Betűrendben - H

Harag, düh

Létező személlyel vagy eseménnyel kapcsolatban: Ha álmodban iszonyatos dühöt érzel valakivel vagy valamivel szemben, érdemes elgondolkodnod azon hogy a valóságban meg tudod-e változtatni ezt a helyzetet.
Az álmodban konkretizált harag kiadása egy valószínűleg már jó ideje lelki kínokat okozó probléma felgyülemlésének a következménye. Olyan dolgot kell elviselned amit az Éned igazából nagyon nem kíván. Talán kényszerhelyzetben vagy.
Lehet hogy ébredés után a mérged kiadásától megkönnyebültebben érzed magad, de az igazi probléma továbbra is fennáll. Alaposan gondold végig milyen következményei lennének a változásnak, milyen barátságos megoldás lenne a célravezető, hogy kijuss ebből az élethelyzetből.

Nem létező személlyel vagy helyzettel kapcsolatban: Feszült és stresszes vagy, de nem biztos hogy pontosan tudod mi okozza ezt. Próbálj szabadidődben olyan dolgokkal foglalkozni ami kedvedre való és "ne vedd magadra mások terhét" is.

hűtőszekrény

Szigorú, merev természet. Hűtőszekrény, ha tele van: jelez olyan személyiséget, aki úgymond nem tudja kimutatni érzelmeit, valójában nincs is sok kimutatnivalója. Üres hűtőszekrény: érzelemszegénység. Hűtőszekrény, ha abban oda nem való dolgok vannak: számítás, megjátszott érzelmek. Ékszerek a hűtőszekrényben: hideg fejjel, számításból kötött házasság. Ruhanemű a hűtőszekrényben: nők álmában: szexuális alakoskodás. Férfiálomban: rendhagyó vágyak, amelyeket elfojtani igyekszel.

hüllő

-Egy régi ismerősöd, barátod, barátnőd számodra érthetetlen viselkedése, figyelmetlensége.

hab

Szeszély; könnyen keletkező, könnyen múló érzelmek. Piszkos hab: kellemetlen kaland, amire rossz szájízzel emlékezel vissza. Habfürdő: kiadás, amit megbántál; emészted magad könnyelmű viselkedések, elvesztett pénzed miatt. Habos sütemény: gyerekes érzelmek; hiszti.

habarcs

- Meggondolatlan cselekedet; kényelmetlen helyzet.

habverő

- Felnagyítasz egy jelentéktelen eseményt.

hagyma

- Módszeres gondolkodás. Hagymát vágni: ráébredsz egy neked nem tetsző körülményre; felfedezés, aminek nem örülsz.

haj

- Megbúvó érzelmek, rejtett gondolatok. Hajad, ha megállíthatatlanul nő, lehúzza a fejed: szomorúság. Levágott haj: elveszett szerelem. Ha magad vágod a hajad: elkövetett hibádért megharagszanak rád. Ha más haját vágod: haragszol. Partnered haját vágni: agresszív szerelem. Hosszú, selymes haj: könnyedség, kis felelőtlenség. Durva, szúrós, sörteszerű haj: megbántottság. Göndör haj: titokban tartott szerelem; leleplezett érzelmek. Aranyhaj: érzelmeidet akaratod ellenére elárulod és ebből bajod származik. Hulló hajszálak; hajszálak a kezedben: mély szomorúság, amit egy szeretett személy elvesztése vagy árulása miatt élsz át. Hajat festeni: hazugság. Hajfonat: álmodozás; regényes tervek. Kócos haj: rendezetlen anyagi ügyek. Õsz haj: tisztesség.

hajcsat

- Érzelem, amit a legjobb meggyőződésed ellenére sem bírsz titkolni. Más hajából hajcsatot, hajtűt kiesni ha látsz: olyan dolgokat engedsz meg magadnak, aminek a negyedéért másokat megszólnál.

hajcsavaró

Az ellenkezőjét igyekszel mutatni annak, mint amit érzel. Hajcsavaró, ami kicsúszik a hajadból: elszólod magad. Hajcsavaró, amit nem tudsz kivenni a hajadból, beleakad: rossz tanács, idegen befolyás.

hajháló

-Fegyelmezetlenség, késés.

hajolni, hajlítani

- Visszafogottság, gátlás.

hajszárító

- Akaratod ellenére ébredő vágyak.

hajtű

- Rossz tréfa, amivel megbántanak.

hajtűkanyar

- Kockázatos vállalkozás. Hajtűkanyarból kisodródni: kicsapongás, annak összes kellemetlen következményeivel együtt; tivornyázás utáni - másnaposság.

hajó

-Általában veszedelem, fenyegetettség. Nagy, fehér hajó: túlzott tisztelet, kritikátlanság; az anyához, idősebb nőhöz való ragaszkodás. Sötét hajó ha feléd közeledik: gyermekkori szigorú büntetés emléke. Papírhajó: tekintélyvesztés. Hajótörés: keserű csalódás, elárultatás. Ha fehér hajót tiszta időben látsz magad felé fenyegetően közeledni: elhiszed, hogy annak van igaza, aki bántott. Hajóablak: kíváncsiskodó természet. Hajóablakon beömlő víz: túl sokan szólnak bele a dolgaidba, minden kérésnek eleget akarsz tenni. Hajó, ami a levegőben úszik: idegennek érzed magad a saját bőrödben; nem fogadod el a magad valóságát. Szárazföldön, házak között mozgó hajó: a mindennapi gondokban elaprózódó, elsivárosodó gondolatok, érzelmek; feszültség az eszmék és a tapasztalatok között. Hajótörés: kiábrándulás egy ideálból; érzelmi megrázkódtatás. Zátonyra futó hajó: szexuális természetű probléma a partnerkapcsolatban. Nőknek: rosszul ítéled meg magad; rossz példaképet választottál.

hal

- Szerelmi vágy. Nők álmában: hal, amit a kezedben kell tartanod és utálod fogni vagy hal, ami a testedhez ér és undort vált ki: idegenkedés a testi szerelemtől egy különben kellemesnek hitt kapcsolatban; hal, amit mindenképpen a kezedben akarsz tartani, de az kifickándozik onnan: önbizalomhiány, tartózkodás. Sikertelenségérzés. Férfiálomban undort ébresztő hal: keményebbnek mutatod magad annál, mint amilyen valójában vagy: röstelled érzelmeidet. Díszhal: viszonzatlan szerelem, hideg partner. Óriás hal: elégedetlen vagy magaddal, ugyanakkor hajlamos vagy a nagyképűsködésre, dicsekszel. Döglött hal: kudarc. Halpikkely: pénz. Hal, ami beszél: lassan múló fájdalom.

halott

Lezáratlan személyes ügyek. Ha halott ismerősöddel, hozzátartozóddal találkozol és ez örömöt okoz: hiányérzet, fájdalom, nem tudsz belenyugodni elvesztésébe. Ha boldognak, egészségesnek látod, de betegségben halt meg: nagyon hiányzik neked az illető személy, de tudod, hogy megkönnyebbült, megszabadult a kínoktól és ez megnyugvással tölt el. Ha rémületet okoz: lelkiismeret furdalás, bűntudat; valamivel megbántottad, nem szenteltél rá elég időt életében és ezt már nem tudod többé jóvá tenni. Halottnak látni valakit, aki még él: gyűlölet, amit a halott iránt érzel; lelkiismeret furdalás, hogy legszívesebben a a halálát kívánnád. Ismeretlen halott: régi vágyad teljesülhet; váratlan segítséget kapsz. Ijesztő, undort keltő halott, : olyan partnerkapcsolat, melytől szabadulnál.

halottasház

Szeretnéd ha különleges lennél és fel- vagy többet figyelnének rád.

halottaskocsi

Érzelmi esetleg fizikai gyógyulás.

halál

Régi magyarázat: szerencse, hosszú élet. Valaki az utadban áll egy vágyad megvalósításában, úgy érzet gátolva vagy. Ha meghalsz álmodban: egy életszakasz lezárása; az élethez és dolgokhoz való hozzáállásod képes vagy megváltoztatni. Családtag haláláról álmodni: ha ő kedves neked: önzés és önbizalomhiány, félsz hogy az életben egyedül nem boldogulsz, támogatásra van szükséged, félsz hogy elveszíted a kapaszkodót. Ismeretlen személy, ha szemed láttára meghal: ellenséged ármánykodásai ellen védett vagy. A Halál (csukjás): megszabadulsz egy problémától. A Halál, ha táncra kér: érzelmeid csitulása. Haláltánc: kiközösítettség érzése; beilleszkedési nehézségek; jó értelemben vett érzékenység, finomság.

halász

vagy halászni: lelki harmónia megtalálása.

halászni

Megnyugvás, lelki egyensúly megtalálása. Viharban halászni: kihívásokra vágysz, az életed kicsit unalmasnak találod.

hamis ékszer

Kiábrándulás; egy személyt vagy egy társaságot túl sokra értékeltél és most egy kicsit csalódott, kiábrándult vagy.

hamis énekszót hallani

Makacsság. Hamisan énekelni: dac; csak azért nem figyelsz az intelmekre, hogy önállóságodat fitogtasd.

hamisítani pénzt

- Gyanúsan szépnek tartasz valamit.

hamu

- Könnyen jössz zavarba.

hang

- Oktalan gyanú, féltékenység. Ismeretlen forrásból jövő, messziről hallatszó hang: elfogadhatatlan magyarázat. Hang, amit egészen közelről hallasz, feloldhatatlannak tűnő ellentmondás; idegennek érzett gondolatok.

hangszer

-Általában: csábítás, kívülről jött irányítás, tanács, amit kétkedéssel fogadsz. Hangszeren játszani: ne késztesd barátaid olyasmire, ami a kedvük ellen való.

hangszóró

- Kellemetlen kolléganő; munkahelyi bonyodalmak.

hangya

- A hangyával álmodás vegetatív idegrendszeri zavarokra utalhat. - hangyát látni: kitartó, türelmes munka, - ha rád mászik: szerencse ér, - hangya ami megcsíp: ha tovább képzed magad munkádban, lesz anyagi vonzata is, - hangyát széttaposni: gondjaid vannak.

harang

- Ijesztő hír, vaklárma. Hangszórót hallani: úgy érzed, nem avatnak be valamibe, ami rád is tartozna.

harangozó

- Tartasz egy rossz hír megérkezésétől.

harapni

- Bosszúvágy.

harapás

- Ha megharapnak: ellenségeskedés. Ha állat harap meg: féltékenység.

harckocsi

- Anyós; vagy más lehengerlő, ellentmondást nem tűrő nőszemély.

harcmező

- Háztartási gond.

harisnya

Kacérkodás. Nők álmában: szinte mindenkin kipróbálod az oroszlánkörmöd; férfiálomban: érdekes szex kívánság.

harkály

- Úgy érzed, hogy kedves ismerőseid mostanában elhanyagolnak.

hattyú

- Törékeny érzelmek; visszahúzódó természet. Vízen úszó, de szárnyaival csapkodó hattyú: több bátorítást vársz, könnyen elveszted az önbizalmad. Mozdulatlanul úszó hattyú: egy csekélység miatt vagy sértett, ne határozz el gyerekes dolgokat. Úszó hattyút a tükörképével együtt látni: különös érzékenység, szokatlan vonzalom; női álomban: rajongás egy barátnő iránt. Sok hattyú: képes vagy naponta változtatni rajongásod tárgyát. Hattyú, ha a szobában, lakásodban van: szentimentális lélek, gazdag fantázia; ábrándozás földöntúli sikerekről.

határ, határállomás

- Gond, időzavar, túlvállalás.

határozat

Önállótlanság.

határőr

- Kedved szegik; akadályoznak a munkádban.

havas táj

- Magány.

heg

- Magad is sajnálod, hogy dédelgetett bánatod elmúlt.

hegedű

- Férfiálomban: áhított és elérhetetlennek érzett nő; hegedű, amin nem tudsz játszani, vagy nem találod hozzá a vonót: kevésnek érzed magad a vágyott nőhöz; félsz a megmérettetéstől. Női álomban: partneredet kicsit bárdolatlannak tartod, kifinomultabb társ után vágyakozol. Levegőben úszó hegedű: nemcsak kifinomult, hanem nagyon kifinomult vágyak.

hegedűszót hallani

Barátságos, kissé talán álszent viselkedés, mindenkinek azt mondod, amit hallani akar, hogy jóban légy vele. Férfiak álmában: a férfiasságuk fitogtatása, túlértékelése. Régi magyarázat: gyakori álom leánykérés után; jó hír. Férfiálomban: bók, elismerés, amit egy asszonytól kapsz.

hegeszteni

- Makacs ragaszkodás.

hegy

- Általában kishitűség, bátortalanság, szorongás. De hegyre felkapaszkodni: sikerrel győzöd le mind a magadban hordott, mind a külső akadályokat. Sziklás hegyre könnyedén feljutni, meredek hegyfalon felszaladni: alábecsülsz egy előtted álló feladatot. Ha fáradsággal, erővel kapaszkodsz fel: lassan, de leküzdöd félelmed, megbirkózol a feladattal, amitől annyira tartasz. Hegyre, kötél segítségével, felkapaszkodni: büszkeség; segítségre, támogatásra vágysz, de gőgösen eltitkolod azt.

hegycsúcs

Ha fölérsz oda, onnan körülpillantasz: magány, értékes vagy annak tartott gondolataidat nincs kivet megosztanod. Hegycsúcson többekkel állni: az elegancia sikertelen hajszolása; sznobizmus. Ha hegycsúcsról nem látsz le a tájra, köd, felhő vagy egyéb akadály miatt: félelem; bizonytalan vagy gondolataid helyességében, őrlődsz. Föléd magasodó hegycsúcs: gyávaság. Havas hegycsúcs: zsarnok hozzátartozó; gyermekkori rettegések emléke.

hegyező

-Férfiálomban: kis felsülés, sikertelenség. Női álomban: cselezés, furfangos hódítási igyekezet.

henger

-Bizonyítási kényszer; produkálni akarod magad. Falat hengerrel festeni: kibékülés.

hentes

-Dühkitörésre hajló természet. Hentesbolt: gorombán bántak veled.

hermelin

- Ravaszság; hermelinpalást: úrhatnámság.

hernyó

- Kellemetlen helyzetedből, kínos körülményeidből végül valami nagyon jó fog kisülni; derűlátásod helyénvaló.

heveder

- Úgy érzed, hogy kihasználnak, élősködnek rajtad; nem szabadulsz egy kínos kötelezettségtől.

heverő

- Szépnek induló, de hamar ellaposodó partnerkapcsolat.

hifi torony

Férfiálomban: a személyes értékeiddel hódíts, ne segédeszközökkel. Nők álmában: egy férfi- és egy nőismerősöd ellentmondanak egymásnak.

higany

- Alkalmazkodó természet.

himlő

Ha elborítja tested: bűntudat egy rossz szokásod miatt. Himlőst látni: igazságtalanul szemrehányást kaptál. Himlőhely: nem szabadna annyit jelentéktelen részletekkel foglalkoznod.

hinta

- Visszavágyás a gyermekkorba; hintából kirepülni; keményen, tapintatlanul viselkedtek veled. Hinta, ami rémisztő lengésbe jön, veszélyessé válik: erődet meghaladó feladat; megoldhatatlannak tűnő helyzet, amiről nemsokára kiderül, hogy nem is volt olyan bonyodalmas.

hintó

- Bizony elég gyakran frázisokban gondolkodsz, kényesen elkülönülsz.

hintőpor

-Jóhiszeműség, amivel visszaélnek. Földre kiszóródott hintőpor: kölcsönadsz valamit, amit nem kapsz vissza. Hintőporos doboz, amit hiába rázol, nem jön belőle a por: egy neked tett ígéretet nem tartanak be.

hirdetés

Õszinteségi rohamodban kipakoltál és ezt nagyon bánod; attól tartasz, hogy visszaélnek bizalmaddal.

hírdetőoszlop

- Egy várt vallomás elmaradása; egészen mást mondanak, mint amire számítottál.

hivatal

Ismeretlen hivatal: nem igazodsz ki a saját dolgaidban; bizonytalan vagy. Hivatal, ha ott dolgozol: igyekvés egy dolgod rendbe hozására.

hiéna

- Törvénytelen gondolatok, rosszban sántikálsz. Hiéna, ha megtámad: féltékenység, alapos gyanú.

hiúz

- Manipulálnak; igyekszel kikerülni egy csapdát.

hold

-Általában: az elérhetetlenség jelképe. Ha a Holdat egészen az ablakod előtt, közel látod: kínzó vonzalom, kielégítetlen kíváncsiság, egy titokzatosnak hitt személy utáni epekedés. Hold, ami fut az égen: elárvultság, elhagyatottság. Felhők mögül elő-előbukkanó Hold: szorongás egy változás miatt; megmaradsz egy helyzetben, ami pedig a terhedre van. Fogyó hold: kedves hozzátartozó eltávolodása. Félhold: osztozni kényszerülsz egy érzelemben, nem érheted el, hogy valakinek a figyelmét teljesen magad felé fordítsd. Telihold: nászút; mézeshetek.

holdbeli táj

- Önmagaddal folytatott párbeszéd. Holdra tartó vonat: az ismeretlentől való félelem. Annak, aki Verne illusztrált műveit olvasta: kalandvágy.

holdfény

- Hatástalannak érzed magad.

holdkóros

- Ha látod: olyasmit vágtak a fejedhez, amin azóta ~s háborogsz; teljesen alaptalannak ítélsz egy, a személyedről tett megállapítást, pedig érdemes lenne legalábbis elgondolkodnod rajta. Ha Te lennél holdkóros: nem tágítasz valakitől, aki pedig nem viszonozza vonzalmad, új és új hódítási kísérleteid nem hozzák meg az általad remélt eredményt.

hollandia

- Színes, sokoldalú és szórakoztató társaság.

holló

- Ijesztő hír, amiről később bebizonyosodik, hogy félreértésen alapult. Napjainkban: jogos elégedetlenség a postai szolgáltatásokkal; többszöri reklamációd ellenére nem kapod meg előfizetett újságaidat. Fehér holló: ábrándokat kergetsz.

homok

Felelőtlenül tett ígéret. Tengerparti homok, ami égetné a talpad: amit Te könnyű kis flörtnek gondoltál, azt a másik igencsak komolyan vette. Homokvihar: gondok, bajok, amelyekből csak nehezen bontakozol ki.

homokvár

benned felmerülő kérdésre nem kapsz választ.

homokóra

Konzervatív gondolkodás. Homokóra, ha eltörik: kénytelen vagy alaposan megváltoztatni az eddigi ítéleteidet; érzelmeid ellentmondanak szigorú normáidnak.

homály

- Rossz közérzet. Homályos szoba: segítségre szorulsz, nem igazodsz el egymagad. Homályos táj: társkeresés.

hordágy

- Újdonságra vágysz, de ezért nem teszel semmit.

hordó

- Terhedre levő társaság; sodródsz, olyasmikbe keveredsz, amik miatt utóbb röstellkedsz. Hordóba bújni: félsz egy találkozástól. Forgó hordó vagy hordóban hányódni: jó képesség; végül is minden bajból kimászol. Lőporos hordó: magadnak okozott bonyodalmak; félrelépés.

horgony

- Remény. Keresed az igazit.

horgász

- Nem fogadod el a tiédtől eltérő véleményeket.

horgászni

- Bizakodás, a jövőbe vetett hit. Horgászszerencse, jó fogás; célratörő magatartás. Horogra akadni: a kezdeményezőkészség hiánya.

hullám

- Adósság.

hullámvasút

- Nem mersz, hovatovább nem vagy képes utat engedni sem pozitív sem negatív érzelmeidnek. Hullámvasúton rettegve ülni: válságos érzelmi helyzet; minden órában másképp ítéled meg a kilátásaidat.

hurka

Jól sikerült beszerzés, kamatozó vállalkozás.

huszár

Régi magyarázat: Hűség.

huzal

- Elhidegülés, egy barátság megszakadása.

huzat

Ha huzatos helyiségben tárgyak elmozdulnak: várod, hogy változtassanak a körülményeiden, de Te magad nem sokat teszel sorsod jobbra fordulásáért. Ha papírokat mozdít el a huzat: hivatalos értesítést vársz, amely értesítéstől jót remélsz. Ha mozgó, lebegő papírok fehérek: megtisztulás.

háború

- Alkalmazkodni kényszerülsz.

háló

Bevásárló háló, ami kiszakad: feledékenység, időhiány, kapkodás. Halászháló: Szexuális vágy, szerelmi háromszög. Hálóba halakkal együtt keveredni: szenvedélyes, gyakran viszonzatlan szerelem; hálóba keveredni, de kijutni onnan a szabad vízbe: gyötrelmes, de ébrentartott szerelem.

hálóing

Szexuális jelkép. Szép csipke hálóing: jó partnerkapcsolat. Szakadt vagy piszkos hálóing: partnereddel nem vagytok egy hullámhosszon. Hálóingben lófrálni az utcán: ha ez vidámsággal tölt el: csapodár természet, de ez nem zavar téged; ha félelemmel: szorongás, kisebbségi komplexus.

hálókocsi

- Bizonytalan emlékezet; egy kellemes kalandod körülményeire már nem tudsz pontosan visszaemlékezni; nem tudod, hogy kinek mondtad ezt, kinek azt.

hálószoba

Saját hálószoba: csalódás a partnerkapcsolatban. Hálószobát takarítani: rejtegetnivaló, ami lehet, hogy kiderül. Idegen ember hálószobáját takarítani: rájössz valakinek a titkára.

három

- Bűvös szám a szerelemben. Nők álmában a hármas szám: élénk természetet, férfiak álmában gyengeséget jelez, ami sikerek hajszolásában is megnyilvánul. Háromlábú asztal vagy szék: nők álmában: malac gondolatok; férfiak álmában: még malacabb gondolatok. Régi följegyzés szerint a hármas szám: mély meggyőződés; hit.

hártya

Könnyűnek ítélsz meg egy feladatot, pedig az alaposan próbára tesz.

hát

- Ellenséges indulatok. Hátát mosni valakinek: érdekkapcsolat.

hátgerinc

Tudálékoskodás; önhittség, lényeges szempontok figyelmen kívül hagyása.

hátszín

- Kegyes csalás.

ház

- Ismeretlen ház, amelyben eltévedsz: gyermekkori bizonytalanságod valami felelevenítette. Ismeretlen ház, amiben otthonosan érzed magad, érdekes helyeket és embereket találsz benne: barátságos természet; kis szerelmi bonyodalom, bánat, amiből könnyen kikerülsz. Házat építeni: jó szervezőkészség, ami kihasználatlan. Összedőlő ház: terhedre van az önállóságod, visszavágysz a gyermekkorba. Ablaktalan ház: nagyon félsz, hogy kiismernek, megtudják titkaid; ügyetlenül hazudsz. Ház, amibe nem tudsz bemenni, mert nem találod a kaput: rejtély, amit nem tudsz megoldani.

házaló

- Letagadott vásárlás; valami könnyű kis örömet szereztél magadnak egy teljesen felesleges beszerzéssel. Nők álmában: megvetted a századik szemhéjfestéket kölnit, rúzst, egyebet, amit szintén nem fogsz használni.

házasságkötő terem

- Lányok álmában: önmagáért beszél; asszonyok álmában: teljesületlen álmok; lelkiismeret-furdalás; férfiálomban: vegyes érzelmek, befolyásoltság.

házkutatás

- Fájdalmasan kevés rejtegetni- titkolnivaló.

házmester

- Találgatás egy ismerősöd ügyeivel kapcsolatban

hét

szám - Káröröm; egy ellenséged vagy haragosod kudarca

héven utazni

- Nem jutsz el oda, ahova szeretnél.

híd

- Jó kapcsolatteremtési készség, könnyen nyered meg az embereket. Híd, ami inog, hullámzik alattad: hízelgéssel, simulékonysággal magad felé fordítod az érdeklődést. Híd, amely nem folyó vagy völgy fölött vezet; szükségtelen helyen levő híd: ne fortélyoskodj, egyenes úton is célt érsz. Leszakadó híd: méltatlanra pazarlod az érzelmeidet, kedvességed hiábavaló. Hídról vízbe esni: sikertelen hódítási kísérlet, földre esni: egy barátod előnyben részesít valakit veled szemben.

hímzés

Szorgalom. Jó monotónia tűrés. Jóravaló természet.

hínár

- Több párhuzamos viszony; barátaid nem jönnek ki egymással, igen eltérő természetűek, bár Te külön-külön mindegyiket kedveled.

híres ember

Régi magyarázat: Haszon.

- Hóesés: áldozatkészség, amely főleg tárgyi segítségben nyilvánul meg. Hóesésben sétálni: úgy hiszed, hogy kapcsolataidban a maximumot nyújtod, mindent megteszel, valójában nem viszonzol érzelmeket. Hópehely: egy hozzád közelálló személy apró, rossznak tartott szokását nem vagy képes elnézni. Hópehely, ha a szemedbe esik: érzelemszegényen ítélsz meg valakit.

hód

- Ügyeskedő, ravasz gondolkodásmód.

hóember

- Felnőttálomban: gyerekes indulat, ártó szándék. Irigykedsz valakire, aki társaságban nálad sikeresebb. Gyermekálomban: kényszerprogramok, tiltások sorozata.

hógolyó

- Felnőtt ember álmában: rendteremtési mánia, a könnyedség hiánya. Szinte minden újat elutasítasz, véglegesen kialakított véleményed van a dolgokról. Gyermekálomban: az önálló gondolkodás hátráltatottsága, sőt: büntetett eredetiség. Báli mű hógolyó: kokettálsz, hogy majdan visszautasíthass.

hóhér

- Szembe kell nézned egy nagyon kellemetlen körülménnyel; kínos program vár rád, amin kényszerülsz részt venni. Hóhér, ha Te lennél: erős fogadalom, amelyet nem tartottál be.

hóvihar

-Azt gondolod, érzed, hogy áldozataidért nem kapsz viszonzást; nem szeretnek úgy, ahogy megérdemelnéd. Hóvihar, ha maga alá temet: elhagynak, méghozzá hideg és akkurátus természeted miatt.

hóvirág

- Nőknél: kis idegenkedés a testi szerelemtől. Férfiálomban: kis idegenkedés a férfiszereptől.

hőmérő

- Kusza érzelmek, nem tudod, hogy szerelmes vagy-e vagy sem.

hörcsög

- Önbizalomhiány; békétlen természet. Gyakran hiszed, hogy bántanak, pedig Te fogsz rosszul hozzá egy dologhoz.

húr

- Kényes helyzet, amely fokozott figyelmet vagy óvatosságot igényel. Fennáll a veszélye egy elhamarkodott döntésnek. Hangszeren elpattanó húr: sértettség, szakítási elhatározás. Ha hallod az elpattanó húr hangját és az még erősen, sokáig zeng: megbánt szakítás, amit szeretnél semmissé tenni.

hús

Hús cafatok: Úgy érzed magad, mint egy rabszolga, mintha még a gondolataidat is meg akarnák szabni. Vadság, nehezen eltűrt irányítás.

húsdaráló

Emberi húst darálni: megcsömörlés, csalódás az emberekben. Valaki iránti erős gyűlölet. Erősen korlátoznak a szabadságodban.

húsvét

Megbocsátás. Húsvéti tojás: kreativitás, termékenység

Hadihajó

Hamarosan veszélyes döntést kell hoznia. Bizonytalan a kimenetelében, de tovább már nem halogathatja.

Hadsereg

Ha beolvad egy agresszív tömegbe, elveszítheti önálló arcát. Ha nem olvad be, fenyegetést érez, menekülni kezdhet biztonságos kapcsolatából is.

Hágó

(hegyvidéken). Egy nehéz feladat megoldásának lehetősége.

Hajlékony

Alkalmazkodni fog, de ne veszítse el saját karakterét.

Hajléktalan

Bizonytalansága, jövőtől való félelme újabb hibákhoz vezeti. Otthon-e az otthona?

Hajnal

Új lehetőségekre utal. Befejezheti az álmodozást, megvalósíthatja egy régi tervét.

Hajóskapitány

Úgy véli, életének irányítását saját kezébe tudja venni? Képes másokat is irányítani? Fontos, hogy meg tudja különböztetni vágyait lehetőségeitől.

Hajvágás

Férfinél: szebb lehetsz, de potensebb nehezen. Nőnél: szebb lehetsz, és ez elég is.

Hála

Segítséget kap, ezért hálás lehet. A hálálkodás azonban a tehetetlenek menedéke.

Halálfej

A megfontolás nélküli bátorság bajt hozhat Önre. Meggondolt vállalkozásai sikeresek lesznek.

Halk

Egy nagyon rejtett, nehezen elfogadható gondolat.

Hallani valamit

Megértheti. Megoldhatja.

Hallgatóság

Más emberek a kelleténél nagyobb szerepet kapnak életében. Sikert érhet el, de a bizonytalanság is Önnel marad.

Hálóing, pizsama

Egy jelentős üzenetet várhat. Lehet, hogy álmában érkezik.

Hamis

Ne csapja be magát! Óvatos legyen, de a bizalmatlanság magányossá teheti.

Hámozni

Az igazság, a lényeg felé törekvés.

Hányni

A megemészthetetlen gondolatoktól meg kell szabadulni.

Hamupipőke

(Kis segítséggel elérhetjük, hogy nővéreink megcsonkítsák magukat, és miénk legyen a herceg meg a lova. Férfiaknak ez kétes öröm.) Ön nem bízik igazán abban, hogy a szorgos munka elnyeri a jutalmát. Lehet, hogy igaza van. Önnek is van jóságos tündér nénikéje?

Hamutartó

Kis, de megoldatlan kérdések zavarják. Ha megfelelő emberrel beszél ezekről, megkönnyebbül.

Hangjegy

Keresse a dallamot, amelynek e hang része. Keresse az érzést, amely megjelenik a dalban.

Hangulat

Az egyes szimbólumok jelentésének keresésénél, az alternatív értelmezési lehetőségek közötti választásnál fontos elem az álom egésze vagy az egyes elemek által Önben kiváltott hangulat.

Hányinger

1. Vacsorájával elrontotta gyomrát. 2. Valamire kényszerítik, amit „nem vesz be a gyomra”.

Harag

1. Arra dühös, aki az álmában szerepelt (a nappali indulat folytatása). 2. Szimbolikus személyre, tárgyra vetíti indulatát (nem meri elismerni, valójában kire is dühös). 3. Saját magára vonatkozik haragja. Miért? A harag teljesítményre serkenthet, de meg is béníthat.

Harc

A rossz hír: indulatos cselekvései magának ártanak. A jó hír: van energiája.

Harcsa

Titokzatos fenyegetés, amely eddig lelkünk mélyén lapult.

Hárem

Férfinél önkritika nélküli szexualitás, az impotencia veszélye. Nőnél a versengés dilemmája.

Harmat

Eljön a hajnal, amely termékeny nap kezdete.

Háromszög

Erő és egyensúly (főleg, ha talpán áll). Veszélyt is rejthet, ha össze nem illő elemeket kényszerítünk együvé (ilyenkor gyakran csúcsán áll). Ókori Kína: A világmindenség anyai melle.

Has

A lelki emésztésre utal. Mértékletességre figyelmeztet.

Hasadék

Egy fontos személytől való eltávolodás fájdalmat okoz.

Hashajtó

Az események drámai gyorsasággal fognak peregni. Ne siettesse.

Hasonlít

Az álom értelmezése során leggyakrabban feltett kérdés: Kihez, mihez hasonlít? Akihez, amihez hasonlít, az most aktuálissá vált számára.

Használt

(tárgy). Egy személyre utal, aki használta. Értéke (a kapcsolatnak) kisebb, mint szeretné.

Haszon

Mi hozott hasznot álmunkban? Valóban hasznunkra van ez? Hogyan tudnánk ébren is eredményesek lenni a szimbolizált területen?

Hatalom

Félelem más hatalmától, vágy a hatalom megszerzésére. Mindkét esetben görcsössé és agresszívvé tehet.

Határ

Eddig, és ne tovább!

Hátat fordítani valakinek

Elutasítani vagy eltitkolni valamit. (Jung.)

Hátrál

Egy veszély elkerülése érdekében hátrálhatunk, de ez ne legyen tartósan haladási irányunk. Haladhatunk visszafelé az időben is, kitűzött céljainkat illetően is.

Hátsó, hátul levő

(pl. ház része, raktárban). Valami, amit nem a nyilvánosságnak szánunk, személyes, intim. Szégyellt vagy magunk előtt is tagadott vágyak, késztetések.

Háttér

Az előtérben lejátszódó fő cselekményt minősíti, utalhat idejére, körülményeire. Néha itt van elrejtve az álom fő mondanivalója is. Ne tartsa mellékesnek.

Haza

Az álomban ritkán jelentkeznek ilyen nemes fogalmak. Ha mégis, valami egyéni konfliktus rejtőzhet mögötte.

Házasság

A kísérő érzelmektől függően: béke vagy háború. Cayce: 1. Szövetség magasabb erőkkel, amely kreativitás forrása lehet. 2. Kötelezettség, amelyet be kell tartani.

Házasságtörés

Elégedetlenséget, kielégületlenséget rejt (nem feltétlenül biológiait). Ha csak álmában tette, nem számít bűnnek, amennyiben nem mondja el társának.

Háziállat

Megszelídített ösztöneink. Beilleszkedés környezetünkbe. Az egyes állatfajták jellemző vonásai, mint kívánatos személyiségvonások.

Házimunka

A családon belüli konfliktus szimbolikus megjelenítése (kivéve, ha szereti csinálni).

Háztartás

A családi kötelezettségek és az elérhető biztonság együttese. Milyen ez a háztartás?

Hazugság

Az álom nem hazudik, az álomban nem hazudunk – másnak. Magunkat megpróbálhatjuk becsapni.

Hegedű

Egy női test, amelyből érzelmeket lehet kiváltani. A kifinomult szexualitás.

Hegyes

(tárgy). Óvatosságot ajánl. A sérülés a lelkében keletkezhet.

Hegytető

Lehet cél, amelynek eléréséért erőfeszítést kell tenni. Ha már elérte, pihenjen meg, tekintsen körül: jövőjére utaló jeleket láthat.

Héj

(gyümölcsé). Saját bőre, külső megjelenése, kapcsolata a külvilággal.

Herceg (-nő)

Már jön felénk, talán már itt is van, csak nem ismertük fel. Ön teszi fejére a koronát, így saját magát is uralkodóvá teszi.

Hervadás

Csöndes szomorúság, a tehetetlenség fenyeget.

Hiány

(érzés vagy részlet). Kielégítetlen lelki szükséglet, megoldandó probléma.

Hibás

(tárgy). Egy csalódás + egy önbecsapás. Értékesnek hitte (amit jelképez), mégsem volt kielégítő. Dobja el, ne sirassa.

Hideg

1. Kitakarózott, és most valóban fázik. 2. Érzelmi kihűlés, magány. Esetleg egy kapcsolat „kihűlése”.

Hit

Ha megfelelő célt talál, eléri.

Hitelező

Egy könnyelmű tett következményei. Lehet a saját adósa is, kihasználatlan képességei révén.

Hívni

Valaki mást: segítségre, törődésre lesz szüksége. Hiányzik valaki, valami. Akit hívott, annak tulajdonságait megtalálhatja vagy kifejlesztheti saját magában is. Önt hívják: egy üzenet, amelyet eddig nem kapott meg, nem értett meg.

Hízni

Ha sovány: gyarapodik. Ha kövér: saját belső világa felé fordul, énképének romlása fenyegeti.

Hódítás

Csak akkor lehet eredményes, ha erejének megfelelő feladatra vállalkozik.

Hófehérke

Ha törpének látja a környezetében levőket, úgy is fognak viselkedni. Erre van szüksége? Ha Ön nő: a hét törpe után ritkán jön királyfi, inkább még törpébb.

Holttest

Vágyaink, érzelmeink „elhalt”, meg nem valósuló része. Amit már soha nem fogunk elérni, megvalósítani. Valami meghalt bennünk.

Homályos

(részlet). Nem látja, nem akarja tisztán látni a helyzetét, feladatait.

Hozomány

Gazdagodás, amiért utólag kell megfizetni.

Hős

Egy ideál, valaki, akire hasonlítani szeretne. Valószínűleg van Önben valami ebből az alakból, ezért megkísérelheti, hogy olyanná váljon.

Hulla

A kihűlő érzések helyén üresség marad.

Hullócsillag

Sorsának változása. Csak akkor jelez veszteséget, ha tehetetlennek érzi magát.

Hurok

Rosszindulat, rejtett ártó szándék.

Húzni

(terhet). Lelki teher, amely régóta nyomasztja. Erőfeszítésének keressen új irányt.

Hárfa

Távolból érkező üzenet.

Hasmenés

Az ókori álomfejtők szerint szerencsét jelez. Ma inkább a mohóság következményeire figyelmeztet.

Hangverseny

Ha szereti a zenét: lelki béke, az érzelmek harmonikussága. Hamis hangok: a belső harmónia még nem tökéletes.

ABC kereső:

A
Á
B
C
CS
D
E
É
F
G
GY
H
I
Í
J
K
L
M
N
NY
O
Ó
Ö
Ő
P
R
S
SZ
T
TY
U
Ú
Ü
Ű
V
Z
ZS