - GY

gyakorlótér

- Hangulathullámzás, változékony magatartás.

gyalu

- Aprólékosság, a részletek iránti figyelem. Gyaluforgács: sok kis bosszúság, idegeskedés.

gyanta

- Jó ötlet, szellemes terv, amit nem valósítasz meg. Nők álmában: kozmetikusnál lábat gyantáztatni: megújuló remények, visszatérnek hozzád. Bajuszt gyantázni: sikerül felkeltened az érdeklődést magad iránt

gyapjú

- Kényes ízlés. Ha egészen puha, finom tapintású: költekezés, könnyelműség. Ha szúr: nehezen osztod be a pénzed, nem tudsz lemondani szükségtelen, de örömöt okozó beszerzésekről.

gyapotföld

- Unalmas beszélgetés, prédikáció. Végig kell hallgatnod mások hülyeségeit; nem érdekel a munkád, a tevékenységed alig várod, hogy a barátaid között legyél.

gyapotvirág

- A bizalmadba fogadsz valakit, aki arra nem méltó.

gyep

- Jó viszony a valósággal, helyes elképzelések.

gyeplő

- Meggondolatlan beszéd, viselkedés.

gyerek

Pletyka. Feléd szaladó ismeretlen gyerek: kívánságod késve teljesedik. Gyerekszoba: ártatlanság. Gyerekszobában elbújni: régi emlék, kis titok.

gyertya

- Mindenki szerint az élet jegye és jelképe. Hosszú gyertya: kiegyensúlyozottság, higgadtság; rövid gyertya: beletörődés, megbékélés. Nagy lánggal égő gyertya: segítőkészség; új, nem égő gyertya: kicsit irigyled azokat, akik fel tudnak oldódni egy érzésben, szerelemben, kihunyó, pislákoló gyertya: múlófélben levő érzés, állapot; gyertyacsonk: elsivárosodás, cinizmus.

gyertyatartó

- Hited ezután is veled marad és továbbra is átsegít a kellemetlenségeken.

gyilkos

Ha rádtámad: elítéled magad egy szokásodért, gondolatodért; lelkiismereti, erkölcsi probléma; kétségek; esetleg: büntetéstől való félelem. Gyilkolni: ha Te ölsz meg ismeretlen embert: erőfeszítés, a megváltozásra tett kísérlet. Gyilkosságot messzebbről látni: jellemed jó irányba fejlődik; kikerülsz egy káros befolyás alól. Ólálkodó gyilkos, akiről tudod, hogy rád les: szükségét érzed egy változásnak, de nincs erőd hozzá; rosszakarat.

gyilkosság

Ha te vagy gyilkosság áldozata: félelmeid miatt elnyomás alatt vagy, kihasználnak. Nem tudsz egy kényszerhelyzettől megszabadulni.
Ha te gyilkolsz: bűntudat, tudod hogy mások rossz helyzetéből próbálsz hasznot húzni.
Általában: önmagad vagy pillanatnyi éned megtagadása, feladása. Engedsz valamilyen külső nyomásnak, amely vagy jó vagy rossz irányba viszi a gondolkodásod.

gyom

- Változékony, egymásnak ellentmondó érzelmek. Gyomlálni: megpróbálsz kiigazodni egy hozzád közelálló személy érzelmeiben; egy közeli barátod furcsa viselkedése zavarba hoz.

gyufa

- Szerelem, vágyakozás. Gyufásdoboz, gyufával tele: igen jó partnerkapcsolat vagy házasság. Üres gyufaskatulya: átmeneti zavar a szerelmi kapcsolataidban; kis csalódás, elkeseredettség. Gyufaláng: ha pislákol vagy kialszik: önbizalomhiány a szerelemben. Nagy lánggal égő gyufa: nagy lánggal égő szerelem; hozzád való társ.

gyurma

-Felnőtt álomban: aggályoskodás; aprólékosság. Gyermekálomban dac. Színes gyurma: ragaszkodás.

gyár

- Gond. Gyárkapu: változás. Gyárkémény: ijedtség. Ha fekete füst ömlik ki rajta: félelem, rossz közérzet, nagy gond. Összedőlő gyárkémény: elkeseredettség; úgy érzed felesleges vagy, nincs rád szükség; változtatnod kell eddigi életmódodon.

gyászfátyol

- Szertartásos viselkedés, póz. Szélben lengő gyászfátyol: félelem. Fiatal ismerősödet gyászfátyollal eltakarva látni: irigység, féltékenység.

gyászjelentés

Aggodalom. Ha valakinek, aki él, a gyászjelentését látod: komoly bajod kerekedik vele vagy miatta.

gyékény

-Jó beszélőképesség, színes gondolkodásmód; nem sok dolgot veszel komolyan.

gyékénykosár

- Bűnös mulasztás; régmúltbeli emlék, ami nyomaszt.

gyémánt

- Barátkozási kísérlet. Fekete gyémánt; értékes ismerős, jó barát, akire nem fordítasz kellő figyelmet. Csillogó gyémánt: rajongás, gyerekes lelkesedés; túlértékelsz valakit; olyan barátok után áhítozol, akik nem figyelnek rád. Gyémántból készült szív: viszonzatlan szerelem, hideg elutasítás.

gyík

- Szeszély; álhatatlanság. Óriásgyík: könnyen megszerelmesedsz, de szalmaláng a szerelmed. Gyík, ha belemászik az ágyadba: könnyen kötsz ismeretséget, kalandozol: a tartós kapcsolat hiánya; unod a futó kalandokat, de nem vállalsz mélyebb érzéseket. Fehér gyík: keresed az igazit.

gyógyforrás, gyógyvíz

- Gyökeres változás; nagy és merész elhatározások.

gyógynövény

- Női álomban: segítőkészség; érzékenység mások gondja iránt; tapintat. Férfiálomban: túlterheltség, feszültség; eleged van abból, hogy mindenért téged nyúznak.

gyógyszer

- általában: képzelődés; különben a színétől függ, hogy mit jelent. Fehér gyógyszer: régen várt segítség. Barna gyógyszer: gyűjtögetés, indokolatlan takarékoskodás; sajnálsz magadtól egy kis lazítást. Folyékony, átlátszó gyógyszer: rossz beosztással élsz; pocsékul gazdálkodsz. Kék színű gyógyszer: vissza akarsz fordítani egy folyamatot, amit elindítottál. Piros gyógyszer: érzelemszegénység, üresség, ami elsősorban téged kínoz. Zöld gyógyszer: várakozás, türelem.

gyógyszerész

- Hosszú vita.

gyónni

- Félrevezetettnek, elesettnek érzed magad; püspöknek, magasrangú papnak gyónni: rosszul fogsz hozzá dolgaid megoldásához, nem jutsz előbbre.

gyóntatni

- Hagyod magad sodorni, olyasmit is megteszel, ami valójában távol áll tőled; meggyőződés nélkül adsz igazat.

gyónószék

- Rajongó szeretet; vakhit.

gyökjel

- Felnőttálomban: gyerekes becsvágy, kitűnnivágyás; gyerek- diák- álomban: ambíció.

gyökér

- Nehéz elválás, fájdalmas búcsú. Nagy, szerteágazó gyökér, ami ki van fordulva a földből: elpazarolt figyelem, viszonzatlan jóindulat. Ha növényt nem tudsz a földből kihúzni, mert az gyökerével erősen kapaszkodik, vagy még ő húz téged: keserű emlék, amitől nem tudsz megszabadulni.

gyömbér

- Ünnepi hangulat.

gyöngy

-Szomorúság, könny. Gyöngysor: ragaszkodsz a sérelmeidhez, tetszelegsz a megtörtszívűségeddel. Gyöngyszem: kis múló bánat; ha labda nagyságú a gyöngyszem: gyűjtögeted a sérelmeidet; az emlékeidet a keserűséged köré rendezed; minden veled történő eseményt ügyesen beillesztesz előfeltételezéseidbe. Szétguruló gyöngyszemek: fájdalmas titkot őrzöl.

gyöngy, gyöngysor

- Általában betegség jele. Ha gyöngysort húzol ki egy testrészedből, akkor az általában nappal is szokott fájni. Keress fel egy orvost!

gyöngykagyló

Titok. Üres kagyló: elmúlt szerelem. Félig kinyílt gyöngykagyló, amiben gyöngyöt hiszel: szerelmi remények.

gyűrű

- Megszokottság, egyhangúság. Elguruló gyűrű: hűtlenség. Eltört gyűrű: fájdalom. Meggyűrűzött madár: terhedre van a környezeted; beszámoltatnak, faggatnak. Jeggyűrű: titkos vonzalom, tiltott szerelem. Köves gyűrű: nem viszonzott érdeklődés. Pecsétgyűrű: jó barátság; erős családi érzelmek. Címergyűrű: dölyfösség.

gyűszű

- Sunyi modor; szívesen és gyakran teszel fel ártatlan arccal olyan kérdéseket, amelyekkel másokat zavarba hozol.

gyümölcs

Jókedv, jó remények, kilátások. Ha egészséges szép gyümölcsről észreveszed, hogy mégiscsak férges: nem nézel szembe egy olyan körülménnyel, ami majdnem kiüti a szemed; túlértékelsz valakit. Gyümölcs, ami változtatja a színét: másképp ítélsz meg valakit, mint a barátaid, a környezeted. Fáról leeső gyümölcs: szerencse a szerelemben, könnyű hódítás.

gyümölcslé

Bölcs önmérséklet.

Gyakorolni

Az álomban azt gyakorolom, amit ébren még nem tudok. Nem szabad összetéveszteni a tehetetlenségből fakadó ismételgetéssel.

Gyalogolni

Lassú, de biztos haladás, saját erejére alapozva.

Gyanú

Az ébren alig észlelt vagy elutasított félelem, amely nem csak álmát ronthatja meg.

Gyászoló, gyászmenet

A veszteség lehet valóságos vagy jövőben megtörténő, de mindig lelki aspektusokra utaló. Többnyire a magánytól való félelem van mögötte.

Gyávaság

Másoknál gyengébbnek, ügyetlenebbnek érzi magát. Nem teszi meg azt sem, amire képes. Legalább egy bátor nyúl legyen.

Gyengeség

Egy félelem, amelyet nem mer beismerni.

Gyengédség

Ez a szeretet a nappalát is betölti, de ki meri fejezni ébren is?

Gyermek

Lehetőség, ígéret, amely az Ön lelkében lakozik. Képesség az önálló alkotásra, de a lázadásra is. A Gyermek hatalmas sziklákat mozdíthat meg, ha a Felnőtt realizmusával szövetkezik. Artemidoros: Kisfiú: valami jó következik. Kislány: valami veszteség. Daniel: Gyermekek játéka: boldogság. Nikephoros: Ha gyermeket hordasz, veszélyt jelez. Cayce: 1. Egyszerűség, őszinteség. 2. Felelősség (iránta).

Gyógyszertár

Gyógyírt talál bajára, ha megfelelő helyen keresi a segítséget.

Gyomor

1. A testi kielégítettségre vagy kielégítetlenségre utal. Ezt nem zabálással elégíthetjük ki. 2. Bánatunk is terhelheti gyomrunkat.

Gyomorégés

Vizsgáltassa meg gyomorsavát! Ha teste rendben van: tiltakozás valamilyen kötelezettsége ellen.

Gyónás

Csak saját magát oldozhatja fel, de ehhez segítséget kaphat.

Gyorsaság

A valóság lassúságát kompenzálhatja, türelmetlenség. Megfontoltan haladjon.

Gyönyör

Ne elemezze, élvezze. Élje át újra.

Gyötrelem

Az élet nehéz, de hát Önnek magyarázzam? Ne merüljön el a szenvedésben, keresse a belső megbékélés útját.

Győzelem

A fegyvereket és a pályát Önnek kell megválasztania és akkor: Győzelem!

Gyúr

(tésztát, embert). Sajátos szexuális vágyának kielégítéséhez nem lesz könnyű partnert találni.

Gyűjteni

Egy veszteségtől való félelem akkor is megronthatja napjait, ha alaptalan. Figyeljen jobban másokra, így szeretetet gyűjthet.

Gyűlés

Figyelje mások véleményét, velük menjen, ne ellenük. A közös cél elérése során sérülhet egyéni arculata.

Gyűlölet

Az indulat valóságos, csak tárgyát torzítja, szimbólummal jelzi.

Gyümölcsöskert

Egy termékeny életszakasz következik. Időben kezdjen munkához, ha jó termést akar betakarítani.

ABC kereső:

A
Á
B
C
CS
D
E
É
F
G
GY
H
I
Í
J
K
L
M
N
NY
O
Ó
Ö
Ő
P
R
S
SZ
T
TY
U
Ú
Ü
Ű
V
Z
ZS