Betűrendben - CS

csúszda

Célkitűzés. Egyenes csúszda: jó úton haladsz. Minél gyorsabban csúszol annál könnyebben elérded. Azonban ha már félelmetesen meredek, szinte zuhansz: elbizonytalanodtál, félelmek a dolog kimenetelével kapcsolatban. Kanyargós csúszda:  olyan akadályok amelyeket te magad képzel az elméddel. Csúszda elágazással: döntésképtelenség egy helyzetben.

család

- Szerencse ér.

csalán

- Jó értelemben vett hiúság, egészséges törekvések.

csap

- Malackodás. Olyan csap, ami alatt nincs felfogóedény és a földre folyik belőle a víz: könnyelmű költekezés.

csapda

- Túlzottan is vigyázol arra, hogy ne kövess el hibát; többre vagy képes, mint amennyit vállalsz.

csapos

- Nem sajnálod a pénzt, ha jó kedved van.

csapágy

- Tehetetlennek érzed magad, nem tudsz megbirkózni egy tényleg nagyon nehéz feladattal.

csapóajtó

- Felelőtlenül belemész valami kapcsolatba.

csarnok

- Megtorpansz egy ügy kezdetén; feladod elhatározásod. Vásárcsarnok: jó kedély; értelmes de nem túl messze mutató célok; nagy elhatározás.

csasztuska

-Akkor is örülsz az életnek, ha rossz sorod van. Feljegyzés 1951-ből.

csatorna

-Rossz lelkiismeret. Csatornából előmászó állatok: titkolni akarod a múltat. Ha ember vagy emberek jönnek elő a csatornából: félsz, hogy könnyelműen kifecsegett titkodat többen is megtudják. Csatornában eltévedni: csak nagyon áldozatosan tudsz rendet tartani a környezetedben, a kapcsolataidban. Csatornába beleesni: ismerőseid vagy barátaid miattad összekülönböznek.

csavar

- Rendszeretet.

csecsemő, kisbaba

Szomorúság, kiszolgáltatott helyzet. Várandós álmában: félelem a szüléstől. Fiatal lány álmában, akinek még nincs gyermeke: tudat alatti vágyakozás a gyermekre. Idegen csecsemőt találni: egy régen elkövetett hibád emléke: Csecsemő, ha beszél: intelem, amit nem veszel komolyan. Világító csecsemő: régi, nagyon szomorú emlék; jóvátehetetlen mulasztás.

cselló

Érzékenység. Férfiálomban: plátói szerelem, rajongás; nők álmában: kifinomultság.

csempe

- Ha szépen rakott: pontatlanság. Törött, repedezett csempe: hiábavaló igyekezet.

csempészni

- Úgy érzed, hogy megkárosítottak; megbántál egy ajándékozást.

csendélet

- Önként vállalt magány. L. még: festmény.

cserebogár

- Hírt, levelet, üzenetet vársz.

cserépedény

- Üzleti vállalkozás, eredményesség.

csiga

- Türelmetlenség. Csigát enni: ha jólesik flört; ha utálkozva eszed: nem kívánt testi kapcsolat.

csigalépcső

Zavarodottság, félelem, Csigalépcső ha a semmibe vezet: Képtelen vagy a célod elérésére, valami mindig meggátol.

csikó

- Álmaid nem válhatnak valóra. L. még: ló.

csillag

- Női álomban: elhamarkodott ítélet, rossz döntés. Férfiálomban: munkahelyi siker, elismerés. Csillagos ég: felfoghatatlan a számodra egy hozzád közelálló személy viselkedése, nem találsz magyarázatot a megnyilvánulásaira. Hullócsillag: még helyre tudsz hozni valamit, amit kellemetlennek tartottál, és ami elmúlni látszik; esetleg felhagysz valami rossz szokással. Csillagos homlokú állat: gyengédség. Esti csillag: reménység, szeretet. Krúdy

csillagszóró

Családi zűr

csillár

-Túlértékelt felismerés; nagyobb jelentőséget tulajdonítasz ötletednek, mint amit megér. Női álomban: féltékenység egy barátnőre, versengés. Férfiálomban: hiúság, keménység.

csipke

- Ügyesen megoldott feladat; célirányos viselkedés.

csipkebokor

- Erő, szilárdság. Égő csipkebokor: közösségért végzett munka, tevékenység.

csiríz

- L. Ragasztó.

csirke

élő: megtalálsz egy elveszettnek hitt dolgot. Levágott bontott csirke: utálattal, dühvel végzett munka; úgy érzed sokat teszel másokért és ezért haragszol, dühöngsz; látványos és nemegyszer kéretlen áldozatot hozol, hogy aztán sajnálhasd magad.

csizma

- Járás-kelés, komissiózás. Férfiálomban: elegáns női csizma: alárendelt helyzetbe kerültél, kitolnak veled. Női álomban: nehéz férficsizma: kiprovokálod, hogy bántsanak, szeretsz szenvedni.

csobbanást

hallani - Gyógyulás; megkönnyebbülés.

csokoládé

Pénz, anyagiasság. Csokoládét enni: kicsinyesség, fukarság. Ez alól kivételt képez, ha fogyókúrázó álmodik csokoládéról, ebben az esetben egyszerű vágyakozás.

csokor

- Rendezgetés az érzelmeidben. Csokrot kötni: emlékeidet a pillanatnyi hangulatodnak rendeled alá, ugyanazt a személyt vagy eseményt a múltadban hol így, hol úgy értékeled.

csomag

- Csomagot kapni: valamit elmulasztottál, elfelejtettél. Csomag, amit félsz kibontani: nem mersz szembenézni az igazsággal, ragaszkodsz a tévedésedhez.

csomagolni

- Ruhaneműt: szerelmi bánat. Bútort csomagolni: egy régi megszégyenülés emléke.

csont

- Anyagi gond.

csontváz

- Nem látod a lényeget, felületes vagy. Ruhába öltözött csontváz: pontatlan emlékezet; bedőlsz valakinek, nem veszel észre egy alapvető jellemvonást; félrevezethetőség.

csuklya

-Figyelmetlenség, mulasztás.

csákány

- Rosszkedvűen végzett munka.

cséplőgép

-Tekintély, amelynek megszerzéséért sokat tűrtél.

csésze

- Kellemes esemény, öröm.

csók

- Általában önmagáért beszélő álom, de ha valaki olyat csókolsz meg álmodban, akit ébren eszedbe sem jutna: kutass az álombéli megcsókolt ismeretségi körében, még inkább a közös ismerősök között, megtalálod, akihez vonzódsz.

csónak

-Férfiálomban: nő, akivel szemben tiszteletet és barátságot kellene érezned, ehelyett Te egészen másképp méregeted. Női álomban: partneroddal szemben a barátnődet részesíted előnyben; őt avatod be titkos dolgaidba; kibeszélsz, kigúnyolsz valakit, aki vonzódik hozzád.

csótány

Felgyülemlett tennivaló, halogatott munka; esetleg rossz véleménnyel vagy magadról.

cső

- Huncut gondolatok, eleven természet.

csőrepedés

- Nincs módod kedved szerint szórakozni, élni.

csősz

Egy ártalmatlannak tűnő megjegyzéssel megbántanak, az elevenedre tapintanak.

csúszós út

- Veszélyérzet; nem szabsz határt magadnak, elragadtattad magad egy barátoddal szemben.

csülök

- Elégedetlen vagy a külsőddel.

Csábítás

A tiltott gyümölcs édesebb, de könnyebben elrontja tőle a gyomrát. Ha nem hizlal, nem nagyon erkölcstelen vagy büntetendő, engedjen neki.

Csalni

Félelem a veszteségtől, a nyílt küzdelem kerülése. Kis sikerek, végső vesztés. Az örömöt a félelem árnyékolja.

Csalódás

Tudhatta, hogy hamis, mégis bízni akart benne. Tanulhatna belőle, de erre kicsi az esély.

Csalogány

Öröm, boldogság, vigasz a szenvedésben. Jó híreket kap (vagy elmarad egy várt rossz hír). Ha régóta halaszt valamit, most fogjon hozzá.

Csapat

A magányos küzdelem lehet hősies, de nem bíztat sikerrel. Figyeljen azokra, akikkel szívesen lenne egy csapatban.

Csata

Indulatai feltorlódtak, ez veszélyes. Keressen olyan küzdőteret, ahol nem tehet kárt se magában, se partnerében. Erejét kipróbálhatja játékos küzdelemben, diadalát együtt ünnepelheti versenytársával.

Csecsemő

1. Vágy a gondtalanság, a védettség iránt. A jelen iránti tiltakozás, a jövő reménytelenségének elővételezése. Ez a vágy nem teljesülhet, sőt, könnyen szellemi képességeinek, önállóságának csökkenéséhez vezethet. Ön már felnőtt (?), ne meneküljön ábrándokba! 2. Vágy a szeretet kiélése iránt (legyen valaki, akit feltétel nélkül szeretni lehet). Szaporodásra alkalmas korban és helyzetben erre a csecsemő nagyon megfelelő. Pótlásként kényeztetheti partnerét, tarthat háziállatot. 3. Valami új született Önben. Tudatosan, szeretettel óvja. Ami új, még gyenge, vigyázzon rá. Cayce: valami új születik (gondolat, kapcsolat).

Csekk

Ez csak egy papírszelet, egy ígéret – a boldogságnak csak látszata.

Cselekvés

Minden álombeli cselekvés lelki változásra utal (vagy e változással kapcsolatos igényre). Többnyire megmutatja, mi és merre fog változni.

Csend

Ritkán emlékezünk az álombeli csendre. A jónak érzett csend kielégültséget, biztonságot mutat. A feszültséggel átélt csend tehetetlenséget, bizonytalanságot jelez.

Csengő

A figyelmét akarja felhívni valamire, talán egy veszélyre figyelmezteti, vagy egy fontos látogató érkezésére. Mi lehet az, amiről nem szabadna megfeledkeznie, mégis állandóan kimegy a fejéből? Valami váratlan esemény következik be életében.

Csepp

(folyadék). Az élet tengerének részecskéje, a megismerés lehetősége. Óvni kell, hogy tovább éljen a remény. Elégedjen meg ízelítőnyi élvezettel.

Cseppkő

A türelmes, kitartó munka csodálatos eredményekhez vezethet.

Cseresznye

Virága a tisztaság, gyümölcse az érzéki bűn (az asszonyiság) szimbóluma. A Paradicsomban Lucifer tévedésből kínálhatott almát. Az alma a tudás, a cseresznye a bűn, ám néha nagyon jó ízű. Férfiaknál az érzelmek, a szerelmi vágy felduzzadását jelzi. Nőnél a saját nőiségéhez, testéhez való viszonyt.

Csiklandozni

Leplezett agressziója is sértheti barátját, így ne csodálkozzon, ha eltávolodik Öntől. Humorérzéke kegyetlen, ezért tartogassa ritka alkalmakra és ellenségeinek.

Csíkos

A változás lehetősége.

Csimpánz

Az önkritika segítheti, ha humorral párosul. „Állati” ösztöneinknek is kereshetünk kultúrált kielégítési módot.

Csipkerózsika

(Évszázados álomból fiatalon és szerelemre ébred.) Nőnél: elégedetlenség eddigi életével, vágy egy új, egy szerelmesebb iránt. Ne felejtse, az a sok év nem múlt el nyomtalanul – Ön bölcsebb is lett. Ne várjon túl sokáig, mert saját nagyanyja lesz. Ön még hány évi várakozást engedhet meg magának? Férfinél: sejtelem, hogy egy gyönyörű szűzlány pont rájuk vár. Ha mégse tudják felébreszteni (benne a nőiséget), talán rosszkor érkezett, még várni kellett volna néhány évtizedet.

Csípő

Női: termékenységre utal. Férfi: teljesítményt ígér.

Csípős

(íz). Hangsúlyozza az álom tartalmával kapcsolatos félelmeit.

Csíra

Egy érzelem, egy gondolat kibomlásának lehetősége.

Csoda

Az álom a csodák birodalma, ahol nincs lehetetlen. A csodákat itt is külső hatalomtól várjuk, forrásuk mégis bennünk van. Merjen tenni is valamit egy csodáért.

Csodálat

Ha jó példaképet választ, megtalálja a helyes utat.

Csomó

Nehéz feladat. Ha nem tudja kioldani, megoldani, nem léphet tovább, nem tűzhet ki új célokat. Konfliktusai súlyosbodnak. Ha kioldja: Vigyázzon, nehogy újabbat kössön. Ha átvágja: látszatmegoldás felé közeledik. Ha megköti: közeledő kapcsolatot is jelezhet.

Csonka

Félelem attól, hogy elveszít valamit, ami Önhöz tartozik, vagy talán már el is veszítette, és most kevesebbet ér, mint mások. Minden út előre viheti, csak az önsajnálat nem.

Csönd

1. Lehet a nyugalom csöndje, az erőgyűjtésé. Jegyezze meg ezt a helyzetet, hogy szükség esetén felidézhesse. 2. A tehetetlenség csöndje. Hangot kell adni indulatainak, különben érzelmi bénulás fenyegeti.

Csúcs

Erőfeszítés egy fontos cél eléréséért. Ha eléri: eredményes lesz. Ha csak szemléli: még sok tennivalója van.

Csúnya

Nem kell, elutasítja (azt, amit jelez). Többnyire nem személyre, hanem tulajdonságra vonatkozik, amely kapcsolatban áll az álmodó karakterével. Mi az, amit elutasít saját magában?

ABC kereső:

A
Á
B
C
CS
D
E
É
F
G
GY
H
I
Í
J
K
L
M
N
NY
O
Ó
Ö
Ő
P
R
S
SZ
T
TY
U
Ú
Ü
Ű
V
Z
ZS