Betűrendben - O

orrszarvú (rinocérosz)

Általában: életfelfogásod változása. Plüss: támogató jóbarát, akire számíthatsz.
Orrszarvú hátán lovagolni: felszabadultál egy teher alól, izgalmas élmények várnak. Orrszarvú ha támad: úgy érzed többen ellened fordultak.

odu

- Titkos kilengés; félrelépés.

oklevél

- Elvállalsz valamit, ami meghaladja erőidet. Régi, töredezett oklevél: nem kapsz elég tiszteletet, megbecsülést. Oklevelet, okmányt ha elveszítesz: nem egészen tisztességes eszközökkel törsz célra.

okmánybélyeg

- Akadályozottság; jónak ígérkező program, amelyen nem tudsz részt venni.

olaj

- Kordában tartott szenvedély; titkos vágyak, amelyeknek néha engedsz. Motorolaj: munkába menekülés. Napolaj: sikamlós gondolatok.

olajfestmény

Minél színesebb, annál nagyobb ragaszkodás. Festmény, ha repedezett: megpróbálsz leplezkedni, de ez tartósan nem sikerül. Csendélet: visszahúzódás, visszavonultság. Lásd még: FESTMÉNY.

olajfesték

- Alakoskodás: pózok, amelyek nem rögződtek még annyira meg, hogy ne lennének feladhatók.

olaszország

- Jókedv, optimizmus.

olló

- „Általában veszekedés, harag„ Krúdy. Veszélyérzés; kínos gyermekkori emlékek, rideg környezet. Női álomban: uralkodnivágyás, ádázság, gonoszkodás, ha nem gonoszság; minden veled megesett bajért, kellemetlenségért a környezeted teszed felelőssé: kínzó gondolatok. Férfiálomban: fenyegetettség.

oltár

- Teljesült kívánságok, valóra vált remények. Oltár, ha furcsa, ijesztő érzést kelt: elhanyagoltál valakit, akinek hálával tartozol; nem nyújtottál segítséget egy rászorulónak. Oltár, amelynek közelébe akarsz menni, de ebben valami megakadályoz: terveid a saját meggondolatlanságod miatt meghiúsulnak.

olvadás

- Sikerül magadban megoldanod valamit; megenyhülsz, megbocsátasz. Olvadó jégcsap: olyannal kokketálsz, aki nem reagál erre; olvadó hó: bölcsebb belátásra jutsz.

olvasni

- Lásd: ÍRÁS, BETÛ.

olvasókönyv

- Gyerekálomban: különös tehetség, igyekezet. Felnőtt álomban: bizonytalanság.

orgona (hangszer)

- Hittel, szenvedéllyel indított ostrom valaki megnyerésére.

orkán

- Változás; meglepő fordulat; valakiben nagyon kellemesen csalódsz, olyannyira, hogy szinte nem is örülsz, hiszen előtte sok rosszat gondoltál az illetőról és hangot is adtál ellenérzéseidnek. Orkánkabát: kis szabályszegés.

ormány (elefánté)

- Női álomban: ha az elefántot nem látod, csak az ormányát: alárendelt szerep a partnerkapcsolatban; különben lásd: ELEFÁNT. Férfi álomban az ormány: rosszkedvűség.

oroszlán

- Ha szelíd, barátságos: egészséges önbizalom, jó kezdeményezések; ha vad, ijedtséget okoz: önbizalmadat magadra erőlteted, kifelé túlzottan is határozottnak láttatod magad, belül kétségek gyötörnek. Idomított oroszlán: dühkitöréseid nálad gyengébbek ellen irányulnak- próbálj egyszer a főnököddel olyan kritikusan fellépni, mint az hozzátartozóiddal. Idomított oroszlán, ha égő karikán ugrik át: jól kezelt, párhuzamos szerelmi kapcsolat.

orr

- Balsejtelem; kis vészmadárkodási hajlam. Orrát piszkáló ember; orrod piszkálni: letagadsz valamit. Vérző orr: női álomban: eltagadod a rosszérzésedet; olyan helyzetben vagy, aminek örülnöd kellene, úgy is teszel, de titokban keseregsz; férfiálomban: csapdát sejtesz, joggal.

orsó

- Nyughatatlan természet.

orvos

- Beteg ember álmában önmagáért beszél: a gyógyulás reménysége, lehetősége. Egészséges ember álmában: hódítási szándék; fennhéjázás. Orvosnál levetkezni: kielégítetlenség, testi és lelki értelemben egyaránt. Orvos, ha bántana: szerénytelenség; magad túlértékelése.

orvosság

- Lásd: GYÓGYSZER

ostor

- A változatosság iránti túlzott igény; a békességedet összetéveszted az unalommal; vagy basáskodsz, vagy meghunyászkodsz, akár ugyanabban a kapcsolatodban is, de külön-külön is úgy választod meg a barátaidat, hogy egyikkel alázatos, másikkal fölényes vagy; egyaránt szeretsz összeveszni és kibékülni.

ostya

- „Bűnbánat, vallomás„ Krúdy. Megszegett fogadalom

oszlop

- Nagyravágyás. Oszlopfő: nagyon közel jársz egy jó megoldáshoz. Kidőlő oszlop: női álomban: rossz kapcsolatok; az egyedülléttől való félelem; férfiálomban: szorongás; pozícióharc.

osztogatni

- Számodra értékes dolgokat, amelyeket ébren oda nem adnál: kényelmességből nem segítettél egy bajbajutotton.

osztályzat

Lásd: ÉRDEMJEGY

Okosság

(tulajdonság). Fogadja el azt, amit egy ilyen lény tanácsol.

Október

Magabiztosságot, érett bölcsességet sugall.

Olajfa

Tartós, boldog házasság, átmeneti veszekedések után, ha nem vágyakozik izgalmas utazásokra. Artemidoros: Béke és gazdagság.

Olimpia

Dicsőség a hősöknek, remény a követőknek.

Olt

(tüzet). Egy erős érzelem csillapítása. Türelmet és bölcsességet igényel. Önkontrollját veszítheti.

Oltás

(Betegség ellen.) Védelmet igényel egy külső fenyegetés ellen.

Olvad

Saját bizalmatlansága enyhül, szebb idő következik.

Omladozó

Újat kell építeni a helyén! Életét hiába tapasztgatja.

Opera

Az érzelmek vihara, amelyet távolról kíván szemlélni. Nem fog sikerülni.

Operáció

Félelem valaminek az elvesztésétől. Valamit a lelkéből kell eltávolítani, valamit ott megváltoztatni. Az operálandó szerv a probléma jellegére utal, pl. szívoperáció lehet szerelmi ügy. Ha szükséges az operáció, ne késlekedjen.

Operatőr

A fontos események képe agyunk mélyén van elrejtve. Ha szükséges, elő tudjuk ezeket hívni.

Orgia

(Féktelen kicsapongás, élvezetszerzés.) Józan életet élő embernél: tiltakozás a józanság ellen. Életének valami új fordulatot akar adni, amíg még lehet.

Orgona

(növény). Ébredező érzelmek.

Ostrom

Támadjon! Sikerülni fog!

Osztály

Még mindig közéjük tartozik, az ő értékeiket vallja.

Osztriga

A kapcsolatoktól elzárkózás biztonsága és veszélye. Fiatal nőnek: terhesség lehet. Férfinak: férfiassága némi támogatásra szorul, de ne adja fel.

Otthon

Ha ez jelenlegi otthona, és kellemes hangulatú: biztonság, egészség, kiegyensúlyozottság. Itt megtalálja azt, amit hiányol a világban. A régi, gyermekkori otthon: irreális vágyak veszélyeztetik jelenlegi békéjét. Szeretet iránti vágya kielégítetlen, lázadozása csak mélyíti a szakadékot.

ABC kereső:

A
Á
B
C
CS
D
E
É
F
G
GY
H
I
Í
J
K
L
M
N
NY
O
Ó
Ö
Ő
P
R
S
SZ
T
TY
U
Ú
Ü
Ű
V
Z
ZS