Betűrendben - N

nadrág

- Férfi álomban: társaddal szembeni alárendeltség; üzletembernek: rossz alku. Asszonyt, lányt, férfinadrágban látni: megcsalás. Nők álmában férfinadrágban lenni: ügyetlen férfi közelsége; egy dolgot jobban intéztél volna el, mint az urad. Megjegyzés: a jegyzet azokból az időkből való, amikor még nem volt divat a nőknek nadrágot viselni.

nagymama, nagypapa

- Látni őket vagy beszélni velük: jószerencse, egy terved sikerül. Asztalnál ülni velük: hosszú életre számíthatsz. Ajándékot kapni tőlük: örökölni fogsz!

nagyító

-Érdeklődés; elemző gondolkodásmód.

nap (égitest)

- Szerelem; szerelmi siker, kaland, amelyet titokban kell tartanod. Napozni: testi vagy lelki gyógyulás; baj, ami nemrég múlt el, gyógyulás. Lásd még: BARNULNI Több napot látni az égen: komoly szerelmi bonyodalom; meghasonlottság. Szokatlan színű pl. kék nap: olyan érzelmek, amelyek zavarba hoznak. Naplemente: egy szerelem elmúlása; lehiggadás. Naplemente, Angliából származó feljegyzés szerint: mesterségesen összefüggést keresel két össze nem illő dolog között. Felkelő Nap: úgy akarod hinni, hogy még szerelmes vágy, pedig már nem; érzelmeid minden igyekezeted ellenére elmúltak, legalábbis múlófélben vannak. Lásd még: FÉNY.

napló

- Általában elmélkedés, gyakran felesleges problémákon. Idegen, ismeretlen napló, amiben olvasható, de számodra érthetetlen szöveget találsz: ha nehéz is, de keresd meg titkos gondolataidat, indulataidat; legyél őszintébb magadhoz. Saját naplód ha tényleg van ilyen: feledékenység; ha különben nem vezetsz naplót, de álmodban mintha lenne: olykor nem igazodsz ki saját magadon; törekvés indulataid, érzelmeid rendezésére. Határidőnapló: nyomasztó munkahelyi gond.

naptár

- Rendszabályok, amelyek betartása nehezedre esik. Női álomban: terhesség körüli gondolatok; igen gyakran a teherbeeséstől való félelem.

narancs

- Megdönthetetlennek hitt vélemény; rosszul viseled el a bírálatot, az ellentmondást.

neon

- Neonfényes város: gazdag, színes fantázia. Neonreklám: kifecsegett titok; joggal tartasz attól, hogy visszaélnek a bizalmaddal. Neoncső: női álomban: feltétel nélküli rajongás; partnerkapcsolatodban minden zökkenőért magad teszed felelőssé. Férfiálomban: vannak dolgok, amiket nem lehet könyvből megtanulni; hagyatkozz inkább a saját ötleteidre, megérzéseidre; engedj szabadabb utat a vágyaidnak, természetesen csak addig, ameddig azok nem sértik gorombán mások egyensúlyát.

nesz

- Sejtések. Bútorok, tárgyak neszezése: gyanakvás. Nesz, aminek eredetét nem ismered: nem adsz hitelt egy magyarázatnak. Lépések neszét hallani: olyan dolgokra készülsz, aminek a kimenetele bajt hoz rád; vállalkozásod sikerében magad sem bízol.

neszesszer

- Lustaság. Minél tovább halogatod a rád váró tennivalót, annál rosszabb belekezdeni.

nevetés

- Önbizalomhiány. Úgy fogsz valamihez, hogy az úgysem fog sikerülni.

nk

- Egyenetlen fejlettség; a kínos pontosság és a fontos dolgok elhanyagolása, mulasztások keveredése.

nokedli

- Elaprózottság; olyan kiadások, amelyek egyenként nem jelentősek, de túl gyakran fordulnak elő; mindig csak pár forintért vásárolsz valami feleslegeset.

norvégia

- Békés természet.

notesz

Nem teljesített kérés; nem egészen véletlenül elmulasztasz valamit; kitérsz egy találkozás elől.

nszk

- Modernkedés; haladó gondolatok hangoztatása - konzervatív érzelmek.

nulla

Szerencse. Nullára tenni a rulettben: ábrándozás; fantáziákban szerzett örömök.

nád

-Könnyen megingatható meggyőződés, elkeseredésre hajló gondolkodásmód. Szerelmesnek: kétségek, féltékenységi rohamok, amelyek ahogy jöttek úgy múlnak el; ok nélküli féltékenység. Nádfedél: takargatni való. Nádat vágni: elégedetlenség.

nádas

- Felnagyított problémák; olyan munkahelyi kellemetlenség, amelyen túltehetnéd magad, ehelyett indokolatlanul sokáig fortyogsz miattuk. Nádasban csónakkal lenni: szereted a sejtelmes, titkos dolgokat; előnyben részesíted azt, ami tiltott, különösen a szerelemben.

néma ember

„jegyzi, hogy bizalmas vagy olyan emberekhez, akik ezt nem érdemlik meg„. Krúdy Megnémulni: Lásd KÉPTELENSÉG.

németország

-

népkonyha

- Kuporgatás régi feljegyzés.

név, névtábla

- Saját neved: még több sikerre vágysz, hajszolod az elismerést. Neved, ha olyan helyen látod, ahová az nem való: úgy érzed - valószínűleg alappal -, hogy mások használják fel ötleteidet, utánoznak. Ismerősöd neve: nem azt jelenti, akinek a nevét láttad, keress annak ismeretségi, baráti körében valakit, akinek a személye foglalkoztat. Ismeretlen név: elfojtott indulatok, érzelmek. Munkahelyi, hivatali névtábla: titkos, nem okvetlenül szerelmi érzelmek; elismerésre, előléptetésre vágysz, de még magad előtt is úgy teszel, mintha ez távol állna tőled.

névjegy

- Rátartiság.

névsor

Diákálomban: mulasztás, készületlenség. Egyébként rendetlenség.

nóta

- Hír, információ, amelynek nem fontos hitelt adnod.

- Általában: baj, ramazuri. Idegen nő, ha szép, fiatal: nők álmában: elégedetlenség; férfiálomban: a közeli megszerelmesedés jele; idegen csúnya, ijesztő nő: nőknek: lóg a levegőben a balhé a partnerkapcsolatodban; férfiálomban: megbánt, félrelépés. Ismerős nő: ha kedves ismerősöd: fennakadás, tanácstalanság; ha kellemetlen ismerősöd; haragosod: kérni kényszerülsz attól, akivel legszívesebben szóba se állnál.

Nadrágtartó

Fél, hogy elveszíti mások megbecsülését. Ne igyon sok sört.

Nagy

Fontos, de nyilvánvaló. Figyeljen a kicsi, a jelentéktelennek tűnő részletekre.

Nagyítás

(kép). Egy részlet fontossága, elégedetlenség a látszat miatt. Ha megtalálja a fontos részletet, megoldhatja a vele kapcsolatos problémát.

Nagynéni

Hamupipőkének egy tündér nagynéni adta a hódításhoz szükséges felszerelést. Önnek is lehet egy jóságos szelleme, aki segíti. Váratlan öröm éri, ha elfogadja mások támogatását.

Nagyszülők

Saját jó tulajdonságai, amelyek a szeretettel teljesülnek ki.

Nagyujj

Egy közeli rokon.

Nap

(égitest). 1. Hatalma megnő, tisztelők veszik körül, mindenki az Ön energiájából akar táplálkozni. 2. (Fenyegető, kellemetlen.) Energiái kimerülőben vannak. Nem lát más kiutat, mint egy erőteljes személy mellé csatlakozást. Artemidoros: A felkelő nap: titkok megnyilvánulnak. Lenyugvó nap: tüzes gerjedelem. Ibn Sirin: Tisztán, fényesen süt: nagy hatalom és gazdagság. Germanos: Két Nap: hosszú élet. Stekel: Az apa. Cayce: Spirituális erő, amely tudást nyújt. Csángó hiedelem: Nagy bánat.

Napfény

Megkönnyebbülés, a feszültség oldódása. Energiái feltöltődnek.

Napkelte

Új lehetőségek, a születés, de a bajokat is tisztábban látja majd. Ha van szenvedélye, most megmenekülhet tőle. Spirituális ébredés, újjászületés.

Napozni

A természet energiáival feltöltődni. Egészség, teljesítőképesség – sajnos, néha tunyaság.

Napraforgó

Kielégítetlen vágy, de becsületes élet. Mások elismerése enyhítheti a szomorúságot.

Napszemüveg

Másnak akarja látni a világot (ha egyáltalán), azt akarja, hogy a világ is másnak lássa Önt.

Nászút

Kellemes meglepetés, de azután vissza kell térni a hétköznapokhoz.

Nátha

Túl hideg érzelmi klímában él. Ezen valószínűleg nem tud segíteni (hiába sajnáltatja magát). Legalább kedvenc illatával (illóolajok) kárpótolja a hiányt. Utalhat valóságos betegségre is.

Nedves

Bizonytalanság, félelem, tehetetlenség. Figyelmeztet: a túl korai próbálkozások kudarchoz vezetnek. Az árvíz kisöccse, amelyet dacosságunk kelt. Fogadja el szokatlan szexuális kívánságait is. Lehet az alkoholizmus fenyegetésének jele is.

Nefelejcs

De igenis, felejtsen. És ne tévessze össze az érzelmeket az érzelgősséggel.

Néger

Őserő, amely után vágyódhat, amelytől félhet is. Az ösztöntendenciákat tükrözi. Nőknél: a változatosság keresése.

Négykézláb

Ha Ön nem csecsemő, bizonytalanságot jelez, sorsának aktív megoldása helyett választja ezt a regresszív megoldást. Ha túl sokáig marad így, nem tud kiegyenesedni.

Négyzet

Vágy a pontos tájékozódásra ebben a kaotikus világban. Az egészlegesség és a korlátozottság együtt. Belső feszültséget fog érezni, mert nem tudja kamatoztatni, amit megszerzett. Mostanában túl racionálisan gondolkozik. Jung: Anyag, test, valóság.

Nehéz

(súlyos). Egy feladat, egy probléma nehéz. De nem megoldhatatlan.

Nehézség érzés, testében

1. Betegség. 2. Ha emiatt nem tud megmozdulni: elérhetetlen vágyak, főleg az anyagiak tekintetében. Ha ébren megtanulja ellazítani testét-lelkét, álmában a nehézség kellemes élménnyé változhat, és a testi panaszok is megszűnhetnek.

Nem

A tagadás, a tiltakozás szava. Álmunkban ritkán mondjuk ki, akkor az álomtartalom elleni tiltakozást hangsúlyozza.

Némaság

Idegenség, reménytelenség, a kapcsolatok hiánya. Nem tud vagy akar közölni másokkal fontos dolgokat. Mindkét esetben nagy feszültséggel jár.

Nemi élvezet, kéj

Az álmodó szexuális vágyai, késztetései erősek, ez gyakran kapcsolatban van kielégítésük korlátozott lehetőségeivel. Egészséges nemiségre utal (ha formája nem tér el jelentősen a szokásostól), hiszen nem fojtja el álmában vágyait és félelmeit. Egyiptomi álmoskönyv: Saját magát látja, amint feleségével hál: rosszat jelent, szomorúságot. Saját magát látja, húgával hálva: jót jelent, valami tulajdont átadnak neki. Demotikus álmoskönyv: Az asszony férjét engedi magához: gondjai lesznek.

Nemi szerv

Az álmodó szexuális életével kapcsolatos vágyakat, félelmeket jelzi, illetve a saját nemi szerepével kapcsolatos önértékelését: elégedett-e férfiasságával, nőiességével. Lehet az álmodó általános életerejének mutatója. Egyiptomi álmoskönyv: Férfinek hímvesszeje megnő: gazdagsága megsokasodik. Gabdorrahman: Ha férfi azt álmodja, hogy hímvesszejét levágják: gyermekei meghalnak. Ha gyermekei halálát álmodja: hímvesszejét le fogják vágni.

Név

(személy-). Az álmodó valamely tulajdonságára utal. (Olyan, mint a …)

Nevelés

Valami új fejlődik, amit alakíthat. Csak tapintatosan tegye, az adott tárgy vagy személy által elfogadható módon.

Néző

Távolságot akar tartani attól, amit néz (saját konfliktusra utaló). Ez segítheti a megértést, de azután résztvevőként kell élnie.

Nő, ismeretlen

Férfinél: nem tudatos női személyiségkomponense (lásd animus) megjelenése. Képesség az elfogadásra, szeretetre. Nőnél: a saját nőiséghez való viszony (a kapcsolódó érzelmeknek megfelelően). Ibn Sirin: Szép nő: kedvező lehetőség. Idős nő: tradíció. Ad-Damiri: Fiatal nő: ellenségek. Idős nő: szerencse. Cardanus: Egy női személy mindig tökéletlenséget jelent. Ha szép, akkor az igazságot.

Nőstény

(állat). Férfinél: küzdelem egy testi vágy ellen. Nőnél: tiltakozás az illem és erkölcs szabta határok ellen.

Növekedés

A belső változások lassan eredményhez vezetnek. Ön irányítsa a változásokat, értőn és józanul. Az álom hangulatától függően ígér sikert vagy jelez veszélyt.

Növény

Élete fejlődése, új személyes tulajdonságainak kibontakozása. Szoros kötődés a valósághoz (talaj), jó realitásérzék. Ne bonyolítsa életét, fogadja el az egyszerű örömöket.

Nudista

Megmutatja magát. Vigyázzon, csak annak tegye, aki erre kíváncsi.

ABC kereső:

A
Á
B
C
CS
D
E
É
F
G
GY
H
I
Í
J
K
L
M
N
NY
O
Ó
Ö
Ő
P
R
S
SZ
T
TY
U
Ú
Ü
Ű
V
Z
ZS