Betűrendben - J

jacht

- Lekicsinyellsz egy érzelmet; rálegyintesz a benned felmerülő kérdésekre, pedig komolyabban kellene venned a saját érzelmeidet, indulataidat. Jacht, amin meztelen emberek vannak: fékentartott fantáziák, visszafojtott gondolatok. Viharba kerülni jachttal: egy komolytalannak tartott érzelem, amely keserű bonyodalmakat okoz.

japán

- Egyszerre több holmid, berendezésed, tv, rádió, magnó, stb. megy tönkre.

japán ember

- Sportoló álmában: vereségtől tartasz. Különben: kimerültség.

jegenye

- Felfedezik egy értékes tulajdonságod.

jegesmedve

- Magadra erőltetett felnőttesség; engedj néha utat játékos kedvednek.

jegy

- Felhatalmazás. Megbíznak valamivel, ami a kedvedre van; jó irányba befolyásolsz valakit. Élelmiszerjegy: vigasz régi feljegyzés.

jeggyűrű

- Tiltott szerelem.

jegyzetfüzet (blokk; határidőnapló)

- Megfeledkezel valamiről - esetleg szándékosan; elfoglaltságodra hivatkozva kitérsz egy kérés elől.

jegyzőkönyv

- Jobb híján elfogadod mások magyarázatát; érzelmeid megakadályoznak abban, hogy egy kérdésben tisztán láss.

jeles (osztályzat)

- Nem tettekben, hanem ábrándokban törsz a sikerre; szükséges teendőket halogatsz.

jelmez

- Átlátszó hazugság. Jelmezbál: Unalmasnak tartott környezet. Barátaidat, esetleg partneredet unod, holott Te nem fedezed fel a színeket. Jelmezes ember: passzivitás, nem tudod jól megszervezni azokat a programokat, amelyekre vágyakozol. Jelmez, ami dominót utánoz: tiltott, esetleg munkahelyi, kaland, flört.

jelmondat, jelszó

- Bizonytalanság. Hangoztatott véleményedben magad is kételkedsz.

jelvény

- Ha ismert: régi kedves barátok emléke; iskolatárs, akivel már régen nem találkoztál. Ismeretlen jelvény: jó beilleszkedőképesség; gyorsan feltalálod magad a legkülönbözőbb helyzetekben; csak a szerelmi kapcsolatokban vagy kissé ügyefogyott. Bőrödre tűzött vagy égetett jelvény: igazságtalanságot szenvedtél el; egyéni és eredeti véleményed titkolnod kell. Jelvény, ami címert ábrázol: felvágás, vélt vagy valódi sikereid fitogtatása.

jogar

- Nők álmában: szerepzavar; úgy érzed, kicsúszik a kezedből a hatalom, az irányítás, amelyet eddig sem gyakoroltál, inkább csak vágytál rá; engedékenyebb magatartással előbb célt érsz, mint követelőzéssel. Férfiálomban: a nőkről alkotott múlt századi vélemény: messze nem vagy olyan erős és határozott, mint amilyennek mutatni igyekszel magad; erőltetett keménységed mögött nagyon is sérülékeny lélek lakozik.

jogosítvány

-Legközelebb egy kicsit se igyál, ha vezetsz.

jogszabály

-Eredeti gondolkodásmód; véleményed gyakran különbözik a többiekétől, de meg kell tanulnod - sajnos - néha elhallgatni; nem kell minden körülmények között kimondanod, amit gondolsz.

jogász

- Nagyon belemerültél egy vitába; folytatólagos véleménykülönbség; túlzott hévvel akarod álláspontod elfogadtatni.

jugoszlávia

-Kellemes időtöltés. Rossz időben, télen Jugoszláviáról álmodni: önmagáét beszél; de lehet, hogy rosszkedvedért egyszerűen az időjárást teszed felelőssé, pedig érdemes lenne gondolkodnod azon, hogy mi is az igazi bajod. Nők álmában: szereted a szépet.

juh

- Engedékenység, amellyel visszaélsz.

juhász

- Türelmetlenség, udvariatlanság.

jutalom

- Mások helyett végzett munka; hátrányos helyzet.

jácint

- Egy jó barátod barátnőd kedvesével kacérkodsz.

járda

- Megerőltető munka.

járdaszegély

- Nem tudsz betartani egy határidőt.

járdasziget

- Fáradságos, megerőltető munka, amelynek nem látod az értelmét; felesleges adminisztráció.

járőr, rendőr

- Akadályt gördítenek eléd.

jászol

Derű, optimizmus, amit nem kezd ki, nem tud kikezdeni a külvilág.

játszma (sport)

- Lendületes, jókedvű személyiség: jó humorérzék; vitakedv.

játék (játékszer)

-Alkotókedv, kreativitás. Régi játékokkal telezsúfolt helyiség: gyerekkori álmaid csak kis részben valósultak meg, de mindenképpen jó eredményeket értél el. Szétszórt játékok: nem arra koncentrálsz, amit már jól megcsináltál, hanem arra, hogy mi mindent akarsz még tenni. Társasjáték, ha egy vagy több emberrel játszod: jó beszéd- és vitakészség, egészséges versenyszellem, önálló gondolkodás. Ha egyedül játszol egy társasnak szánt játékkal: nem tudod kivel megosztani a gondolataidat, férfiálomban: szép, de csacsi partner.

játékautomata

Rossz ötlet; izgalmasnak induló kapcsolat.

jég

-Azt jelenti, ami: hidegség. Ha jégen jársz, korcsolyázol és itt igen bizonytalanul érzed magad: feloldódási képtelenség, ami egy kis zavartól még inkább elmélyül. Ha a jégen biztonsággal, nagy ügyességgel mozogsz: jól alakoskodsz; nők álmában: szexuális ügyeskedés, amely mögött nincsenek átérzett indulatok. Jég, ami emberszerű alakot ölt: szeretnél feloldódni egy kapcsolatban, szerelemben, azonban nem vagy őszinte, valami meggátol talán a rosszindulat véleményed, kívánságod kimondásában. Jég, amit messziről látsz; nem értenek meg; közömbös partner. Jéghegy: rideg környezet; intézeti vagy kórházi emlék, amit valami napi esemény felelevenített; szigorú szülők jelenléte vagy emléke. Jégeső: fösvény partner, aki a legkisebb szükséges kiadást is könnyelműségnek minősíti. Jégeső, ha a termésedben pusztít: túl jól akartál járni egy alkuban, üzletben, ezért aztán nem is sikerült. Jegesember: unalmas téli esték régi feljegyzés. Jég, ami elolvad alattad vagy körülötted: sikerül feloldanod egy magadban lévő gátlást. Jégdarabok, ha a kezedben vannak: ügyesen irányítasz valakit; megőrzött józansággal érzelmeket játszol. Jégkocka italban: kicsit elvetetted a súlykot; úgy hiszed, többet mutattál meg magadból, mint ami ésszerű lett volna; fecsegtél.

jégcsap

- Ha ereszen, ház oldalán látod: kellemetlen családi kapcsolat; feszültség két, általad szerelt személy között. Jégcsap, ha a kezedben tartod: férfiálomban: olyan nő kacérkodik veled, akinek nem vágysz a társaságára. Nők álmában: nem váltod ki azokat az indulatokat, amelyeket szeretnél. Jégcsapot letörni: hideg számítás, érdekkapcsolat különösen nők álmában, de férfiálomban is előfordul és akkor ugyanazt jelenti.

jégkorong

- Presztízsből kitartasz egy hibás elképzelésed mellett. Jégkorongozó: számító, hidegfejű ismerős; megszorultságodban olyanokhoz kell fordulnod, akiket nem szívelsz.

jégpálya

Merészség; érzelemmentesen kezelt üzleti ügyek.

jégszekrény

Régi klasszikus jégszekrény egykori jegyzet szerint: Lesed az alkalmat, hogy visszaadj egy kölcsönt.

jégvirág

-Ablakon: tapintatlan kíváncsiságod ellenérzéseket ébreszt. Jégvirág, ha rajtad vagy ruhádon van: úgy gondolod, hogy megfelelő bátorítás esetén jó kapcsolatot tudnál létesíteni; azt várod, hogy mások közeledjenek hozzád, nem sokat teszel egy barátság, esetleg egy partnerkapcsolat kialakításáért.

jód

- Túlteszed magad megbántottságodon.

jós, jósnő

- Megerősítést keresel egy elhatározásodhoz, elképzelésedhez; másoktól akarod hallani azt, amit magad gondolsz.

jóslat

Felmented magad, holott hibás vagy. Inkorrekt eszközökkel igyekszel célt érni.

jóváhagyás

- Titkolt érzelmek, vágyak.

Jajkiáltás

Ébren nem tudott megfelelően reagálni valami nagy lelki fájdalomra, fenyegetésre. Meg kell keresni a fájdalmat, megismerni okát. Ha az álom ismétlődik, keressen egy helyet, ahol Ön kiálthat.

Január

Új remények és lehetőségek. Ha gyengének érzi magát, legalább a régi hibákat igyekezzen elkerülni.

Járás

Haladás a kívánt irányba (ha könnyen megy).

Jármű

Nyugtalansága változtatásra serkenti. Erejét, képességeit kifejtheti.

Játék

(cselekvés). Öröm a cselekvésben, a társban. Szabadság átélése. Felkészülés egy harcra, ahol győztes lehet. Vigyázzon, ha elveszik belőle az öröm, rutinná válik. Játszmaként az életét ronthatja.

Játszma

(e szótárban előforduló kifejezés). Kezdetben játék volt, majd ismétlődő grimasszá merevült. Többször ismétlődő eseménysor, amelyben végül csak elutasítást kapunk. Azt hiszi, hogy saját életét maga irányítja, pedig csak saját kudarcaira talál igazolást.

Javítani

Valami elromlott (kapcsolataiban, lelkében), de képes kijavítani.

Jégeső

Ami addig gazdagodását segítette, most ellene fordulhat.

Jegygyűrű

Különböző érzések kísérhetik az elkötelezettség jelét. Ezektől függ a kapcsolat alakulása.

Jel

(ismeretlen). Figyelmeztetés, de még nem tudja, mire. Következő álmaira ügyeljen.

Jelszó

Egy titok, amelyet csak Ön ismerhet meg.

Jelzés

(pl. út-). Kövesse utasításait. Persze, először meg kell érteni, mire utasít. Ez nem könnyű.

Jobb

(a látott kép oldalaként). A gondolkodás, a tudatosság, a férfi (apa), a jövő.

Jobbra megy

Az erkölcsnek, a törvénynek megfelelő utat választja. Utalhat a szerencsés kimenetelre is. (Stekel.)

Jókedvű

Az élet ébren is szép lesz. Töprengés nélkül élvezze.

Jós

Vágy a jövő megismerésére, bizonytalan érzések a jelenben. Érdemes figyelni arra, amit mond.

Jövő

Csírája álmunkban lehet. Ha úgy érezzük, valamely álomrészlet a jövőnkre vonatkozik, legyünk óvatosak, mert lehet, hogy csak vágyainkat tükrözi.

ABC kereső:

A
Á
B
C
CS
D
E
É
F
G
GY
H
I
Í
J
K
L
M
N
NY
O
Ó
Ö
Ő
P
R
S
SZ
T
TY
U
Ú
Ü
Ű
V
Z
ZS