Betűrendben - NY

nyak

- Általában ellenséges indulatok.

nyaklánc

- Elhalványuló, megkopó emlék, amelyet szívesen őrizgetnél még. Rendkívül hosszú nyaklánc: múltbéli eseményeket tovább színezel, mesterségesen tartod életben.

nyakörv

- Veszély; ha rajtad van: nem jól választott társ, partner, akihez ragaszkodsz, még akkor is, ha vesztedet okozza.

nyelv (idegennyelv)

- Ha álmodban olyan nyelven beszélsz, amelyet különben nem ismersz, ismeretlen esetleg nem létező nyelven beszélni, azon beszédet hallani: összekuszálódott érzelmek, gondolatok; félreértés; egy ismerősöd, barátod megnyilvánulásait akár jó irányba félremagyarázod; nem tudod magad megértetni - hiszed, holott Te nem értesz meg másokat; női álomban: hajlamos vagy arra, hogy az udvariasságot összetéveszd az udvarlással, ebből már származtak bonyodalmaid, csalódásaid. Nyelvtanulás, nyelvóra, diákálomban, túlterheltség, vizsgaidőszak; egyébként; hibát vétettél egy kapcsolatodban; kioktattál valakit; szülők, anyák álmában: gyerekkel szembeni indokolatlan felindulás, amelyet megbánsz. Idegen nyelven beszélni, ha azt a nyelvet ismered: nem akarsz pontos felvilágosítást adni; feleslegesen titkolódzol, nem avatod be a környezeted rájuk is tartozó dolgokba, esetleg munkahelyeden olyan sikerre törsz, amit becsülettel másokkal is meg kellene osztanod; privatizálsz.

nyelv (testrész)

- Rágalom.

nyereg

- Minden helyzet ura szeretnél lenni. Lovat nyergelni: ügyesen törsz célod felé. Olyan nyeregben ülni, amely alatt nincs ló: azt hiszed, hogy mindent tudsz mindenkiről, jó emberismerőnek tartod magad, titokban azonban sejted, hogy rengeteget hibázol ítéleteidben.

nyerni

-Szerencsejátékon-Vágyálom; problémák, amelyekből a kivezető utat nem a valóság talaján keresed.

nyers hús

- Ellenséges gondolatok; nyers zöldség, más élelmiszer: sikertelen fogyókúra; rossz szokás, amit mindig holnaptól kezdve készülsz abbahagyni.

nyikorgást hallani

- Régi, kellemetlen emlék, amitől szabadulni szeretnél, ami nyomaszt.

nyitni, ajtót, kaput

- Bátorság; igen jó irányú változás; ablakot nyitni: mások dolgába segítőszándékkal avatkozol, de a segítségnyújtáson kívül a tudomásodra jutott bizalmas információkban is örömödet találod. Dobozt, szelencét kinyitni: szándékok ellenére kellemetlenséget okozol; kíváncsiságod kielégül, de kedved nem telik benne. Ládát kinyitni, amiben ijesztő dolgot sejtesz: törekvés a helyes önértékelésre; bátran nézel szembe hibáiddal, korrigálod azokat.

nyolc

- Ismételten elkövetett hiba, nem tanulsz a saját károdból

nyomda

Érzelmeid alapján ítélsz akkor is, amikor az eszedre lenne szükség; egyéni benyomásaidat igyekszel tényekként feltüntetni; túl gyakran hagyatkozol a sejtéseidre.

nyomozó

- Bizonytalan vagy a saját érzelmeidben; nem tudsz dönteni.

nyugta

-Izgalmas események.

nyugágy

- Beletörődés, lemondás.

nyáj

-Társasági rátermettség, kis alakoskodás, jó beilleszkedési képesség; úgy tudod megőrizni egyéniséged, sajátosságaid, hogy eközben nem lógsz ki a sorból; felismerted, hogy mikor és hol nyilatkozhatsz őszintén, és mikor jobb hallgatnod. Nyájat terelni: néha nehezedre esik betartani a szabályokat; szétszéledő nyáj: kitörni készülő indulatok. Egy régi jegyzet szerint a szétszéledő nyáj eltékozolt pénzt, elkártyázott vagyont jelent.

nyárs

- Düh, harag. Nyársra nyers húst húzni, nyársat sütéshez előkészíteni: nők álmában: rossz partnerkapcsolat; férfiálomban: szorongás, veszélyérzet.

nyársonsült

- Fogyókúrázónak: vágyakozás; egyébként azt várod, hogy megbocsássanak neked.

nyíl

Buktató, lelkesedésed hiábavalónak bizonyul. Nyílvessző női álomban: enyhe férfiutálat; férfiálomban: kellemetlen munkahely. Nyíl, mint irányjelző: meggyőződésed ellenére kell tenned valamit, megalkuvásra kényszerülsz.

nyögést, nyöszörgést hallani

Múltbeli bűn, rossz lelkiismeret

nyújtó (tornaszer)

- Anyagi gond.

nyújtózkodni

- Magadra erőltetett higgadtság; kényszerű helyzet.

nyúl

- Felnőttálomban: bátortalanság; nyúl, ha olyan nagy mint Te: érzelmi mélypont; kiborultság, ami múlófélben van; jóra számíthatsz; a közérzeted jóirányú megváltozása. Gyermekálomban: ajándékvárás. Angóranyúl: kedves ötlet, jól megválasztott ajándék.

Nyakkendő

Mások véleménye jelentőssé válik, ez alakíthatja életét. A férfi: férfiasságával akar imponálni. A nő: hamissághoz folyamodhat.

Nyakék

Egy erotikus fantázia része. Nem lehet tudni, egy valóságos személyt szeret(ne) vagy fantáziája termékét vagy saját magát.

Nyál

Gonosz varázslat fenyegeti. Ne higgyen a csábító ígéreteknek, hihetetlen reklámoknak, háromszor is gondolja meg, mibe fekteti pénzét és energiáját. Artemidoros: Szegény embernek gazdagság, tehetősnek veszteség. Daniel: Reményei meghiúsulnak.

Nyár

Learathatja munkájának gyümölcsét. Képes lesz megfontolt cselekvésre és érett szerelemre. Ha a környezet elszáradt, kiégett: az aratás elmarad, szűkös napok következnek. Remélem, rendelkezik elég lelki tartalékkal.

Nyaralás

Elege van a jelen kötelezettségeiből, változtatni akar életén. Változtasson. A nyaralást is meg fogja unni.

Nyelni

Belsővé tesz, beépíti személyiségébe. Lehet hasznos, kellemes, de kiderülhet, hogy ártó gondolatot nyel.

Nyelv

(szerv). Fontossá válik az emberi kommunikáció, az értelem és érzelem közlése és megértése, így emberi kapcsolatok kialakítása. Artemidoros: Szájból kilógó nyelv: házasságtörés. Ibn Sirin: A beszéd és a megértés. Ha azt álmodja, felesége nyelvét levágták: jó jel.

Nyereség

Addig örüljön neki, amíg álmodik. Mélyebben egy veszteség lappang.

Nyers

Még korai a cselekvés, még érlelni kell a gondolatot.

Nyílás

(rés). Bizonytalanság a biztosnak hitt kapcsolatban.

Nyílik

(pl. ajtó). Valamit megtud, de nem biztos, hogy örülni fog ennek.

Nyilvánosház

Elégedetlenség a szerelmi kapcsolatával. Artemidoros: Jó, ha valaki bemegy egy kuplerájba és onnét egészségesen ki is jön. Ismertem valakit, aki azt álmodta, hogy bement egy ilyen házba, de onnét nem tudott kijönni – néhány napon belül meghalt. A nyilvánosház és a temető mindenki számára nyitva áll.

Nyírfa

A megújuló természet, a gyógyuló test szimbóluma.

Nyírni

(füvet stb.). Erőt veszít az alkalmazkodás során, de megéri.

Nyom

Ön hagyta ezt a nyomot, kövesse. A nyomozás az időben folyik.

Nyomor

Elégedetlenség a jelennel. Ha ez mobilizálja erőforrásait, lelki, érzelmi gazdagodásban lehet része. Elégedetlenségének lehetnek irracionális forrásai is (dac, rivalizálás), ezek rossz irányba vihetik.

Nyomorék

Egy lelki képességét nem tudta kifejleszteni vagy elvesztésétől fél. Ha nyomorék akar maradni, elég sajnáltatni magát.

Nyomozó, detektív

A titkokat, rejtett bűnöket logikájával, józan eszével oldja meg. Önnek is vannak titkai, saját maga előtt.

Nyögés

Egy kellemetlen, de elkerülhetetlen feladat. A sok nyögésnek csak tehetetlenség a vége.

Nyugalom

A test és a lélek nyugalma Önnel marad, ébredés után is.

Nyugdíjas

Fiatalnak félelem (az öregedéstől). Idősnek figyelmeztetés: ne vállaljon erejét meghaladó feladatokat.

Nyugtalanság

Az álomban megjelenő problémát komolyan kell venni.

ABC kereső:

A
Á
B
C
CS
D
E
É
F
G
GY
H
I
Í
J
K
L
M
N
NY
O
Ó
Ö
Ő
P
R
S
SZ
T
TY
U
Ú
Ü
Ű
V
Z
ZS