Betűrendben - B

bödön

- Anyagi gond.

bölcső

- Kényelmetlenség, fizikai fáradtság.

bölcsőde

- Felelősségtudat, a mulasztástól való félelem.

bölény

- Fáradtság, teher.

börtön

Lelki zűrzavar. Magad sem tudod mi bajod.

börtönőr

Önállótlanság, várod hogy helyetted döntsenek.

búcsúban lenni

Vidámság; Érdeklődés; barátságos természet.

bútor

- Régi bútorokkal telezsúfolt szoba: nem igazodsz ki a körülményeidben, bizonytalan vagy, gyermeki félelmeid újraélednek. Modern bútor: szűkösség, gond.

bútorhuzat

Kapcsolatkeresés, bizonytalanság; széthúzás a családban.

búvár

- Nem tudsz kiismerni valakit, gyanakszol.

búza

- Búzamező: teljesült kívánság. Learatott búza, szétszóródva a földön: többre számítottál, mint amit kerestél.

bűvész

Sikertelenségérzés, keserűség. Úgy gondolod, hogy becsapnak, pedig csak az önbizalmad kevés.

büfé

Feledékenység, kapkodás.

bab

Pénz körüli gondolatok. Babot szedni: szerencse a vállalkozásban. Csírázó bab nők álmában: gazdag férje vágysz.

baba (felnőttálomban)

Játszadozás valakinek az érzelmeivel, például hitegeted hogy csak őt szereted, miközben több vasat tartasz a tűzben. Férfiálomban hajas baba: gyengéd és titkolni való érzelmek; furcsa vonzalom.

babakocsi

- Aggodalom, szomorúság, fáradtság.

babér

Több egymásnak ellentmondó dolgot is jelenthet: tekintély vesztés, meghunyászkodás valaki előtt; megbecsülnek, sikereid elismerik.

bagoly

Az érzelem és értelem harcol benned egymással. Érzékenység, magas érzelmi intelligencia szint. Ha a bagoly beszél, nagy szomorúság, sértettség. Nem tudsz maradéktalanul megbocsátani, pedig szeretnél.

bajusz

Uralkodni vágyás, felsőbbrendűségi érzés. Bajuszos nő férfi álomban: partnered kevesebbnek tartod magadnál; női álomban: egy barátnőd ármánykodása a hátad mögött; általában: idősebb hozzátartozó iránt érzett ellenszenv, harag, amit magad előtt is titkolni igyekszel.

bakancs

- Fizikai fáradtság. Bakancs, ha olyan nehéz, hogy nem tudod benne felemelni a lábad: kényszerű program; látogatás, amihez nincs kedved.

baleset

- Messziről látott baleset: rosszat kívánsz valakinek. Baleset, amit elszenvedsz: valamit nagyon megbántál.

balta

-Rosszindulat, vádaskodás.

balzsam

- Kellemes megkönnyebbülés, megszabadulsz a gondtól, ami nyomaszt; váratlan szerencse.

bambusz

- Valakit vagy valamit titokzatosnak tartasz: Bambuszrügyet enni: romantikus elképzelések, lírai hajlam.

bank

Nagyravágyás, olyanra törekszel, ami csak nagyon nehezen érhető el. Bankban alkalmazottnak lenni: jó kilátások, vagyoni helyzeted javítására; új lehetőségek.

bankrablás

Előnytelen pénzügyi befektetés vagy hitel; anyagi veszteség.

bankár

Variálás, pénzügyi spekuláció, kalkuláció.

banán

Női álomban. unalmas kapcsolat. Állítólag: szexuális jelkép.

barack

- Fiatalság utáni vágyakozás; meghatottság.

barackfa

Ellened elkövetett apró csíny. Virágzó barackfa: naivitás, mindenkinek mindent elhiszel.

baracklekvár

Baracklekvárt főzni: takarékosság; enni: picit kihasználsz valakit.

barka

Féltve őrzött emléke egy régi kedvesnek.

barlang

Menekülés a kötelezettségek alól. Barlangba félve bemenni: kíváncsiság bátortalansággal keverve. Barlang amiben sárkányok vannak: szinte csak kisgyermekek álmában fordul elő, állítólag ősi emlék, melyet génjeinkben hordozunk.

barlangvasút

Barlangvasútszerű pálya, vájatban haladó kisméretű jármű, amiben ülsz, vezeted - csodálkozás: ha vidámságot okoz álmodban, nincs ellenedre. érdekesnek találod a veled történő dolgokat, csodálkozol a saját hatásodon; ha ijedséget, szorongást okoz: naponta elcsodálkozol azon, hogy a világ olyan, amilyen, sikereid ellenére sem érzed magad biztonságban.

barna

Szín. Tudatalattid figyelmeztetése. Olyan átmeneti lelkiállapotot tükröz, mely jó és rossz irányba is tovább vihet, de ha nem gondolod át a rossz fog bekövetkezni. Ha természetben látod: megkönnyebbülés. Barna ruha, barna szoba vagy falburkolat: nem szívesen adsz ki pénzt valamire, amit a környezeted szükségesnek tart és vár Tőled.

barnulni

- Krúdy szerint, ha magad barnulni látod betegséget, rosszat jelent. Megfigyelésem szerint inkább a gyógyulás, épülés jele. Azt hiszem, hogy a két merőben különböző értelmezés abból következik, hogy napjainkban az egészséges szín inkább a napbarnított, míg a század elején, a fehér, a sápadtabb bőrszín volt a vonzó, a divatos. Viszont: ha magad egészen barnának, feketének látod: hátrányos helyzet, amelyből kikászálódni iparkodsz. Mást barnulni, feketedni látni: partner vagy munkahelyi kapcsolataidban harcolsz a téged megillető jogokért; egy helyzetben kezdetben alárendelted magad, és most próbálod korrigálni - kissé erőszakosan - a korábban elkövetett hibát.

barát

Álmunkban a barát gyakran saját magunkat jelenti: amit álombéli barátunk tesz, az a mi titkos vágyainkat jelképezi. Férfiálomban férfi barát: annak feleségét vagy partnerét jelenti, akihez titkon vonzódsz. Női álomban jó barát: szintén a barát valamelyik ismerősét jelenti, akinek a gondolatát ébren elhessegeted.

barátnő

-Férfiálomban a barátnő (ha egy ismerős nő álmodban a barátnőd): vágyódás, szeretnéd ha tényleg a barátnőd lenne; ha a valóságban ismeretlen: akkor ábrándozás: szeretnél valakit vagy valaki mást a barátnődnek tudni. Idős barátnő: problémáidat nincs kivel megbeszélned. Női álomban a barátnő gyakran a féltékenység jele, de a különösen közeli, jó barátnő a kielégítetlenséget jelzi. Barátnő, aki a Te ruhádba van öltözve: női álomban: úgy érzed a barátnőd a Te tollaiddal ékeskedik; de Te is utánzod őt; a Te ötleteiddel arat sikert; valójában egy kicsit majmoljátok egymást. Férfiálomban: egyre kevésbé vagy ura egy kapcsolatnak, partnered a fejedre nő, a "nő hordja a nadrágot".

batiszt

- Otthon lebuksz, valami kis kiadás miatt, amit titokban akartál tartani.

batyu

- Gond. Batyuba csomagolt csecsemő: rágalom.

bazilika

Önbizalomhiány; Kicsit sznob vagy.

bazár

- Egy kapcsolatodban nem tudsz rendet teremteni.

becsüs

- Valakit rosszul ítélsz meg, tévedés. Becsüs, ha Te vagy: utálatosan viselkedtek veled.

befőtt

Gyengélkedés. Éhség (fizikai vagy átvitt értelemben: valamire).

befőzni

- Jóindulat, gondoskodás. Apró szemű gyümölcsöt eltenni: takarékosság. Olyan gyümölcsöt befőzni, amit nem szokás, és ami nem fér bele az üvegbe: lehetetlent kívánsz valakitől; más magyarázat szerint: gondoskodásoddal terhére vagy valakinek. Üres, poros befőttesüveg: múltbéli szerelmi csalódás emléke. Befőttesüveg, amiben oda nem való tárgy van: elirigyelsz valakitől egy szeretőt. Befőttesüveg, ha virág van benne: asszonynak: zsarnok férj; férfinak: hűtlen kedves. Glédában álló befőttesüvegek a kamrában: kis mulasztás a háztartásban; odaégetett étel, kifutott tej. Befőttesüveg, amiben állat egér van: alkalmazottad meglop. Régi feljegyzések.

behívó

- Női álomban: nem szívesen látott vendég, unalmas protokoll. Férfiálomban: ijedtség, szigorú feleség.

beleegyezés

- Ha álmodban beleegyezel valamibe, ami különben távol áll tőled: túl sok gondot fordítasz arra, hogy kiismerhetetlennek tűnj. Sokat adsz a látszatra.

beleesni

Szakadékba: félelmeid többnyire alaptalanok, önsanyargató természet. Árokba esni: csalódás, de nem szerelmi.

belga

Én is szeretem a Poirot című sorozatot, és a csokit is.

belgium

Állítólag: megbánt könnyelműség.

belopózni valahova

Kíváncsiság, rivalizálás. Belopózni valahova és ott kutakodni: úgy sejted valamit elhallgatnak előled, de nem tudod bizonyítani.

belváros

- Gyűjtögetés vagy rendezgetés régi holmik, emlékek között. Idegen városban: maradi gondolatok.

belvíz

- Nyereség, amit elherdálsz.

benyíló

- Édes titok, kedves emlék.

benzin

Harag; lobbanékony, de gyorsan megnyugvó természet. Figyelj oda, mert a folytonos morgás családtagjaidban lehet hogy szorongást kelt!

benzinkút

- Feletteseiddel vagy idősebb hozzátartozóiddal szemben érzett ellenséges érzelmek. Benzinkutas: ha olyan valaki, akit máshonnan, például a munkahelyedről ismersz: nagyon nem kedveled az illetőt. Ha valamely családtagod látnád benzinkútnál dolgozni: megharagudtál rá, de emiatt kissé szégyelled magad.

benzintartály

Folyton morogsz és kritizálsz, hamar "felkapod a vizet", de aztán gyorsan meg is nyugszol, azonban a környezeted ezt nem biztos hogy jól tűri!

beszéd

- Szónoki beszéd: ha visszaemlékszel a szövegre, jegyezd jól meg, mert jó tanács; ha nem emlékszel a beszéd tartalmára: nehezen tudsz kiigazodni valami bonyodalomban. Régi magyarázat: Figyelmeztetés! Ne hagyd magad semmire rábeszélni!

beszélgetés

Magad sem tudod, hogy mi nyomja a lelked; telefonbeszélgetés: nem személyekhez ragaszkodsz, hanem hallgatósághoz; nem tudsz másokra figyelni.

beton

Lakótelepinek betonház: Elvágyódás az unalmas hétköznapokból. Nehéz, unalmas munka. Betonház: egyhangúság. Betonozni: gondjaidtól igyekszel szabadulni.
Beton házak közt eltévedni (mind egyformának látod): leginkább gyermekkori álom, felnőttnél azonban az önállótlanságodat jelképezi, támogatásra szorulsz, nem nőttél még fel.

betörést látni

- Olyan információ birtokába jutottál, ami nem rád tartozik. Ne élj vissza ezzel.

betörő

Kalandra vágysz (amely lehet szerelmi, vagy egy izgalmas, veszélyes élmény is), de nincs bátorságod belekezdeni, vagy erkölcsi érzéked tiltakozik ellene. Nők álmában: úgy érzed, hogy tolakodóak veled szemben, pedig lehet, hogy Te vagy kihívó. Idős emberek álmában: rossz szomszédság, rossz közbiztonság miatti félelem.

betű

Ha a betűk értelmes szót alkotnak: próbáld felidézni, az egy jótanács vagy egy nagy ötlet saját magadtól neked! Azt is jelentheti, hogy fantáziádat napközben teljesen elnyomod, kreativitásodat csak álmodban vagy képes kiélni. Nagy, falra vagy kerítésre írt betűk: nem látod a fától az erdőt. Apró betűk, amiket nem tudsz elolvasni: makacsság; úgy hiszed, hogy félrevezetnek.

bevásárlás (piacon)

Mozgékonyság; derű. Másnak vásárolni: bosszúság.

beázás

Kis kötelességmulasztás, pontatlanság; vidám természet: könnyen kerülsz mások hatása alá.

bicikli

- Gyermekálomban: jó teljesítmény. Egyébként: kényes helyzet.

bicska

Agresszivitás, felgyülemlett harag.

bika

A szexualitás és férfiasság szimbóluma.
Ha rád támad, nőknek: kihívó viselkedés után visszautasítod, olykor megszégyeníted azt, akit Te bátorítottál fel. Férfiaknak: magadra erőltetett keménység, cinizmus; látszat, amit erőnek erejével fenn akarsz tartani. Bika, ha barátságos, megnyerő látvány: nőknek igazi egyenjogúság, mi több: egyenértékűség a férfiakkal. Támadó bika, ha megfékezed, legyőzöd: férfiálomban: nem szégyellsz szeretni; gyengédnek lenni, nem kell erőlködnöd, hogy férfinak lássanak, ez magától értetődő. Bika, ha felöklel: nőknek: csábítási kísérletek, amelyek rossz véget érnek; férfiaknak: vonzódsz az erőszakhoz, akár úgy is, hogy áldozata vagy annak. Bikát meglovagolni: szerelmi önzés.

bikaviadal

Ne szólj bele mások vitájába, ne is közvetíts közöttük, mert te fogsz a végén póruljárni. Mások szerelmi ügyeivel foglalkozva eltereled a figyelmedet saját problémáidról.

bilincs

- Megúsztál valamit, amitől tartottál.

birsalma

Túlzott szereteteddel (majomszeretet) megrémíted partnered. Úgy érzed, kimaradtál valamiből, ami kellemes lett volna. Rohadt birsalma: úgy érzed szereteteddel visszaélnek, kihasználnak.

bivaly

Nagyfokú önbizalom.

bizományi áruház

vagy árverés (akár on-line). Olyan dolgokat vásárolsz, amelyekre semmi szükséged, feleslegesen költekezel. Felhalmozod, gyűjtögeted a tárgyakat (mindent ami csak megtetszik) olyan céllal, hogy azt később értékesíted. De az eladás nem biztos hogy pozitív kontóval fog zárulni, vagy annyira ragaszkodsz a holmikhoz, hogy el sem adod őket és így csak gyűlnek.

biztonsági zár

berendezés - Nem tudod tartani a szád, most is attól félsz, hogy visszamondanak valakinek valamit, amit kikotyogtál.

blokk

- Merész, de jó kimenetelű vállalkozás.

blúz

- Vásárlás; simulékonyság. Sok mindent megbocsátasz magadnak.

bogyó

- Takarékosság, aggályoskodás.

bogáncs

- Bosszúság. Bogáncs, ami a hajadba akad: igazságtalanul megbántottak.

bogár

- Tisztázatlan helyzet.

bohóc

- Keménység; céltudatosság.

bohócruha

- Szentimentalizmusnak, érzelmességnek álcázott számítás; ridegség, álságosság, amelynek hol ki vagy téve, hol magadon uralkodnak el. Gyermek-, kiskamaszálomban: túl szigorú szülők, akik merevségükkel apró hazugságokra kényszerítik a gyereket.

bojt

- Ruhán: leégés, kis megszégyenülés.

bokor

- Csodavárás.

boksz

nem sportember álmában -Akadályoznak valamiben; nem jutsz szóhoz. Hátrányos helyzetben érzed magad.

bolha

Feszültséget keltő gondolatok, olyanok melyekre egyrészről vágysz, másrészről elutasítod azokat.
Régi magyarázat: bolhát fogni vagy szétnyomni: nyereség, nem várt módon jött anyagi segítség.

bolhacsípés

Régi magyarázat: Váratlan ajándék.

bonbon

- Rendszeretet - szinte már túlzott takarékosság.

boncolás

Valaki mélyen megsértett, olyannyira, hogy bosszút forralsz ellene.

bor

- Könnyebb betegség, rendszerint meghűlés, hőemelkedés. Borospince: lelki gyógyulás, kilábalás egy bajból.

bordó (szín)

- Unalmasnak tartod magad, pedig szórakoztató szeretnél lenni.

borogatás

- Hiányérzet, társtalanság-érzés.

borosta

Szexuális szimbólum; fáradtság.

borostyán

- Rugalmatlanság, türelmetlenség; dédelgetett és téves emlékek.

borotva

villanyborotva is - Női álomban: agresszivitás, uralkodni vágyás, kisajátítási törekvés. Hidegség. Valakit az igádba akarsz hajtani. Férfiálomban: fenyegetettség, megbántottság, veszélyérzés vagy súlyos önvád. Borotválkozás közben megvágod magad: bűntudat, lelkiismeretfurdalás. Borotválatlanak lenni: szégyenkezés. Bajuszt leborotválni: úgy érzed, hiába udvarolsz. Szakállt leborotválni: rossz szexuális kapcsolat. Ha álmodban leborotválod a szakállad és utána egy ismeretlen arcot látsz a tükörben: nagyon unod a partneredet és ő nem bíztat sok j óval.

bors

- Sürgés-forgás; annyi apró szabályt állítasz fel magadnak és másnak, amelyet képtelenség betartani.

borzalmasat álmodni

- Próbálj visszaemlékezni valami részletre az álmodból és keresd ott És örülj, hogy felébredtél!

boróka

Régi magyarázat: vége a szomorúságnak (hát még a boróka pálinkától :) )

boszorkány, banya

Általában: egy valóban nálad idősebb személyt jelképez, akitől tartasz, félsz, valamilyen lelki gyötrelmet okoz neked vagy vele kapcsolatban kellemetlen emlékeid vannak. Női álomban: általában az anyós jelképe. Férfiálomban: megszerelmesedés.

bot

- Szigorúság. Ha ráutalódsz, nem tudsz nélküle haladni vagy állni: nők álmában: gyámoltalanság; a szenvedéshez való vonzódás; szeretsz ügyetlenségeddel másokat felbosszantani, férfiálomban: gyengeség, amelyet szégyellsz.

boy

Szeretnél valamihez fizetség nélkül hozzájutni, és ehhez cselt eszeltél ki.

bronz

- Hátrányos helyzet.

bukfencezni

Megunt partnerkapcsolat, melyet nem vagy képes megszakítani, pedig az már terhedre van.

bulgária

Vidáman végzett munka, kedvtelés. Kertészkedés.

bunda

Minél selymesebb és puhább, annál nagyobb könnyelműség, pénzköltés. Férfiálomban: bohém életmód. Női álomban: jószívűség, könnyedség és felelőtlenség.

burgonya

egyszerűsítésre hajló, de egészséges gondolkodásmód.

butik

- Magánéleti zűr, amin nehezen leszel úrrá.

buzogány

- Alkotókedv, tettvágy; cél, amelyet túl hamar akarsz elérni.

bába

Bábát látni: Rossz lelkiismeret, halogatott elintéznivaló.

bábu, bábszínház

- Alakoskodás; átlátsz valakin, de ezt nem teheted szóvá.

bádog

Jelentéktelen dolgokkal vagy kénytelen foglalkozni.

bál

- Megakadályoznak abban, hogy valami kellemesnek hitt eseményen részt vegyél. Bálterem, ahol régi divatú ruhába öltözött emberek táncolnak: unalmas napjaidért a környezetedet teszed felelőssé, pedig lehet, hogy Te vagy fásult.

bálvány

- Nem korrekt eszközökkel rivalizálsz; valakinek okkal, ok nélkül - a romlására törsz, és mindezt rossz lelkiismerettel teszed. Fiatalasszony álmában az anyóssal szembeni rossz érzések. Fiúálomban: szigorú édesanya, akit tisztelni kell.

bánya

A bizonytalantól való félelem. Aranybánya: irígység, vágyakozás szükségtelen dolgok után. Sóbánya: gazdaságosság.

bányató

- Ismeretségi körödben rátalálsz valakire, akire eddig nem fordítottál elég figyelmet.

bányász

Döntésképtelenség, nehezedre esik felelősséget vállalni a dolgaidért .Szeretnéd ha helyetted mások döntenének egy nehéz helyzetben.

bár

Régi ismerős váratlan megjelenése; futó ismeretség.

bársony

Önteltség, kicsit túlbecsülöd magad; Vásárlás, amiben örömöd leled.

bárány

Ha fehér: vidám napok, ha szürke vagy fekete: szerelmi kaland.

báránybőr

- Földre terítve: gondtalan napok; lebegő báránybőr: gyanakvás; tévedés.

bástya

- Nehéz feladat. Mint sakkfigura: könnyedén megoldasz egy nehéz feladatot.

béka

Önbizalomhiány. Ha a béka rád mászik vagy ugrik és azt undorítónak találod: szorongás, amit saját tehetetlenséged, oktalan félelmeid okoznak. Koronát viselő béka gyermekálomban: kedves álmodozás; felnőttálomban: félszegség; visszafogottság.

béklyó

- Megkönnyebbülés, kellemetlennek ítélt dolgod, ügyed jóra fordul.

bél

Amibe kolbászt vagy hurkát töltenek: takarékosság. Saját beleid (látni vagy kiszedni): emésztési zavarok, valós fizikai érzés álombéli megnyilvánulása.

bélszín (napjainkban)

Merész tervek, melyeket nem biztos hogy tisztességes módon ki lehet vitelezni, nagyratörés. Nyers bélszín: harag, undorral végzett munka.

bélyeg

Túlzottan nagy méretű bélyeg: pénzzel kapcsolatos gondolatok. Külföldi: kellemes időtöltés, kikapcsolódás. Bélyeggyűjtemény: rendszeretet, pedantéria. Levegőből hulló bélyegek: Nappali álmodozás, be nem váló remények.

bélyegző

- Munkahelyi konfliktus. Bélyegző, amit rád ütnek: betegség. Gyermekálomban: csínytevés.

bélés

kabát, ruha bélése, bélésanyag: Jó lényeglátó képesség; mások kisebb gyengeségének tapintatos kezelése.

bérelszámolás

Kigúnyoltál valakit; félsz, hogy megharagszik; Hibáztál a munkahelyeden de nem merted főnöködnek bevallani.

bérlet

- Adósság. Elveszett bérlet: késés.

bíró

Ha jót cselekedtél elnyered méltó jutalmadat, ha rosszat akkor méltó büntetésedet. Más magyarázat: halogatsz egy elintéznivaló kellemetlen ügyet.

bíróságon

lenni - Pletyka, hivatali kellemetlenség, munkahelyi bosszankodás

bőr

Állatbőr: Kétségek egy ügy kimenetelét illetően, befolyásolhatóság. Emberi bőr, ha színes: vidámság; Sima fiatal bőr: szeretet; pattanásos bőr: bosszantanak, borsot törnek az orrod alá.

Bábaasszony

Egy titokra fény derül, de fájdalmak árán. A természet ősi erőiből táplálkozzon.

Bábjáték

El kell döntenie: saját maga irányítja sorsát, vagy engedi, hogy rángassák. Félő, hogy a könnyebb utat választja. Miről szólt az előadás?

Bakkecske

Férfierőt ígér minden felnőtt álmodónak.

Baktériumok

1. Vigyázzon a testére! Ha tunya, elpuhult életet él, betegség fenyegeti. Szedje össze akaraterejét, fusson, ússzon, kiránduljon. A súlya rendben van? Az egészséges táplálkozásra is fordítson nagy figyelmet! 2. Apró bántások szegik kedvét. Talán nem is ismeri fel forrásukat, nem tud megfelelően reagálni rájuk.

Balra megy

A bűn, az erkölcstelenség felé indul. Kedvezőtlen fordulat várható. (Stekel)

Balett

A mozgás öröme, a testben levő feszültségek oldódása. Bármilyen érzelmeket kifejezhet, felébredve úgy érzi, tehertől szabadult. Újszerű gondolatokra, játékos szexualitásra nyílik módja. Ha átéli hangulatát, szelleme szabadabban szárnyal, kielégültséget érez.

Bálna

Ez a nagy állat nem Önt szimbolizálja, hanem valami tehetetlenséget, amely ellen küzdenie kell.

Bánat

A múltból jön, és örömre változhat, ha kiegyenesedik és előre indul.

Barakk

Az élet most szomorú. Ne törődjön bele, díszítse fel környezetét, zenével vidámítsa lelkét. Az egyhangúság véget fog érni.

Barátságos

(ember, állat). Jó szándék, jó szó fog örömöt okozni Önnek. Bízzon abban, aki erre érdemes.

Baromfi

Irigység és pletyka ronthatja meg életét, ha túlságosan zárt körből választja barátait. A férfiakat a többnejűség fáraszthatja, a nőket egy mellékfoglalkozású hím bosszanthatja.

Bátorság

Csak teljesíthető feladat esetén jó jel. Néha az intimitás fenyegető, ennek elfogadásához is kell bátorság.

Becsapni valakit

Ha vágyait összetéveszti a valósággal, csalódni fog. Ne a másikat hibáztassa, ha önmagát csapja be.

Befalaz

Elrejt valamit saját maga elől. Elrejtene valamit, ha tudna. Életének háza ettől nem lesz szilárdabb.

Befejez

Ha jó érzés kíséri: siker. Ha kellemetlen: veszteség.

Befőz

Az érzelmeket hiába dunsztolja. Kapcsolata más alapon is működhet.

Befűteni

Szívet melengető tűz gyullad. Vigyázzon, nehogy megperzselje magát.

Bekapcsol valamit

Itt az ideje, hogy energiáit hasznosítsa. Csak a tevékenység csillapíthatja nyugtalanságát.

Béke

Megjelenhet, mint leírt szó, messziről hallott hang vagy érzés. Örüljön a megtalált belső harmóniának, ne aggódjon a jövő bizonytalansága miatt.

Bekenni

A kísérő érzelmektől függően, lehet szexuális vágy vagy az álmodó elfogadhatatlan saját késztetéseinek kivetítése (rákenni, amit magán utál.)

Bemutatni valakit

Miért fontos ez az ember (akit képvisel) az Ön számára? Van róla véleménye, de ezt nehéz kifejezni.

Bénulás

Tehetetlenség, a küzdelem feladása. Valamit túlzásba vitt, túlerőltetett. Ne tegyen nagy erőfeszítéseket, az még növelné bénulását. Apró mozdulatokkal közeledjen célja felé, lazítson. Fokozatosan növelheti előrehaladását, és kitartással messzebb juthat a favoritnál.

Beoltani

Fel kell készülni egy veszélyre, növelni kell az ellenálló-képességét. Lehet szexuális vonatkozása is, de nem ez a lényeges.

Bér

Erőfeszítéseivel arányos eredmény. Váratlan örömöt ne várjon.

Bérelni

Egy tartós kapcsolat kerülése.

Betegség

1. Utalhat testi betegségre. 2. A lélek betegsége a tehetetlenség. A probléma valószínűleg súlyos, de ha nem diagnosztizálják és kezelik, egyre súlyosabb lesz. Az adott szervhez kapcsolható lelki képesség, tulajdonság nem megfelelő működése (pl. láb: a továbbhaladás nehézsége; szem: valamit nem tud, akar észrevenni; szív: érzelmi probléma; gyomor: valami változást nem tud „megemészteni”). Mindig figyelmeztetés: Túl nagy terhet rakott testére vagy lelkére!

Bezár

Ha az ajtó mögött értékek vannak: valamit félt, még önmagától is. Ha mögötte lomok, üresség van: elmúlt, de még fájhat. Valóban lezárta ezt a kapcsolatot, töprengést?

Biblia

A törvény, az írott szabályok. Ön kiválasztott, de még nem tudni, szent lesz vagy lator.

Bimbó

Egy szép lehetőség az emberi kapcsolataiban.

Birka

Egy türelmes, jó szándékú ember, aki könnyen áldozatává válik gonosz szándékoknak.

Birkózás

Egy befejezhetetlen küzdelem szimbóluma. Feszültségét agresszív eszközökkel nem oldhatja meg, de választhat új ellenfelet.

Bíróság

Ez egy belső bíróság, amelyet akár lelkiismeretnek is hívhatunk. Ítéletei szigorúak és életfogytig tartóak. Keresse meg, mit vétkezett, ébren tegye jóvá. Egyiptomi álmoskönyv: el fogják ítélni. Artemidoros: elrejtett dolgok felszínre kerülnek. Apomasaris: ismeretlen bíró: Isten fog ítélni.

Bizalom

Egy megbízható társ. A feloldódás, az intimitás lehetősége.

Biztonság

(érzés). Életének nyugodt, békés szakasza következik. Egy idő múlva úgyis megjelenik a Kígyó a Paradicsomban.

Biztosítás

Fenyegető késztetések, belső lehetőségek ellen köti. Nem nyerhet, legfeljebb keveset veszít. Elég ez Önnek?

Bokszolni

Egy belső feszültség kiutat keres. Könnyen választhatja a közvetlen agressziót. Mások ledorongolása, kegyetlen tréfák is okozhatnak fájdalmat. Bátrabban fejezze ki indulatait, de – mivel Ön kultúrált lény – megtalálhatja azt a módot, ahogyan nem sért meg mást.

Boldogság

Ébren is érezni fogja. Ne kételkedjen a jövőjében.

Bolond

1. A bölcsesség fenyegetése. Túl súlyos dolog megértéséhez közeledik, ez árthat Önnek. Segítheti, ha megfelelő távolságot tud tartani ettől a problémától, például a humor eszközeivel. 2. Egy különös tulajdonságával, véleményével kapcsolatos figyelmeztetés: ezt még akkor is vállalnia kell, ha ezért bolondnak nézik.

Bolondokháza

Félelem saját gondolataitól. Elmagányosodhat, de sok eredeti gondolat lehetősége. Ha fantáziájának termékeit a valóságos lehetőségekkel összeveti, értékes alkotásokat hozhat létre. Ha nagy félelem kíséri, keressen segítséget.

Bolt

A lehetőségek tára, de ezeknek ára van. Mit árulnak ebben a boltban? Szüksége van ezekre a cikkekre? Meg tudta venni ezeket? Lehetséges, hogy egy fontos vágyát nem üzleti alapon kell kielégítenie, sőt, az igazán fontos dolgokat pénzért nem lehet megvenni.

Bomba

Romboló gondolatok mozgolódnak lelke legmélyén. Fenyegetik saját létét is, még inkább egy fontos kapcsolatát. Ezeket a hatalmas energiákat nehéz, de nem lehetetlen hasznos munkára fogni. A következő hetekben legyen nagyon óvatos szavaival, tetteivel.

Boríték

Az üzenetet önmagától kapja, de nehéz megértenie. Először el kell döntenie, igazán őszinte akar-e lenni saját magával, és csak ezután bontsa fel. Tartalma értékes, de ritkán kellemes.

Borotválkozás

Férfiaknak: vágyát valóban csak erőfeszítésekkel érheti el, a kisebb kellemetlenségek elkerülhetetlenek. Nőknek: elégedetlenség önmagával vagy partnerével (attól függően, kit borotvál).

Borsó

Ha szereti, békés időszak következik, elkerülik a gondok (de a kellemes izgalmak is).

Boszorkány

Mágikus erő, misztikus fenyegetés. Többnyire romboló vonásai vannak előtérben, az ész elveszejtője, a primitív ösztönök felkeltője. Ha jó kedvében van, segíthet másoknak. Férfiaknak külső, nőknek belső veszélyt jelez. A nőiség gonosz oldala. Néha: félelem a nőktől.

Botladozni

Képességeit meghaladó feladatok körvonalazódnak Ön előtt. Ismerje be, ha valami túl nehéz, kerülje el.

Bő-szűk

(pl. ruha). Ön változott vagy a környezete? Alkalmazkodnia kell (pl. összehúzni magát) vagy új élettérért, lehetőségekért harcolni. Csak így ne maradjon. Sokszor családi gondokra utal.

Bölcsesség

Az álom bölcs, de ezt elrejti. A bölcsesség képében többnyire az önbecsapás jelentkezik.

Bőség

Gazdagnak: ne elégedjen meg azzal, amit pénzért megszerezhet. Szegénynek: elégedetlensége tevékenységre serkentse.

Búcsúzás

Valaminek vége van, valami elkezdődik. Egy új életszakasz áll Ön előtt. Csak a legszükségesebb terheket vigye magával.

Buborék

A felületesség veszélyeire figyelmeztet.

Búcsúzni

A búcsú valódi, csak az lehet szimbólum alakban, akitől, amitől búcsúzunk. Ha a kapcsolat, érték idejét múlta, az új Találkozás lehetőségét ígéri.

Bujkál

Forduljon meg! Nézze meg üldözőjét! Így már nem is lesz olyan ijesztő.

Burok

Akár máson van, akár Önön, gátolja kapcsolatukat. Tépje szét, lépjen ki e védettségből.

Bűnözés

Stekel: a neurotikus ember (egy egyházatya szerint a becsületes) csak álmodja azt, amit a bátor (gátlástalan) meg is valósít. A felhalmozódott agresszió fenyegetővé válhat.

Bűn

Ez ébren erénynek tűnhet, de tudja álmában, hogy megszenved érte.

Büntetés

1. Félelem a társadalomellenes, az erkölcstől eltérő, a mások lerombolására irányuló ösztönöktől. Önből rossz bűnöző lenne, maradjon meg a törvény és az erkölcs által kijelölt úton. Ne legyen azonban se bíró, se ítéletvégrehajtó. 2. Bűntudat. Valószínűleg rászolgált, de már megbűnhődhetett. Ha meg tudja keresni valódi okát (és ebben álma is segíthet), feloldozást adhat önmagának.

ABC kereső:

A
Á
B
C
CS
D
E
É
F
G
GY
H
I
Í
J
K
L
M
N
NY
O
Ó
Ö
Ő
P
R
S
SZ
T
TY
U
Ú
Ü
Ű
V
Z
ZS