Betűrendben - A

aluljáró

Elszigeteltség érzése. Régi ismerőssel aluljáróban találkozni: mélyen rejlő problémák, amelyek úgy érzed egyre lejjebb húznak. Autóval, járművel aluljáróba lemenni, olyannal ami nem fér el vagy nem tudod megállítani a lejtőn: tornyosuló feladatok, úgy érzed nem tudod elérni a célod, annak ellenére, hogy mindent megteszel.

aludni

Magadat aludni látni, vagy álmodban tudatában lenni annak, hogy alszol: menekülés a valóságtól, az élettől való félelem. Valakivel aludni: kielégítetlen ösztönök; szeretethiány. Valakit aludni látni és ellopózni mellette: ne szalassz el egy lehetőséget!

abc

Felnőttálomban: elbizonytalanodás, kishitűség, vissza vágysz a gyermekkorba amikor még nem kellett neked mindenben neked döntést hozni és felelősséget vállalni. Gyermekálomban: igyekezet, megfelelni akarás a szülőnek vagy tanárnak, ha jó érzés amikor látod: különleges képességek, tehetség.

ablak

Csukott ablak: kíváncsiság, olyat szeretnél megtudni, amihez nem sok közöd van. Nyitott ablak: félsz, hogy titkod kiderül. Nyitott ablakon jó érzéssel kinézni: kiegyensúlyozott partnerkapcsolat, szeretetteljes légkör. Ablakot mosni: valamit elfelejtettél, vagy véletlenül elhagytál de nem mertél szólni érte. Ablakot betörni: nem egészen tisztességes eszközökkel szerzett információ; hallgatózás, vagy más levelének elolvasása; valaki rendszeresen megbánt. Befalazott, bedeszkázott vagy homályos üvegű ablak: nem tudsz megfejteni egy rejtélyt.

abroncs

Háztartási gond, időzavar.

acél

Nem értenek meg; próbáld érthetőbben elmondani, jobban összefoglalni elégedetlenséged okát. Túl tömören, határozottan fogalmazol.

acélrugó

Sikerül meggyőznöd azt, akinek megértését várod. Magyarázatodat elfogadják; ügyesen érvelsz.

adventi koszorú

- Szomorúság, hiányérzet; hiába várt látogató.

adó, adóhivatal

ADMINISZTRÁCIÓ - Kívülről vársz megoldást egy olyan bajodra, amin elsősorban magad tudsz segíteni.

agancs

Féltékenység, harag, ingerültség. Falra tett agancs, agancsok: makacs természet; önelégültség.

agyag

Jó tervek, jó ötletek melyek megvalósítása sikert ígér; jó gazdasági, üzleti érzék. Beleragadni: akadály a vállalkozásban, melynek legyőzése után a helyzet stabilizálódik.

agyagedény

Jó lehetőség; vállalkozás; sikerrel viszel valamit véghez. Ha pénzzel van tele: anyagi helyzetedet sötétebben ítéled meg a valóságosnál; nehezen válsz meg a pénzedtől, halogatsz egy szükséges beszerzést.

agyar

Nincs bátorságod valamibe belekezdeni és ezért másra haragszol. Úgy érzed, hogy akadályoznak. Ha neked nő agyarad: agresszív indulataid vannak; nem mondhatod ki a véleményed.

ajtó

Nagy ajtó, kapu: valamilyen jó irányú változás történik az életedben. Csukott ajtó, ami nem nyílik: kiközösítettenek, különcnek érzed magad; ha üldöznek és menekülés közben csak az az egy ajtó lenne a kijárat: erős bűntudat egy titkolt tetted miatt, melytől csak akkor szabadulhatnál meg ha elmondanád. Nyitott ajtó, amin belépsz: elhatározásodat valóra váltod, terved sikerül. Ha nyitott ajtó előtt állsz, de nem lépsz be azon: halogatsz egy régóta szükséges teendőt; félsz belekezdeni valamibe; célod elérése érdekében változásra lenne szükség. Ajtó mögötti lépcső: kíváncsiság; titkot sejtesz, de legalábbis elhallgatnak előled valamit. Kicsi ajtó: elérhetetlen elképzelések.

akadály

Önmagáért beszélő álom. Ha álmodban nem sikerül átjutnod egy akadályon, akkor a valóságban sikerülni fog. Leküzdesz egy akadályt, megszabadulsz egy nehézségtől. Ha megtorpansz egy akadály előtt, de később üggyel-bajjal átjutsz rajta: hiábavalóság, valamin fölöslegesen fáradozol; gyerekes dolgokon töröd a fejed

akasztófa

- Veszekedés, még inkább: visszafojtott indulat. Nem tudod kiadni magadból a mérged.

akol

Akolba állatot terelni: magabiztos személyiség; határozott viselkedéssel célt érsz; jó beilleszkedési képesség.

aktatáska

Ha nem tudod kinyitni: bűntudat; valamit elfelejtettél vagy lekéstél, például egy találkozót ; Elvesztegetett idő, hiábavalóság.

akvárium

Vonzalmadnak rideg fogadtatásban van része.

alagút

Egy mostanában történt eseményről gyerekkori emlékeid jutottak az eszedbe. Alagútban bennrekedni: két tűz közé vagy szorítva, nem látsz megoldást problémáidra, pedig több jó lehetőséged is van

alaprajz

Becsvágy, ambíció.

album

Ha régi fényképek vannak benne: elégedetlenség, nosztalgia, elvágyódás a jelenből. Üres album: unalom. Színes képekkel teli album: kellemes társaság, kedves emlék.

alma

- A csábítás és a csábulás ősi szimbóluma; a tiltott gyümölcs. Szép, piros, egészségesnek látszó alma, amely belül férges, romlott vagy undort keltő: partnerednek, házastársadnak olyan erényeket tulajdonítasz, amelyekkel nem rendelkezik, rosszat sejtesz, de inkább behunyod a szemed; csalásra gyanakszol. Ha kigurul a kezedből egy vagy több alma: csalsz, méghozzá ügyetlenül; esetleg az a titkos célod, hogy partnered észrevegye csalásodat, felfigyeljen rád. Zöld alma: dicséretes törekvés, jó ötlet. Almaszelet: üdítő program.

almacsutka

- Kis linkeskedés, amit megbánsz.

almafa

-Kiruccanás, kizökkenés a hétköznapokból. Almafa, amiről potyognak az almák: ábrándozás és félénkség.

alsónadrág

Női álomban ha rajtad van: egy azonos nemű iránti szexuális érdeklődés jele. Férfiálomban: szexuális önbizalom hiánya.

alsószoknya

Női álomban ha rajtad van: kacérkodás, flört, csapodár természet. Férfi álomban ha rajtad van: egy azonos nemű iránti szexuális érdeklődés jele.

alumínium

Kreativitás, alkotó kedv.

anglia

Vágyódás egy könnyebb élet után.

angyal

Felnőtt álomban: kiút keresése a jelenlegi helyzetből; béketűrő természet. Ablak előtt lebegő angyal: nincs erőd változtatni a helyzeteden, szeretnéd ha valaki megoldaná helyetted a problémákat. Angyal gyermekálomban: elszenvedett igazságtalanság.

anyag (textil)

Tervezgetés. Ötleteid megvalósítása. Ha szoktál ruhákat tervezni, valósítsd meg amit álmodban akartál készíteni!

anyajegy

Ha rajtad nő: kis disznóságot csináltál. Ha máson látsz anyajegyet, anyajegyeket: valakiről olyat mondtál, ami nem egészen igaz, rossz színben tüntetsz fel valakit.

anyakönyvvezető

Női álomban: szeretnél már megállapodni. Férfiálomban: bizonytalanság, "Mi lesz akkor ha...?" érzés kerített hatalmába.

anyatej

Saját melledből jövő anyatej: gyermekvállalással kapcsolatos gondolatok vagy gondok; Lehet esetleg betegség jele is! Más melléből jövő: Kicsapongás, ami utána bűntudatot okoz.

apróhirdetés

- Nem bízol valakinek a titoktartásában; meggondolatlanul kifecsegtél valamit.

aprópénz

- Idegen aprópénz: szerencse; hazai aprópénz: ajándékot kapsz, de nem túl értékeset.

apáca

Hirtelen támadt gyengéd érzelmek; egy emlék átalakulása, átértékelése. Apácazárda: erős elhatározás.

arany

Általában túlzott pedantéria, rendszeretet; anyagiasság. Aranypénz: fukarság, pénzhiány, vágyakozás az anyagi jólétre. Aranyszobor: nem jutsz hozzá ahhoz, amit nagyon szeretnél; lehet ez olyan dolog amire semmi szükséged, de például a szomszédnak van. Arany ékszer: fölöslegesnek ítélt kiadás; megbánt vásárlás. Aranyóra: kellemetlen időtöltés; úgy érzed, visszaélnek a türelmeddel, túl sok áldozatot kell hoznod valakiért. Egy zsák arany: vágyakozás gyermetegnek tartott tárgyak után.

aranyeső (virág)

Ha látod: öröm, kiegyensúlyozottság; ha hullajtja virágait: egy terved nem sikerül. Régi magyarázat: egy titkos kívánságod teljesül.

aratás

Szorgalom, vágyakozás az elismerésre. Betakarítani: (régi magyarázat) örökség, nyereség.

arc

- Az emberi léptéknél nagyobb arc, amit mintha moziban látnál: mulasztás azzal szemben, akinek az arcát látod. Ha az arc ismeretlen: hozzád egészen közelállót bántottál meg egy figyelmetlenséggel vagy egy rossz tréfával. Kék arc: elveszőfélben lévő szerelem, megromlott kapcsolat. Elmosódott arc, vagy változó vonások ugyanazon az arcon: erős ellenszenvet érzel valaki iránt, de nem mutathatod ki, vagy magadnak sem vallod be ellenséges érzelmeidet. Arc, aminek kedves vonásai átalakulnak és szörnnyé válik, gonoszságot tükröz vagy fenyegető: kettős érzelem; egy közeli hozzátartozód iránt érzett rajongás és ellenszenv egyidejű jelenléte. Mozdulatlan, merev arc: különös, váratlan dolgok jutnak az eszedbe, sokszor olyankor, amikor nem helyénvalók; el kell hallgatnod észrevételeid.

arckrém

- Rossz közérzet, elégedetlenség. L. még: Kenőcs.

arckép

- Ismeretlen arckép: új barátság, felfedezel valakit a környezetedben, akire eddig nem sok figyelmet szenteltél. Saját arckép: elégedetlen vagy a környezeteddel, úgy hiszed, nem becsülnek meg eléggé, több figyelmet vársz, több elismerést.

artista

Manipulálsz. Úgy gondolod, hogy ragyogó ötleteid vannak; vigyázz! Könnyen tévedhetsz.

aréna

Nők álmában: határozott jellem. Férfiálomban: művészi, szokatlan tulajdonságok; kifinomult szerelem.

aszfalt

- Fáradságos munka.

asztal

- Üres asztal: sikertelen fogyókúra. Gazdagon terített asztal ha fogyókúrázó álmodja: vágyakozás, egyébként: társaság utáni vágy. Tárgyalóasztal: pletyka. Íróasztal: munkahelyi probléma. Asztal, amit ismeretlen személyek ülnek körül: rossz lelkiismeret. Asztal, amit baráti társaság vesz körül: sajnálod az időt egy különben hasznos dologra. Ha munkahelyi tárgyalóasztal mellett egyedül ülsz: úgy érzed, nem vesznek komolyan.

autogram

Rajongás az autogrammot adó iránt. Ha te adod az autogrammot: nagyobb elismerésre, több figyelemre vágysz, szeretnél mindig a középpontban lenni; feltűnési viszketegség.

autó

A dolgaidat a saját kezedben szereted tartani. Magabiztosan autót vezetni, női álomban: szeretnéd ha jobban elismernének; bizonytalanul: úgy érzed te is képes vagy arra amire mások, csak nincs bátorságod megmutatni. Kormányozhatatlanná váló autó: kicsúsznak az ügyek a kezedből. Ha nem tudod elindítani: valamit elfelejtettél, amit megígértél. Autóval felborulni, árokba esni: becsapottság; visszaéltek a bizalmaddal. Autó, amiben hiába nyomod a gázpedált, az egyre lassul, esetleg megáll: lehetőségeid korlátozottak, de erőltetsz valamit. Vezető nélkül mozgó autó: fantáziádat korlátok közé kell szorítanod.

autóbusz

- Ha benn ülsz: pihenés, ha vezeted: siker, ha fenyegetően feléd tart: bátortalanság, azt várod, hogy mindent mások kezdeményezzenek, sőt: egyenesen vágysz az erőszakos magatartásra.

autóstop

Üres úton autóra várni: kis csalódás. Autóstopost felvenni: könnyebb fajsúlyú megszerelmesedés. Ha a felvett autóstopos átveszi a kocsi vezetését: egy kisebb kalandodból családi bonyodalmak származnak.

autóstáska

- Rossz elképzelés; alábecsülöd az ellenfeled. Nők álmában: szeretnéd, ha megtudnának valamit rólad, méghozzá anélkül, hogy Te hoznád szóba a dolgot.

avar

- Egy nem túl jóindulatú idősebb ismerős jele; nem szerencsés álom. Avar, amiben elsüllyedsz: a távolság megszépíti az emlékeidet; igazságtalanul összehasonlítasz valakit egy emlékalakkal.

A

(betű). A kezdetre, az eredetre utal. Különös jelentőséget ad a körülötte megjelenő szimbólumoknak. Lehetséges a vallásos élettel kapcsolatos kérdések felmerülése is.

Abnormális, a természetestől eltérő

Hangsúlyozza ezen elem fontosságát. Ha valami torz, funkciójára nem teljesen alkalmas: nehézségek, bajok várhatók (pl. túl rövid láb: a továbbhaladás nehézsége). Ha túl szép, túl jó: önbecsapás, szeretné, hogy így legyen.

Abrakadabra

A mágikus erejű szó (amelyre álmaiból következtethet) fokozatos csökkentése.        Pl.       SÁTÁN                        ÁTÁ                           T Mire a végére ér, a gonosz démon el is távozott. Ártalmas álmok hatásának enyhítésére is használták. Ma már más módszereket ajánlunk.

Abrosz

Valamit elfed, és helyette a táplálkozás örömeit ajánlja. Örüljön, ha jó az étvágya, de ez nem fogja kielégíteni. Népi hiedelmek. Az asszony jó híre. Ha a férfi szakadt, beszennyezett abrosszal álmodik, nézzen körül a háza táján. Ha az asszony álmodja, nemsokára rágalmazni fogják. Családi hangulat iránti nosztalgia is lehet.

Adni valamit

Érzés, figyelem, törődés, ezeket kellene adni, hogy Ön is kapjon valami értékeset.

Adó

1. A valóságos gazdasági gondok okozta félelem nyugtalanítja álmában is. 2. A hatalomhoz való viszony. Megadom, amit követel vagy ellenállok? Régi cselekedetek következménye fenyegeti. Nem akar szembenézni ezzel, így tovább rontja sorsát. Az álmot kísérő hangulattól függően különböző a jelentése. Szorongás kíséri: elmulasztott valami fontos dolgot, fél a következményeitől. Kellemes hangulatú (ritka): Megadtam, ami járt, megtettem, ami szükséges volt.

Adósság

Valamit túl könnyen, megfontolás nélkül fogadott el, és most jön a kiegyenlítés ideje. Valószínűleg Önhöz közel álló embernek adósa (pl. érzelmekkel). Ha nem adja meg, ami jár, önbecsülését veszítheti.

Afrika

Először személyes élményeit idézze fel (pl. filmek). Gyakori, hogy a civilizációs hatások elleni tiltakozást rejt, és a természetes őserő fontosságát hangsúlyozza.

Aggódás

Saját magáért aggódik. Jó oka van rá, mert a fenyegető veszteséget nehezen pótolhatná.

Ajak

Ha más neműé és szép: szerelmi örömöket ígér. Ha azonos neműé: vita, veszekedés. Mások beszédének ne tulajdonítson túl nagy jelentőséget. A saját véleményét bátran mondja ki.

Ajándék

Örömet okozhat a tárgy, amit kap (amit az szimbolizál). Még fontosabb az, aki adja (akit képvisel), hiszen tőle vár törődést, szeretetet. Ébren ezt ki kell érdemelni. Ön megtett mindent, hogy ezt megkapja?

Akác

A lélek és a halhatatlanság kapcsolatára utal. Ha most elégedett akar lenni, igyekezzen a jövő számára is alkotni. Virágzó akác: jókedv, tettrekészség. Népi hiedelem. Ha virágos, akkor kellemetlen sorsot hoz.

Akkumulátor

Lelki energia, szikrázó ötletek. Ne pazarolja, ha lemerül, kimerül.

Alacsony

(az elvárhatónál alacsonyabb). Értékelést jelez, gyakran azonban az ellentétes irányban: értéktelenebbnek tüntetem fel, mert…

Aláírás

Egy fontos döntés vállalása. Valami befejeződik, valami elkezdődik.

Alamizsna

Ön adja: veszélyben van, de nem akarja felismerni. Tárgyakkal ne próbálja pótolni az érzelmeket. Ön kapja: ha nem koldus, miért fogadja el? Csak az éhhaláltól menti meg, a kielégüléshez kevés. Ha egyszer elfogadja, később nem is várhat mást.

Alap

(épületé). A legfontosabb kapcsolatok. Cayce. Az életnek biztonságot adó.

Alatt

(valami alatt). A térbeli viszonyok gyakran értékbeli vagy személyi hierarchiát, tehát a személyes kapcsolatok minőségét jelzik (pl. alárendelt). Lehet idő vagy oksági előzményre utaló (pl. korábbi dolog vagy valami ebből keletkezett).

Alkatrész

Személyiségének vagy testének egy része, amelyre több figyelmet kell fordítania.

Alkohol

Menekülés a problémákkal való szembenézés elől. Kielégülést keres, de ebből az álomból is fel fog ébredni – keserű szájízzel. Az Ön számára fontosak lehetnek a kisebb szertartások, de ezek meggátolják mélyebb vágyainak teljesülését, és azt, hogy megismerje önmagát. Cayce. A tudatosság mellőzése.

Alkonyodás

1. Az idős korral kapcsolatos gondolatok, a fiatalság örömeinek távolodása. 2. A fantázia, az álmok világának közeledése.

Alkudni

Akivel lehet alkudni, avval nem érdemes. Többnyire önmagával alkuszik és a vége: megalkuvás.

Altató

Dal: jó álmot, békés napokat ígér. Tabletta: a problémák elodázása, fejfájással ébred.

Alvás az álomban (álom nélkül)

Menekülés az aktuális problémák elől.

Amerika

Milyennek ismeri, véli ezt a másik világot? A gazdagság vonzza vagy a vélt szabadság? A problémáit itt kell megoldania. Ne álmodjon a cselekvés helyett!

Ametiszt

A szenvedélyek szabályozója, a bűnös gondolatok kitörlője. Önnek most szüksége van erre? Valami speciális érték, amire eddig nem figyelt eléggé. Keresse!

Amputálás, egy testrész elvesztése

1. Bűntudat. Az elvesztett testrésznek végrehajtó szerepe volt a bűnben. 2. Gátoltság, elégtelenségérzés. A jövőben nem tud valamilyen pszichikus funkciót ellátni. Szem: nem látja a jövőt, kilátástalanság. Láb: nem tud tovább haladni a kiválasztott úton. Kéz: képtelen valaminek a megoldására. A „rehabilitációhoz”, a testrész, a működés helyreállításához javasoljuk az utolsó hónapok eseményeinek türelmes végiggondolását.

Animus és anima

A nőben meglévő férfias vonások, illetve a férfiban található nőies elemek. Ha az álomban megjelenő személy a másik nemre jellemző vonásokat is mutat vagy a másik nem szimbólumait hordozza (pl. nőies férfi). Nagyon értékes személyiségrészek nyilvánulhatnak így meg, amelyek alkotásra, intim kapcsolatokra teszik képessé az embert. Ne engedje, hogy az Önre kényszerített nemi szerepek elfojtsák ezeket a tendenciákat. (Részletesen l. Jung műveiben)

Antenna

Érzékenyebbé válik környezetének jelzéseire. Egészen finom üzeneteket is fel tud fogni, meg tud érteni. „Rááll a másik ember hullámhosszára.” Jól hasznosíthatja ezt kereskedelmi és szerelmi ténykedéseiben. Politikával most se foglalkozzon, de kis alapon pókerezhet.

Antik

(régi, értékes). Múltjának fontos része (amit képvisel). Érték, amelyet becsülni, hasznosítani kell.

Anya

A biztonságot ígérő, a táplálékot, szeretetet nyújtó. Ennek elérése fontossá válik az Ön számára. Partnerkapcsolatát is ezek elérése érdekében alakítja, még önállóságának feláldozásával is. Mérce lehet az élettárs irányában. Megjelenhet ezen vágyak kielégítetlensége is, neheztelésként. Az első szabályokat az anya állítja elénk, megszegésükért büntetéssel fenyegetve. Ennek felidéződése dühöt, lázadást válthat ki. Férfiaknál. A saját anyjukhoz való viszony tükröződése (az életben is), igény a szeretetre. A múltba menekülés lehetősége vagy a jelen partner megítélésének módja. Nőknél: a saját anyaságukkal kapcsolatos problémák megjelenítője. A saját nőiségükhöz kapott (jó vagy rossz) minta. Átvitt értelemben: a társadalomhoz való viszony. Az ókori görögöknél a földhöz, a hazához való viszony. Nagyon fontos szimbólum. Ezt az álmot igyekezzen részletesen elemezni, és az ugyanazon éjszaka álmodott más álmokkal egybevetni.

Anyós

Családi életében betöltött szerepének megfelelő a jelentése. Társához való viszonyára utal. Népi hiedelem. Halál.

Apa

Az ésszerűség, a környezettel való reális kapcsolat szimbóluma, amelyhez a biztonság kapcsolódik. (Ha a valóságos apa megfelelően töltötte be a szerepét.) A tradíciók fontosak lesznek az Ön számára (akár elfogadja, akár lázad), ez állandó környezetben megfelelő alkalmazkodási stratégia, sikeres erőkifejtést tesz lehetővé. Szüksége van tapasztalatokra, útmutatásra. Ezt várhatja külső személyektől is, de a leghasznosabb, ha emlékeiben kutat, hogy a saját apja hogyan oldotta meg a hasonló problémákat. Az Ön sorsának nagy részét szülei írták, ne ellene küzdjön, hanem célszerű megvalósításáért.

Apály

A nyugalom időszaka következik, amelyet nehéz lehet elfogadni.

Aránytalanság

(a kép egy része túl nagy vagy túl kicsi). Az álom valamire fel akarja hívni a figyelmét. A lelki működés egy része veszélyben van, túlfejlődött vagy elsorvadt. Ez a diszharmónia nyomasztja Önt, de nehéz kifejezni. Néha arra hívja fel figyelmét, hogy Ön vagy környezetéből valaki eltorzít valamit, megmásít, hamisít.

Aranyér

Kincseit túl mélyre rejti. Félelmei gátolják az élet élvezetét. Urológusnak jó jel.

Archetípus

(egyes szimbólumok magyarázatánál alkalmazott kifejezés). A mítoszokban, a mesékben és az álmokban is gyakran jelentkező tartalmak. A legáltalánosabb, legalapvetőbb emberi tendenciák, potenciális lehetőségek, amelyek a kollektív (általános emberi) tudattalanban kialakuló nagy energiapotenciájú ideákban, képekben jelennek meg leggyakrabban, és személyes élményvilágunknak is részei. (Részletesebben lásd Jung műveiben.)

Arkangyal

Kapcsolatot keres valami Öntől távoli szférával, hatalommal, de nem tud túljutni az akadályokon. Szerénységre int.

Athéné

Görög istennő vagy szobra. Az erő és a bölcsesség együttes jelentkezése, amely a férfiakat megvédi a nők ártalmas hatásától és a nőket önmaguktól. Ha igazán férfi, biztonságban érezheti magát. Ha nő, adjon alább kicsit szigorúságából – Önnek nem kell olyan bölcsnek lennie.

Atlantisz

Az elsüllyedt kontinens. Egy régi világ, amelyről már csak emlékeink vannak. A gyermekkor iránti vágyódás, a felnőttséggel járó kötelezettségek elutasítása. Szüksége lehet erre az átmeneti menedékre.

Atléta

A testi teljesítmény fontosságát hangsúlyozza. Gyakran kételkedés húzódik meg mögötte: képes vagyok teljesíteni azt, amit mások várnak tőlem vagy én várok magamtól? Egyébként ép testben is lehet ép lélek.

Atombomba

Az egész világ fenyegető. Könnyen megszakadhat a kapcsolata a külvilággal. Vigyázzon, ne robbantsa fel indulataival az Önt környező világot!

Aura

(kisugárzás). A lélek sugárzik ki a testből. A buddhisták szerint az egészségi állapotot és az érzéseket tükrözi.

Automata

A rutin, az automatikus cselekvés most nem elég, gondolkozzon.

ABC kereső:

A
Á
B
C
CS
D
E
É
F
G
GY
H
I
Í
J
K
L
M
N
NY
O
Ó
Ö
Ő
P
R
S
SZ
T
TY
U
Ú
Ü
Ű
V
Z
ZS