Betűrendben - I

ibolya

- Kedves, nyitott személyiség jele; a szerénység szimbóluma. Nők álmában: jó baráti és társkapcsolat; igazán oda tudsz figyelni egy másik emberre. Férfiálomban: jó értelemben vett érzékenység; képes vagy átérezni mások helyzetét.

idegen

- Idegen férfi, aki ellenségesen lép fel, férfiálomban: úgy érzed, hogy hibát követtél el, vádolod magad. Női álomban: hálót vetettél valakire, de az kibújt belőle; mesterkedéseid nem járnak eredménnyel.

idézet

- Diákálomban: túlterhelés, vizsgaidőszak. Különben: útkeresés, elbizonytalanodás. Idézet, amelyre ébredés után is visszaemlékezel: egy nálad okosabbnak hitt személy tanácsa, amelyet követni igyekszel, de helyes megérzéssel kételkedsz annak célszerűségében. Falra, táblára írt idézet: lásd még jelentékeny tévedés.

iga

- Kedved ellen való tevékenység. Nőtlennek házasság Krúdy.

igazgató

- Ha saját munkahelyed igazgatója: konfliktus. Ha kitálalsz neki és megértéssel meghallgat, igazat ad: nincs módod a véleménynyilvánításra. Ha szigorral elutasít, bántóan viselkedik: egy hangoztatott véleményedből kis kellemetlenséged származik. Ismeretlen ember, akiről álmodban tudod, hogy igazgató: ésszerű irányításra vársz; munkahelyi feladataid önhibádon kívül megoldhatatlanok. Iskolaigazgató: gyermekálomban: nehezen tűrt fegyelem, értelmetlen feladatok. Felnőttálomban, ha régi iskolai igazgatód látod: ötleteidet nem tudod megvalósítani.

igazgatóság, igazgatótanács

- Nyomasztó hétköznapok.

igazolás

- Úgy érzed, mindenki ellenedre van, összeesküdött ellened a világ.

ijedtség

- Rossz lelkiismeret; ha ijedten ébredsz, de nem emlékszel vissza álmodra, csak az ijedtségre: kutass magadban és meg fogod találni azt, a nemrég történt eseményt, amiről régi, kellemetlen emléked felidéződött.

ijesztő

- nek találni egy különben kedvesnek tartott személyt: érzelmeidet, gondolataidat nem magad alakítod ki.

ikra

Aprópénz, anyagi gond. Ha halat bontasz és abban nagy mennyiségű ikrát találsz: férfiálomban: önérzeteden esett csorba; olyan munkát vállaltál, ami a kedved ellen való, és az nem hozta meg a várt hasznot. Nők álmában: anyagi előnyökért teremtett, kedved ellen való kapcsolat, amely ráadásul nem is járt komoly bevétellel.

iktatni, iktatókönyv

- Probléma, amelynek a megoldása fejtörést igényelne; halogatod egy dolgod rendbetételét.

illatszer

- Anyagiasság, pénzcentrikus gondolkodás, ami természetesen nem fukarságot jelent: sőt inkább sorozatos, ám megbánt könnyelműséget; kívánságaid, ábrándjaid között a pénz foglalja el a legelőkelőbb helyet. Földre kifolyt illatszer: kitörő jókedv; röhögőroham; kis üvegben tartott illatszer: pedantéria, gyűjtögetési szenvedély; felesleges holmikat tárolsz, hátha egyszer még jó lesz jelszóval. Férfiillatszer, borotválkozóvíz: nők álmában: fegyelmezetlennek, könnyelműnek tartod a partnered; magadat tartod jobb gazdának. Férfiálomban: partnered lassan eluralkodik rajtad, átveszi az irányítást a dolgaid felett.

ima

- Tanácstalanság; jóakarattal megoldható probléma.

inda

- Szenvedély. Köréd csavarodó inda: férfiálomban: nem tudsz úrrá lenni egy érzelmeden; testi vonzalom egy különben ellenszenves nő iránt. Női álomban: öröm nélküli, eltűrt szexuális kapcsolat.

ing

- Könnyű szerelem, idill, amit nem tudsz titokban tartani. Inggomb: régi barát, egykori iskolatárs körüli gondolatok.

inga

-Felbuzdulás; lelkesülten belekezdesz egy dologba, amit majd ismét abbahagysz. Ingaóra: önfelmentés. Arra gondolsz, hogy időhiányból nem teszel meg egy csomó fontos dolgot.

injekció

-Erőszak körüli fantáziálás. Gyakori azoknak a nőknek az álmában, akikkel túl sokan kezdenek ki, tolakodóak velük szemben; többnyire mindezt ők provokálják.

intő

- Kisdiákálomban: szigorú környezet. Felnőtt-álomban: ha gyermeked intőt hoz: kissé elhanyagoltad őt az utóbbi időben. Ha magad kapsz intőt: buta tréfát csináltál.

iparos

- Csúnyán rászednek. Iparos, ha a házadban dolgozik: másra bíztál egy olyan dolgot, amit magadnak kellett volna elintézned.

irhabunda

- Gyengédség, simogatás utáni vágy. Ha irhabundát meztelenül veszel fel és az kellemes érzést kelt: szexfantáziálás; olyan gondolatok, amiket jobbára titokban tartasz. Ha a bunda szúr: fantáziálásod miatt érzett kis bűntudat. Lásd még: BUNDA.

iroda

- Zaklatottság.

irógép

Ötlettelenség; másokra hagyatkozol véleményed kialakításában.

iskola

- Gyerekálomban: csibészkedés, lógás. Felnőttálomban: ismeretlen iskola: kreativitás, jó ötletek sora, újító kedv. Ha régi iskoládban vagy és ott kellemesen érzed magad: harmónia, terveid megvalósulnak, elképzeléseid sikert hoznak. Ha szorongással vagy jelen régi iskoládban: meggondolatlanság, kifecsegtél valamit. Ha iskoládban felelned kell: buzgólkodás.

ismeretlen

- Ember: nem igazodsz ki magadon; nem érted pontosan, hogy mit miért csinálsz. Ismeretlen táj, magányosság, új ismeretség utáni vágy; ismeretlen városba, faluba érkezni: új barátság; egy régi ismerősödben új erényeket találsz. Ismeretlen rendeltetésű tárgy, gép: kedvvel fogsz hozzá egy nehéz feladathoz; szívesen töröd a fejed és általában jó eredményre jutsz.

ismerkedés

- Kutatásaidban holtpontra jutottál; ahhoz, hogy kidolgozz valamit, új szempontokra van szükséged.

istentisztelet

- Nemes igyekezet; segítőszándék.

istálló

- Nagytakarítás. Gazdánál: üres istálló: hiába várt nyereség, kedvezetlen időjárás. Jószággal telt istálló: szerencse; jó üzlet, kölcsönösen előnyös megegyezés.

ital

- Szeszes ital: rövid pórázra vagy fogva. Gyümölcsital: ismered a mértéket. Víz mint ital: jó irányú változás, megújulás, megtisztulás; ha dohányos vagy: le fogsz szokni róla.

itató

- Ha állatok veszik körül: kedvetlenül láttak vendégül. Üres itató: váratlan vendég, aki zavarba hoz.

izland

Egyedüllét; sóvárgás egy régi kedves ismerős, hozzátartozó után.

izom

- Ha rajtad nő és óriási méreteket ölt: elkeseredettség, csüggedtség. Izmaid, ha elfogynak, összemennek: csalódás, fájdalom. Izmait mozgató ember: féltékenység.

izzadtság

-Megkönnyebbülés, túl vagy egy nehéz helyzeten.

Idegen ember

Egy önmaga előtt is rejtett tulajdonságát, vágyát képviseli, amely megmozdult Önben, meg akar jelenni. Ha felkészült rá, kedvező fordulatot hozhat életében. Idézze fel, milyen volt a viszonya hozzá: ellenséges, elfogadó vagy baráti. Ennek megfelelően lesz könnyebb vagy nehezebb az elfogadása. Nőknél gyakori, hogy az idegen férfiben felfedezett tulajdonságokat nem találja meg társában.

Idegen nyelvű

(szöveg). Ha megérti: más titkából nyeresége lesz. Ha nem érti: tervei nem valósulnak meg.

Idegesítik az emberek

Az emberek néha valóban idegesítők, de Önnek most saját magával van gondja. Próbálja meg saját magát elviselni, vagy legalább tartson egy spániel kutyát.

Idegesség

Ezt, sajnos, nappalról hozta. Az álom tartalma, aktuális konfliktusai részletes elemzést igényelnek. Lehetőleg ne szedjen altatót, inkább fárassza ki testét lefekvés előtt.

Időjárás

Az érzelmi élet változására utal, pl. viharossá, derűssé válik. Ha előre tudjuk változását, felkészülhetünk. Borús időre lelket melengető programokkal készüljünk, a viharokra lelki építményünk erősítésével.

Időpont

Reméli vagy féli, hogy valami történni fog egy meghatározott időpontban. Erre jó esélye van. Utalhat egy múltbeli időpontra is. Nem pontos, legfeljebb azt mondja, hamarosan vagy majd.

Idős ember

A tapasztalat adta bölcsesség.

Ifjú ember

Képesség a változásra. Erő a megújulásra.

Igazolvány

E nélkül nem hiszik el? Bizonyítani kell saját magának is, hogy elért valamit, tartozik valahová.

Igazság

(érzés). Egy fontos felismeréshez közeledik, amely egy belső igazsággal kapcsolatos. Átalakíthatja számos fontos nézetét.

Ikarosz

(szárnyas ember). Céljai túl nagyok. Ezt Ön is sejti, ezért nem tesz nagy erőfeszítéseket. Valószínűleg talál segítséget, de ez csak fájdalmát enyhítheti. Ne hagyja abba a szárnyalásra törekvést, de kisebb magasságokra törjön, lehetőleg árnyékos időben.

Ikrek

(testvérek). 1. Két vágya, törekvése között kellene választani, de ez nagyon nehéz. Egyértelmű és visszavonhatatlan döntést hozzon. 2. Kötődés egy hasonló korú emberhez. Fél az elvesztésétől, úgy érzi, nem tudna nélküle élni.

Illat

Egy emlék akar felidéződni. Nagy érzelem, amelyet el akar felejteni. Az egyes illatokhoz sajátos lelki helyzet vagy vágy társul: Citrom – lázadás, újdonság keresése. Bergamol – barátságosság, függetlenség. Kakaó – relaxált élvezet. Fahéj – gyermekkori élmények, elemi szexualitás. Eukaliptusz – konfliktusok oldódása. Virágok – stresszt oldó, örömet hozó. Tömjén – távolság az egyéni gondoktól. Méz – lelki táplálék, pozitív emóciók. Levendula – nyugalom, lelki egyensúly. Fenyő –szabad lélegzet, tiszta gondolkodás. Rózsa – érzékiség. Vanília. – feszültség oldódás. 

Imádkozni

Segítséget, választ csak akkor várhat, ha Ön elvégezte már a saját feladatait.

Inas

(szolga). Az álmodó társadalmi helyzetével kapcsolatos problémák jelentkezése. Szolgalelkű úr legyen vagy úrlelkű szolga?  

Incesztus

(szexuális cselekedetek rokonaival). Felnőtt korban ritkán van szexuális jelentése, inkább az intimebb lelki kapcsolat iránti igényt fejezi ki.

India

Ha nincsenek vele kapcsolatos személyes élményei: a misztikus megoldások keresése.

Indián

Irracionális vágyak és félelmek, amelyek serkenthetik fantáziáját, kreativitását.

Indulás

Egy változás kezdete. Ebben Önnek is aktív szerepet kell játszania.

Inni

Kerüljön mindenféle mohóságot és gyermekded megoldást.

Inog

Bizonytalan (pl. egy emberi kapcsolat). Ha nem erősíti meg, összeomlik.

Integet

Búcsúzik vagy érkezik, a távolság fájdalmas.

Irány

Merre akarja folytatni életének útját? Lásd Térséma.

Iránytű

Kellene valaki, valami, aki megmutatja, merre haladjon. Fogadja el a bölcs tanácsokat.

Irat

Tényeket tartalmaz, érzelmek nélkül – legalábbis így szeretné. Múltjának őrzője, de nehéz lesz elolvasni.

Irigység

Ha tanul ebből az álomból (igyekszik megszerezni az irigyelt tulajdonságokat), jó álom. Sajnos, többnyire csak önsorsrontás következik.

Irtózás, iszonyodás

Kényszerítve, fenyegetve érzi magát. Erkölcsi érzéke, jó ízlése, vágyai tiltakoznak valami ellen, és mégis, mintha valami vonzaná is. Belső tartását mutatja, ez nehéz helyzeteken is átsegítheti.

Ismeretlen városban lenni

Egyedül: magány. Társsal: valami újat keresni a kapcsolaton belül.

Ismerős ember

Ezzel az emberrel valahol, esetleg egy másik emberrel együtt, valami tevékenységet folytatott, találkozott. Nem az álombeli ember a jelentős, hanem az, amit képvisel, esetleg a másik személy, akire utal. Ha valami vonása kiemelkedik, ez vonatkozhat az Ön jellemének egy elemére, amelyen változtatni kellene.

Ismétlődés

1. Hangsúlyozhatja a közlés fontosságát. 2. Néha a továbbhaladás akadályát mutatja. Keressen új utat.

Istennő

A Nagy Anya. A szeretet szimbóluma (a mi kultúránkban).

Iszap

Egy nagyon kellemetlen emlék. Cayce: Akadály.

Izgalom

Várakozás valamely lényegesnek érzett eseményre. Álma rádöbbentheti, milyen fontos ez az Ön számára.

Izmos

Képesség, amely lehet szellemi is. Döntenie kell, hogy testét vagy szellemét erősíti.

ABC kereső:

A
Á
B
C
CS
D
E
É
F
G
GY
H
I
Í
J
K
L
M
N
NY
O
Ó
Ö
Ő
P
R
S
SZ
T
TY
U
Ú
Ü
Ű
V
Z
ZS