Betűrendben - Z

zab

Áldás, nyereség. Régi feljegyzés szerint: nőknek: házasságon kívüli gyermekáldás; férfiaknak: az anya iránti tiszteletlen gondolatok. Zabot vetni: félrelépés. Csépelni: jó üzleti érzék.

zabla

Titkon te is érzed, hogy megzabolázhatnád az indulataidat. Nem kellene mindenkinek beszólni és megsérteni őket.

zacc

Fukarkodás.
Zaccot a földre szólni: gyarapodás.

zacskó

Ott keresel értelmet valamiben ahol nincs. Azt gondolod átlátsz valakin, de tévedsz.

zafír

Nem neked való társaság, zaklatnak, nem igazi barátok.

zaj

Ismeretlen eredetű zaj: valamilyen titok foglalkoztat; zajos gép: önbecsülésed hiánya ;gyerekzsivaj: nyugalomra vágysz.

zarándok

A földi múlandóság jelképe.
Te vagy zarándok: magány, mely boldoggá tesz; magadnak való természet.

zavar

Házasság Krúdy szerint. Szerintem inkább valódi zavar, csak érzelmi.

zebra (közúti jel)

Fegyelem.
Zebra ha nem tudsz átkelni (mindig piros, vagy folyamatosan mennek a járművek): rád kényszerített merev helyzet.

zebra (állat)

Bizonytalanság, ellentétek. Több egymásnak ellentmondó gondolat jár a fejedben.

zene

A lelki békéd jelképe.
Olyan a hangulatod amilyen zenét hallassz álmodban.
Szép zene: harmónia a környezeteddel és a családoddal.
Rossz zene: nyugtalanság, feszült hangulat.
Zene mely először hamis, majd szépre vált: megnyugvás.

zenélő óra

Ébredés közben hallhatod a saját órádat. Kellemesen eltöltött idő; szép emlékek.

zivatar

Ha átvészeled: üzleti problémád is átvészeled nagyobb veszteségek nélkül.

zománc

Pontosság, türelem.

zongora

Zongorázni: pocsékolod az idődet egy felesleges dologra. Négykezest játszani: kiváló, de nem biztos, hogy nemes célért történő együttműködés.

zuhany

Hideg vízzel zuhanyozni: félreismernek bennünket, önzetlenségünkben hátsó szándékot keresnek.
Meleg vízzel zuhanyozni ha az jól esik: egészség.

zuhanás, zuhanni

Ha nem ütöd meg magad és felkelsz a zuhanás után: félelmeid egy dologgal kapcsolatban alaptalanok, magadat korlátozod a megvalósításban.
Általában: gyermekkori rémület újraéledése; álmodozásban, ábrándozásban levezetett kreativitás, kihasználatlan, szabályozatlan intelligencia. Árokba, gödörbe, piszkos helyre zuhanni: tudod jól, hogy rossz úton jársz. Tetőről, szikláról, magaslatról lezuhanni: nem ott vannak sikereid, ahol szeretnéd. Toronyból, oszlopról leesni: nők álmában: szerelmi bizonytalanság; férfiak álmában: védtelenség.

zálogház

Hűtlenség, nemcsak a szó szoros értelmében; egy emlék elfelejtése; egy ismerős kibeszélése. Zálogcédula: kényszerűségből fenntartott kapcsolat, érdekbarátság.

zápor

Általában: Veszélyt, problémát jelző jósló álom, politikai vagy üzleti ügyekben.

zár

A titoktartás jelképe.
Légy óvatos, nehogy olyanaról faggasanak amiről nem akarsz beszélni!
Erőszakkal kinyitni: egy üzleti vállalkozásod nem jön össze.
Bezárni valamit pl. ajtót: elrontott kilátások a jövőre nézve, meghátrálsz valami elől; fiókot: soha be nem vallott emlék; szekrényt: családi titok.

zárda

Zárdába vonulni: kiegyensúlyozott családi élet, de titkon kicsit nagyobb szabadságra vágysz. Zárdába betörni: vonzod a bajt.

záróra

zászló

Zászlót büszkén vinni: eléred a célod. Zászlórúd nők álmában: szexuális jelkép; férfiak álmában: csapathoz, társasághoz való ragaszkodás.

zátony

Egy feladat megoldásának jelképe.
Ha fennakadsz rajta:  jó irányú változás előtt állsz. Zátony, korallzátony, ha szép színes, jó érzéssel nézed: vitakedv, szereted a nehéz feladatokat, jól is oldod meg azokat. Zátonyt a víz alól úszkálva nézni: gátlástalanság, vakmerőség.

zöld

Krúdy szerint remény. Zöld festékkel festeni: elkeseredettség egy látszólag megoldhatatlan probléma miatt, de a reményt nem adtad még fel. Zöld táj, vidék: jókedvű egyedüllét; gondolkodás. Zöld asztal: hazardírozó természet, blöffölés.

zúza

Jósló álom. Szerencse ér. Zúzában találni valamit: anyagi gondok, amit egy váratlan bevétel ellensúlyoz majd.

zúzmara

Gőgős természet. Nyáron zúzmarát látni valamin: egy próbálkozásod hiábavaló és erre te is rájöttél.

Zabálás

A mohóság nem vezethet kielégüléshez. De Önnek valószínűleg jó oka van rá, hogy azonnal bekebelezze azt, amit jogos részének tart. Sajnos, környezete ezzel gyakran nem ért egyet, az Ön sietése az ő örömüket veheti el. Legyen türelmesebb, a partnerei érdekében. Figyelje meg minden falat ízét, a simogatások okozta rezzenéseket.

Zálog

Egy ostobaság következménye. Valamit adott magából, és azt most ki kell váltani – ára van a szabadságnak.

Zár, lakat

1. Problematikus női szexualitás. Megfelelő kulcs és nagy türelem kell felnyitásához. Fontolja meg, érdemes-e belekezdeni. 2. Biztonság iránti igénye növekszik. Vigyázzon, nehogy saját magát zárja ki valami kielégülésből. Babiloni álmoskönyv: Megkapja, amire szíve vágyik. Artemidoros: Nyitott zár: házasodni vágyó nő, hűséges asszony.

Zarándoklás

Már nem kell hosszú utat megtennie, és céljához ér. Nem csoda fogja megoldani problémáit, hanem néhány ember véleménye változik meg, és ebben Önnek is része lesz.

Zárka, börtön

1. Tiltakozás és beletörődés valamilyen korlátozásba. Ha házas, ennek összefüggéseit külön vizsgálja. 2. Valamely eszmének, gondolatnak „rabja lenni”. Ez gátolhatja a rugalmas, elfogulatlan gondolkodást. 3. Bűntudata miatt saját magára szabott büntetést.

Zárt

(pl. szekrény). Emlékek vannak benne, amelyeket saját maga elől zárt el.

Zavaros

(folyadék, illetve átvitt értelemben). Zavar, feszültség, bizonytalanság. Nem érti, mi történik, nehéz tervet készítenie. Próbálja egyszerűbbé tenni életét. Legyen valamivel őszintébb az Ön számára fontos személyekkel.

Zebra

Vidámság, szabadság, szexuális lehetőségek. Némi bizonytalanság önmeghatározását illetően.

Zenekar

Összhang a munkában, jó kapcsolat a partnerekkel (egyszerre többel is). Kell egy ember, egy vezető, aki ügyeli ezt az összhangot.

Zokni

Egészségét óvatosságának fogja köszönni. Szexuális életében is ügyeljen a biztonságra, a kényelemre, mert könnyen ráfázhat. Az izgalmaknak ára van, és Ön ezt nem akarja megfizetni – igaza van.

Zöldség

A modern élettel való elégedetlenség. Keres (és találni fog) egy egyéni utat. Ha eszi: hosszú élet, egészség, szexuális potencia (kivéve, ha nem szereti – akkor ellentétébe fordul). Artemidoros: Minden hüvelyes rossz jel, kivéve a zöldborsót. Megdarált hüvelyesek: meghasonlás önmagunkkal (mert szeleket keltenek).

Zörej

Az álom tartalma fontos, de megértéséhez nagy figyelem kell. Jó lenne, ha megtalálná, mi vagy ki okozta.

Zúgás

Egy fenyegetés lassan ölt formát.

Zuhanás

Elveszítette lelki egyensúlyát. Fontos emberi kapcsolatai veszélybe kerültek. (Félelem az elszakadástól.) Mit tett, amiért eltaszíthatják, büntethetik, önmagát büntetnie kell? Fejezze ki a biztonságot nyújtó személyeknek, hogy milyen fontosak az Ön számára. Ahonnét zuhan, az egy bizonytalan hely (kapcsolat), ahová zuhan, az lehet a valóságot képviselő talaj is. Szörnyű lehet a zuhanás fenyegetése, a leérkezés fájdalma (bár többnyire előtte felébredünk), de szükséges visszatérnie a realitáshoz. Ha ismétlődik az álom, készüljön fel előre, hogy Ön repülni is tud, de ezzel ne próbáljon a hamis reményekhez visszaszállni. Ha egy Senoi (Maláj-félszigeti) fiú egy álombeli zuhanásról számol be, ezt az idősek nagy örömmel fogadják. „Csodálatos álom… Hol történt? Mit fedeztél fel? Ha álmodban zuhansz, lazítsd el magad és élvezd. Ez a leggyorsabb út, hogy kapcsolatba kerülj a szellemvilág erőivel! Legközelebb, ha ilyet álmodsz, emlékezz erre… és érezni fogod, azon hatalmas erő felé utazol, amely zuhanásodat előidézte.” Cayce: Csalódás.

Zuhanyozás

Felkészülés egy új feladatra. Megtisztulás akadályozó szennyektől. Sikeres lesz, mert friss szemmel tudja nézni az új problémát.

Zűrzavaros

Az álom is, az élete is. Már csak jobb lehet.

ABC kereső:

A
Á
B
C
CS
D
E
É
F
G
GY
H
I
Í
J
K
L
M
N
NY
O
Ó
Ö
Ő
P
R
S
SZ
T
TY
U
Ú
Ü
Ű
V
Z
ZS