Betűrendben - P

pizsama

A pizsama általában szorongás, félelem valamilyen intim helyzettől. ; Pizsamában kimenni az utcára: tudod, hogy valaki figyeli a magánéleted eseményeit; esetleg csak tartasz tőle, hogy meglesnek.

paca

- Szóbeszéd; éles nyelvű ismerős.

pacsirta

-Örömhír; vélemény, ami megerősíti korábbi elképzeléseid.

pad

- Udvarias marasztalás. Kerti pad: sokat kell hallgatnod mások fecsegését.

padlás

- Nagyratörő tervek. Üres padlás: sorsdöntő elhatározás. Lommal telezsúfolt padlás: célratörő magatartás, nem riadsz vissza a bonyodalmaktól; szorgalmasan utánajársz dolgaidnak. Padláson megbújni: félsz, hogy ötleteid lemásolják. Padlásablak: kereskedőnek üzleti kíváncsiság; szerelmesnek: úgy hiszed, ha riválisod titkait kifürkészed, több sikert érsz el.

pajzs

- „Jegyezd meg első reggeli gondolatodat, s szerinte cselekedj Krúdy. Olyan támadástól félsz, ami nem fog bekövetkezni.

pala tető

- Megfontoltság. Palatábla: igazságtalanul megszidtak.

palack

- Jutalom, elismerés. Palackposta, palackban talált üzenet: egy titok nyitjára jutsz; ha Te küldesz palackban üzenetet: titkos kedvtelés.

palacsinta

- Szépítkezés.

pallos

- Harag, rosszindulat; ünnepélyes fogadalom, hogy például nem állsz szóba többé valakivel; bosszútervek, amelyeket szerencsére majd elfelejtesz, nem váltasz valóra.

palló

- Könnyen kötsz barátságot, könnyen is megfeledkezel barátaidról. Palló, ha leszakad alattad: valaki, akinek az érzelmei fontosak a számodra, épp oly könnyedén és felszínesen kezel téged, ahogy Te szoktál másokat.

palota

- Minél pompásabb, annál elképesztőbb ábránd, de mindenképpen színes fantázia. Mindenféléket gondolsz magadról; egyszerre találod magad csodálatosnak és értéktelennek; nem vagy jó viszonyban a valósággal. Mesebeli palota: ne riadj meg saját különös ötleteidtől, a gyerekesség gyakran párosul eredeti elképzelésekkel, jó meglátásokkal.

palánta

- Sikerül másokat, befolyásolnod, hatással vagy a környezetedre.

palást

- Nagyravágyás. Túlbecsülöd magad, a veled megeső dolgokat; titokzatosnak, kifürkészhetetlennek szeretnél tűnni.

pamacs

- Véletlenül kárt okoztál. Szőrpamacs: elmaradt nyereség

pamlag

- Egyhangúság.

pamut

Kiadás. Pamutfonal: ragaszkodás. Pamutgombolyag: fájdalmas búcsú.

pancsolni

- Élénk, könnyed természet; felelőtlenség.

pancélszekrény

Olyan titok, amelynek kiderülésétől rettegsz, és ami mégis kikívánkozik belőled; gyónni vágyás.

pap

- Jó tanács; változás. Pap, ha megáld: tartasz valakinek a rosszindulatától, magadra haragítottál valakit. Miséző pap: jó irányú változás; papok, ha egymással beszélnek, mulatoznak: többet is tehetnél szeretteidért; kibújsz a felelősség alól. Pap, ha ajtódon kopogtat: mulasztás. Magas rangú pap: egy vitádból győztesen kerülsz ki.

papagáj

- Érdekes, de felszínes beszélgetés; ismerős, aki kötelességének érzi, hogy vicceket meséljen. Fiatal lány álmában a papagáj: idősebb rivális; nem egészen fiatal nő, aki több érdeklődést vált ki, mint Te.

paprika

- Óvatos viselkedés, visszafojtott harag.

paprikajancsi

-Felnőttálomban: negédeskedés. Gyermekálomban: kielégítetlen szereplési vágy. Lásd még: POJÁCA

papucs

-Fárasztó munka; szaladgálás. Ágy alá, bútor alá bekerült papucs: nemkívánatos vendégeskedés; unalmas protokoll.

papír

- Tiszta papír: segítséget vársz. Piszkos papír: fűnek-fának siránkozol, de nem sokat teszel sorsod jobbra fordulásáért. Papírhajó: tekintélyvesztés. Papírcsákó gyerekes vita. Papírkosár: megszegted adott szavad; még pótolhatod mulasztásod.

papírkosár

-Visszatérő,kellemetlen gondolatok, amelyektől meg akarsz szabadulni; tudod, hogy foglalkozol egy dologgal.

papírszalvéta

-Flört.

paradicsom

- Megelégedettség. Paradicsomlé: - férfinak: önmérséklet - nőnek: nemkívánátos helyzet.

paradicsom ( édenkert)

- Szerényebben és türelmesebben sokkal több örömöt szerezhetnél magadnak is és másoknak is.

parafa

Könnyen megoldott feladat. Parafa dugó: nem ismerik el kellőképpen érdemeid; elmaradt jutalom.

parancs

- Ha kapod: fogadd meg, a saját jobbik éned szava. Ha adod: a saját hibáidat tudod a legkevésbé megbocsátani - másoknak.

paraván

- Jobbító szándékkal elkövetett félrevezetése valakinek, kegyes hazugság.

parfüm

- Lásd: ILLATSZER

parittya

-Idegesítő aprómunka

parkett

Szerepelni, feltűnni vágyás . Parkettát fényesíteni: múltad szépítése; mentségeket keresel. Parkettát csiszolni, lakkozni: kifelé élés, látszatboldogság; addig hangoztatod, hogy milyen harmonikus körülmények között élsz, dolgozol, míg magad is elhiszed: sőt, magadat igyekszel erről meggyőzni.

parkoló

-Általában megfontoltság. Üres parkoló: megtorpanás, nem tudod magad kivágni valamiből. Zsúfolt parkoló; parkolóhelyet keresni és nem találni: aggályoskodás, elszalasztottál egy jó lehetőséget. Tilosban parkolni: töprengés. Parkolóház: tervszerűség.

part

Sikerrel végzett munka; jól megoldott feladat. Folyópart, ha meredek, veszélyérzetet ébreszt: hiba, amit partnerkapcsolatban követsz el. Partra úszni: megszabadulás egy gondtól.

partvis

- Nők álmában: azon fáradozol, hogy megbabonázz valakit; ügyeskedsz. Férfiak álmában: legénykedés, túlhangsúlyozott férfiasság, ami mögött gyengeség lapul.

parázs

- Szerelmi szenvedély. Parázson járni és nem érezni égő fájdalmat: olyan szenvedélyt ébresztesz, amely terhedre lesz; felelőtlenül kacérkodsz; parázs, ha megéget: viszonzatlan vonzalom.

paróka

Félrevezeted magad; rosszul ítéled meg a saját érzelmeidet.

pata

- Gyötrő gondolatok. Patás ember: megkörnyékeznek.

patak

- Könnyedség, jó kedv, lendületes személyiség.

patent

- Jó partnerkapcsolat; esetleg több is egyidejűleg.

patika, gyógyszertár

Elhanyagolt dolgok, kapcsolatok; halogatás, rendetlenség. Patika, amiben rendetlenség, piszok van: kimagyarázod magad önmagad előtt; azzal igazolod magad, hogy mások még nálad is hanyagabbak; nem nézel szembe hibáiddal. Patikába éjjel bezörgetni: titkos bánat; szégyellt szenvedés.

patkány

Elfogni, kergetni, agyoncsapni egy patkányt: vita, veszekedés egy általad kedvelt emberrel.
Rossz lelkiismeret, önvád.

patkó

- Kellemes csalódás; szerencse. Patkó alakú sütemény: egy régi barátságod újjáéled. Patkó alakú pénztárca: kis, de váratlan ajándék, jutalom, ami örömet szerez.

pavilon

- Könnyen szerzett érdem. Kiállítási pavilon: több figyelmet igényelsz.

pecsét

- Munkahelyi kellemetlenség; megpecsételtetni: nem súlyos, de kellemetlen betegség. Marhát, állatot pecsételni: javaidat, pozíciódat félted. Pecsétes ruha: kudarc. Régi viaszpecsét, okmánypecsét: családi titok; „balkézről„ származó rokon.

pedikűr

Dicséretes buzgalommal próbálod magadba visszafogni indulataid; egészen állati módon megharagudtál valakire, akivel szemben ugyancsak fékezned kell magad. Pedikűrözés közben megsérülni: férfiálomban: szerelmi kiszolgáltatottság; női álomban: sikertelenül végződő áskálódás.

pedál

- Túl nagy lendülettel fogsz bele valamibe.

pehely

- Ha csiklandoz vagy simogat: könnyelműsködés; ha hullik rád, körülszálldos: izgalom.

pej

- Lásd: LÓ

pelenka

- Felnőttálomban: ellenőrzési, szabályozási vágy; csak akkor érzed magad biztonságban, ha környezeted minden lépéséről tudomással bírsz. Kismama, fiatal anya álmában: félelem, kis szorongás az anyaszereppel kapcsolatosan. Érett korú nők álmában: a változás előszele, fizikai kényelmetlenség. Ha Te lennél bepelenkázva: túlfegyelmezed magad; iszonyú erőfeszítéseket teszel, hogy mindenkinek, mindennek megfelelj; a könnyedség hiánya; ha nem hajtanál annyira a népszerűségre, sokkal többen kedvelnének, több sikered lenne.

pelikán

- „Mindent lebíró szerelem Krúdy. Szenvedély. Nem iszol mostanában egy kicsit többet a kelleténél;

pelyva

- Lezserkedés, hencegés.

penész

- Ha lenne színes, vonzó, selymesnek tűnő: lesed az alkalmat egy kis kiruccanásra; helyesled azokat a szabályokat, amelyeket jóízűen megszegsz. Visszataszítónak érzett-látott pénz: tisztázatlan, megbeszéletlen ellentét; kitérsz egy kellemetlen, de hasznos beszélgetés elől. Penészes ember, penészszerű élőlények, ha emberszerűen viselkednek: cinizmus; számító viselkedés; nagy lendülettel képviselsz olyan eszméket, amelyekben nem hiszel.

pepita minta

- Rendszeretet, méghozzá olyan, amely már magadnak is a terhére van.

per

- Félszegség. Pereskedés: gondolatokban, ábrándokban kapott elégtétel.

percmutató (órán)

- Teljesítménykényszer; nem kapsz elég bátorítást.

perec

- Kukacoskodás; aprólékosság; egyforma gondolatok.

perem

Ha tetőnek, mélységnek a peremén állsz, kapaszkodsz: nem hiszel magadban, minden ötletedet elképzelésedet kétséggel fogadod.

peron

- Hátrányos helyzet.

perpatvar

- Lagymatag indulatok; szinte szeretnéd, ha jól dühbe gurulhatnál, úgy gondolod, akkor jobban megértenéd környezeted; nem igazodsz ki egy viszálykodásban, és nem is nagyon érdekel az egész.

persely

Nagy elhatározások, mindenféle fogadkozás. Férfiálomban: szokatlan vonzalom: Női álomban: hideg fejjel eljátszott szerep, szexuális alakoskodás.

pete

Rovar petéje: bajt kevernek körülötted, gyanakvást ültetnek el benned. Egyébként: riadalom. Petefészek- nők álmában: elutasító magatartás, - férfiálomban: kellemetlen közérzet, zavaró gondolatok.

pezsgő

- Mentségeket keresel a magad számára.

piac

- Rövid távú tervek; piaci árus: még nem döntöttél, hogy mit mondjál holnap. Piac mint gazdasági fogalom: ha nem éppen csak annyit tanultál volna, hogy átcsússz az államvizsgán, akkor most egy érdekesebb, mondjuk a Pikáns címszót keresnéd.

pikkely

Pénz körüli gondolatok; pénzsóvárság. Pikkely, ami rajtad nő: nem is annyira a pénzre, mint inkább a gazdagság látszatára vágysz.

pikáns álom

- Irigylésre méltó szerencse.

pillangó

- Nem gondolsz a jövőddel.

pillér

- Nem tudsz magyarázatot adni magadnak.

pilóta

-Elvesztetted a lélekjelenléted; röstelled magad egy hevesebb indulatod kimutatása miatt.

pilótafülke

- Kényes helyzet, felszínes kiegyensúlyozottság.

pince

- Egy bajod, problémád megoldásához nagy alapossággal hozzáfogsz; bátor és eredményt hozó végiggondolása elég kényelmetlen állapotnak. Tiszta, esetleg napos pince: rendkívül ellentmondásos érzelmek, gyakran változó vélemény. Dohos, szűk pince: ha szorongást kelt: a legjobb úton haladsz, hogy kilábalj zűrzavaros belső állapotodból. Pincében, ha ládát, zsákot találsz és abban irtóztatódolgot sejtesz: általában könnyedén felismered az összefüggéseket, kutatod is azokat, most azonban valami megtorpanásra késztet; nagy lelkierőre van szükséged. Pincében bennrekedni: rájöttél, hogy viselkedéseden módosítani kell. Borpince: kínzó érzéseid elmúlása, megkönnyebbülés.

pincér

Fejedre olvassák a hibáidat. Pincérlány: női álomban: rivális, asszonyok álmában: férjednek nem a szerelmét félted, hanem gazdasági okokból vagy féltékeny. Férfiálomban: lebecsülöd partnered bírálatát, talán éppen azért, mert nagyon is az elevenedbe talált.

pingpong

- Könnyebb betegség, amely nem a súlyossága miatt okoz komplikációt. Jó ötlet, vitakedv.

pingvin

- Férfiálomban: partnered minden területen tökéletes, imádni való, csak a szexben lehetne egy kicsit érdeklődőbb. Nők álmában a fordítottja; úgy gondolod, hogy egy ilyen kedves, sokoldalú partner mindig csak a szexszel akar szórakoztatni.

pipa

-Jó kedély, békés közérzet. Nők álmában: mulatós természet

pipacs

- Könnyű és nagyon mulandó magmámorosodás.

piperecikk

- Rossz beosztás.

piramis

- Rend és célszerűség utáni vágy.

piros

- Indulatos, vad természet.

piszkavas

- Felelevenedett gyermekkori rossz emlék; igazságtalanság.

piszok

- Váratlan öröm, nyeremény. Lásd még: TAKARÍTÁS.

pisztoly

- Szerelmi agresszivitás.

pióca

- Rossz szomszédság; átjönnek kölcsönkérni és még ki is beszélnek.

plakát

Nagy meggondolatlanság; indiszkréciótól, fecsegéstől tartasz; attól félsz, hogy a Te titkaidat is úgy kezelik, mint Te a másokét. Plakátot ragasztani: annyira kikívánkozik belőled valami, hogy még azt se bánod, ha gyónásodnak rossz vége lesz.

platina

- Rendkívüli pontosság.

pocsolya

Nyomorult közérzet, súlyos önvád. Pocsolyában fetrengeni, ha ott jól érzed magad: kitörni vágysz unalmas hétköznapjaidból, de nagyon rossz irányba igyekszel. Pocsolyából ha kimászni akarsz: erőfeszítések, amelyeket saját magad jobbítására teszel. Pocsolya, ha rád fröccsen, bepiszkít: környezeted szigorú intelmei, amelyeket nem veszel komolyan. Pocsolyában fekvő ember: túl keményen ítélkezel valaki felett; egy enyhébb, barátibb bírálattal több eredményt érnél el.

pofon

- Ha adod: védtelen vagy valakivel szemben; ha kapod: dac, azért se azt teszed, amit tanácsolnak, nehogy engedelmesnek tűnj. Pofozkodást látni: pénzzavar; kényelmetlen helyzetedért másokat okolsz.

poggyász

- Összesűrűsödött gondok, tennivalók. Elhagyott poggyász: rendezni kell soraidat; ne halogasd ügyeid, elintéznivalóid, mert azok rendbetétele egyre nehezebbé válik.

pogácsa

-Egyszerűség, jókedv.

pohár

- Jóízű, tartalmas beszélgetés; hasonló gondolkodású jóbarát.

pojáca

- Gyermek álmában: kielégítetlen, rosszul kielégített szereplési vágy; „énekeld el szépen . . . mondd el szépen . . .„ kezdetű szülői felszólítások, a „mit gondolsz?„, „mihez lenne kedved?„ kérdések helyett. Felnőttálomban: meggyőződés nélkül hangoztatott vélemény, érzelem nélküli barátkozás.

pokol

- Ha jól érzed magad ott: szabadelvűség; ha kínlódsz: nagy szerelem.

polip

Agyafúrtság. Azok álmában, akik látták az Arat a vihar című, egykori amerikai filmet, vagy olvasták Verne régi kiadású műveit: veszélyes kaland, hibás megállapodás; egy gyermekkori rémület újraéledése.

poloska

- Tisztességtelen haszon; nem korrekt módon szerzett előny.

por

- Harag, idegeskedés. Poros tárgy, bútor: egy érzelmed akaratod ellenére elmúlik.

porcelán

- Intelligens viselkedés, tapintat.

porlasztó

- Lásd: KARBURÁTOR

porond

- Hisztis természet.

porszívó

- Ragaszkodsz a sértettségedhez, bánatodhoz; szenvedélyesen feleleveníted rossz emlékeidet.

portugália

-Kifinomultság, művészi érzék.

portás

- Szorongás, halálfélelem.

posta

- Nem reális eszközökkel kívánod megoldani gondjaid. Postakocsi: elvágyódás.

postagalamb

- Időnyerés; azért halasztasz el egy döntést, hogy jobban átgondold egy lépésedet.

postaláda

-Félreértés; kimagyarázkodás.

postás

-Szerencse; nyugdíjas álmában: szükség legújabbkori megfigyelés. Krúdy gyűjtéséből: „Postás, ha szólna valamit: tedd az ellenkezőjét„ Zadeka Márton.

prcukor

- Nagy elhatározás

propeller

Befolyásolhatóság. Motorcsónakon: erkölcsi tiltakozásod ellenére ébredt vonzalom.

prtáldaru

- Rugalmas gondolkodás; a helyzethez alkalmazkodó könnyed viselkedés.

prés

- Komplikáció, amelyet magad okozol; ha az első ötletednél maradsz, jobban jársz, mintha fölöslegesen bonyolítasz egy gondolatot magadban.

prézli

- Anyagi gond.

pult

- Távolságtartás. Ha pult mögött állsz: azon igyekszel, hogy kiismerhetetlen legyél, bár Te magad érzel erős vágyat, hogy mindenfélét elmesélj magadról. Ha mást látsz pult mögött állni: bizalmaskodás. Pultra kitéve lenni: úgy gondolod, hogy a hátad mögött sokat foglalkoznak veled.

pulyka

- Nevetség, kigúnyoltatás.

pumpa

-Egészségtelen életmód.

puska

Düh, harag. Férfiálomban: a nők lekezelése, megvetése. Női álomban: uralkodnivágyás, kötekedő természet.

puskapor

- Lehet, hogy terhére vagy a környezetednek az örökös zsörtölődéssel; gondolkozz el, hogy mi az igazi bajod és ne köss bele minden semmiségbe.

puszi

- Másról is gondolj néha szépet, ne csak magadról.

pác

- Rafinéria.

páholy

- Titkos szövetség; munkahelyi klikk.

páka

-Kísérlet egy elrontott kapcsolat helyrehozására.

pálca

- Kritikus természet; más szemében a szálkát is meglátod, sőt keresed . . .

pálinka

-Cimboraság; barátok, akik rossz irányba befolyásolnak.

pálma

- Békesség. Pálmaliget: nagyvonalúság. Pálmaág: kibékülés.

pályaudvar

- Rossz közérzet; elgyötörtség. Páyaudvaron várakozni: csalódás, elárultatás.

páncél

- Érzékenység, sérülékenység. Páncélos bőrű állat: részvétlenség, amit a környezetedben tapasztalsz. Páncélos lovag: védtelennek érzed magad; munkahelyi bonyodalom, amelyben pórul jársz.

páncélautó

- Durvaság, amelyet elszenvedtél.

pára

Félelem. Párás idő, párában járni: új, ismeretlen feladat előtt állsz, esetleg kényszerű munkahely-változtatás. Párolgó étel, edényből előtörő pára: visszafogott, elfojtott indulatok; dühöngés.

párduc

-Ismételten elkövetett hiba.

párna

-Egykedvűség, beletörődés.

pásztor

- Békétlenség, türelmetlenség.

páva

- Gőg, sznobizmus. Mások ízlése szerint igyekszel viselkedni, élni. Pávatoll: másoktól átvett szólamok.

pávián

- Helytálló, ám nem hangoztatható vélemény. Pávián, ha piros fenekét látod: igen találó vélemény, nagyon jó megérzés.

pázsit

-Jó viszony a valósághoz; kaland, ami nem zavarja meg kiegyensúlyozott magánéleted.

pék

- Hasznos munka; becsületes elképzelések. De: pék, ha háttal áll neked: az ellenkezője; alattomos tervet szövögetsz tisztességes üzlettársaddal szemben. Régi feljegyzés. Péküzlet: hasznos befektetés. Péküzlet szagát érezni álmodban: erőltetett fogyókúra; más magyarázat szerint: jószándékú terveid nem tudod valóra váltani.

példa (matematikai, iskolai)

- Diákálomban: kis, inkább kedves, mint nyomasztó bűntudat; felnőttálomban: igyekvés, célratörés.

pénz

- Általában: hiányérzés, de nem anyagi természetű. Gyakori az olyan emberek álmában, akik pénzzel kívánnak pótolni, helyettesíteni pénzzel nem szerezhető élményeket; lusta vagy azon törni a fejed, mi az igazi bajod, minden rossz hangulatodat anyagi gondokkal magyarázod. Gazdag ember álmában a pénz: érzelmi zűrzavar, támpontkeresés. Papírpénz: felmentésre, megbocsátásra vágysz. Fémpénz: minél értéktelenebb fémből készült, annál nagyobb gond; csillogó pénz: felszínesség. Szétszórodó pénz; pénzt, ha szórsz: önlebuktatás, úgy ügyeskedsz, manipulálsz, hogy kiderüljön rólad valami; féltékenységet akarsz ébreszteni. Kútba dobott pénz: ábrándozás. Ezüstpénz: jó igazságérzék; meggondolt cselekedet. Aranypénz: zsugoriság. Hamis pénz, pénzt hamisítani: gyanakvás; nem hiszel valakinek az őszinteségében. Hamis pénz: valami túl szép ahhoz, hogy hihető legyen. Aprópénz: szerencse, kis ajándék.

pénzeszsák pénzesláda

- Titkot sejtesz ott, ahol erre semmi okod; mások megítélésében magadból indulsz ki.

pénztár

- Kirekesztettnek érzed magad; túlkombinálsz problémákat, úgy érzed, hogy beszélnek rólad a hátad mögött. Pénztár, amely előtt hosszú sor áll: egy személy túlértékelése, hibás ítélet. Ha pénztáros vagy: jelentéktelen információknak tulajdonítasz fontosságot; azt képzeled, hogy rengeteget tudsz másokról.

pénztárca

- Nők álmában: titkos, magányos örömök; férfiálomban: rosszul fogsz hozzá egy hódítási kísérlethez, eleve bukásra ítéled magad.

pénzverde

- Titkolni valónak hitt vágy, kívánság.

pép

- Kapzsiság

pók

-Állítólag szerencse. Megfigyeléseim szerint inkább érzelmi zűr. Nők álmában különös, néha ijesztő szexuális gondolatok, férfiálomban: sorozatosan olyan dolgokat teszel, amihez nincs igazán kedved. Keresztespók: erkölcsösnek tartott, hibás nézetek.

pólya

- Általában korlátozott szabadság. Kismamák álmában: lelkiismeret-furdalás. Kötözőpólya, bepólyázott végtag: fenyegetettség.

póni

- Bölcs belátása annak, hogy sorsod alakulásába mások is beleszólhatnak.

póráz

- Valaki ellen irányuló ügyeskedésed, amivel magadat is kellemetlen helyzetbe hozod.

púder

- Rossz kifogás, amit jószándékúan elfogadsz.

púp

- Kemény megpróbáltatás; ha a becsületességed kerekedik felül nehéz helyzetben: boldogság, ami megéri, hogy kissé várakozz rá; ha a könnyebb, kevésbé tisztességes megoldás felé hajlasz: hosszú időre elvesztett nyugalom.

püspök

-Igazad van és ezt el is ismerik.

Páciens

Szükséges változás, amelyet egy tekintélyes személy irányít. Fogadja el az irányítást.

Padló

Az otthon biztonsága vagy bizonytalansága.

Pálmafa

Győzelem, amelynek hatása tartós. Egy vágy teljesülése. Gyakran a férfi nemi szervvel kapcsolatosan. Népi hiedelem: Az igazság teljesülése.

Panasz

Az érzés valóságos, csak tárgyát változtatta meg. Ha nem tudja, mi is az igazi baja, nem lehet segíteni.

Pánik

Ha érzi: nehéz helyzetét bénultsága tovább rontja. Keressen segítséget. Ha látja: környezetének bizonytalansága nehezíti az Ön helyzetét.

Panoptikum

Nem tudja elkerülni a találkozást a valóságos problémákkal.

Paplan

Az otthon melege. A jót ígérő álmok védője.

Paraszt

Tiltakozás a városi élet feszültségei ellen, ugyanakkor ragaszkodás ugyanezekhez. Gyakran az ősökkel kapcsolatos fantáziák rejtőznek mögötte.

Paráználkodás

Újabb területek leigázására törekszik. Fontolja meg, kinek meséli el álmát.

Párbaj

Önértékelését fenyegeti valami, ezt agresszivitással nem lehet megoldani. Kivel párbajozott és kiért?

Párhuzamos

Az együtt haladás, a konfliktusok elkerülése.

Park

A nyugalom iránti vágy, amely mögött feszültségek rejtőzhetnek. Üljön egy nagy fa alá, hunyja be szemét és érezze a természetet. Milyen szagokat érez? Mozognak-e a levelek? A talaj, amin ül, kemény vagy puha? Merre szeretne elindulni?

Párkány

(ablak stb.). Saját határainkra figyelmeztet.

Parlag

(föld). A lélek gondozatlanságából eredő problémák.

Parlament

Egy döntés előtt áll. Ellentétes érdekeket kell egyeztetnie. Kerülje az indulatokat és a fecsegést.

Párnázott szék

A jelen elfogadása, kényelemből, óvatosságból. Ez nem az igazi megelégedettség.

Párolog

Fontos emlékekkel töltekezett, de lassan elpárolognak, és valami űr marad.

Partizán

Harc a Hatalommal.

Passzivitás

Az adott problémától sikerül távolságot tartania, de foglalkozni kell vele. Jobb, ha minél hamarabb megoldja. Ha tehetetlenséget is érez: most mozdulnia kell, át kell törnie saját tehetetlensége falát.

Pasztell

(a képek megjelenése). Szépíti helyzetét.

Pecsenye

Ősi indulatok és késztetések, amelyeket vállalva (magunkba építve) erősebbek lehetünk.

Penge

A határozottság megoldáshoz vezet. Azért legyen óvatos.

Péntek

Egy erőfeszítés végéhez közeledik.

Perc

Kevés az idő, sietni kell.

Permetez

A gondos gazda előrelátása – meg fogja teremni gyümölcsét.

Petróleum

Energia, amely felhasználásra vár.

Petárda

Nagy durranás, más semmi. Magára figyeljen.

Pettyes

(pl. ruha). Bizonytalanság egy fontos kapcsolatában.

Pezseg

Érzéki izgalom.

Pihenni

Fáradtan: szomorúság, betegség jön. A pihenéssel most nem fog erőt gyűjteni, a tevékenység a kiút. Oldottan, kellemesen: valami megtörtént, megérdemli a pihenést. De ne túl sokat. Fantáziája most száguldhat, tervezheti a jövőt, amely már holnap kezdődik.

Pikk

(kártya). A saját test, az érzékiség.

Piroska és a farkas

(meserészlet). Ha Ön nő: ne hordjon piros sapkát; abba az erdőbe csak akkor menjen, ha vállalja az erőszakot is; segítségének mindig kérje meg az árát. Ha Ön férfi: okuljon a farkas tévedéseiből, és inkább vadász legyen – még mindig jobb egy nagymamával együtt élni, mint…

Pirula

Megemészthető, elsajátítható bölcsesség.

Piskóta

Ha még vagy már nincs foga: öröm. A rágni tudó embernek: könnyen emészthető tudás, amely kényelmességre csábíthat.

Pislákol

(fény). A megértés bizonytalansága.

Piszkálni valamit

Nincs kedve hozzá, nem is fogja megszerezni.

Pisztráng

Erőfeszítés, önfeláldozás.

Plafon

Fölfelé törő vágyainknak szab határt.

Platán

Hosszú, kiegyensúlyozott élet.

Pletyka

Okot adott rá. Ne figyeljen a bántásokra.

Pocak

Terhes ez a test, a gondolat nehezen születik.

Pódium

Elmondhatja a véleményét, de nem biztos, hogy meghallgatják.

Pokróc

Véd, de nem kényeztet. Ki ez?

Polcok

Lelkének rekeszei, amelyeken megőrzendő emlékeinket tároljuk. Remélem, sok jelképes tárgy van rajta.

Politikus

Nem valódi szülő, csak annak csalóka mása. Ne engedje, hogy mások mondják meg, mit gondoljon.

Pólyázni

(valakit). Valakinek a megtartására törekszik, ezért áldozatokat is hoz. Valószínűleg úgy tudja megtartani, ha elengedi.

Pompa

Magas hivatalt kap, már kezdheti porolni a szmokingját. Nincs szmokingja? Álmodjon azt is.

Pont

Innét indul minden és itt is fejeződik be.

Pontosság

Ami várható, be is fog következni.

Ponyva

Védi a védendőt, takarja a szégyenletest.

Poros

A múlt egy része, ami újra aktuálissá vált.

Pózna

Fiatalnál: férfi nemi szerv. Idősnél: egy emlék.

Pörkölt

A jelenre figyel, nem készít nagy terveket.

Prédikáció

Ha követi a hit és erkölcs útját, biztos talajon fog járni. De a bölcsesség néha unalmas.

Próba

Megfontoltság, a kockázat kerülése. Az előadás sikeres lesz.

Próbálkozás

Legközelebb sikerülni fog.

Próféta

Egy feladatra figyelmezteti, amely eldöntheti sorsát.

Prostituált

A lelki elszegényedés, a kapcsolatok elhidegülésének jele. Szembefordul az intimitással, fél tőle, helyette az agresszivitást vállalja.

Puffad

Indulatai nem találnak kiutat.

Puha

(érzés). Kételkedés, bizonytalanság.

Pulzus

Lassítsa vagy gyorsítsa életének tempóját.

ABC kereső:

A
Á
B
C
CS
D
E
É
F
G
GY
H
I
Í
J
K
L
M
N
NY
O
Ó
Ö
Ő
P
R
S
SZ
T
TY
U
Ú
Ü
Ű
V
Z
ZS