Betűrendben - Ü

üdvözlőlap, képeslap

Lustaság; mulasztás.

üdülő

Sok munka, kényszerű takarékoskodás.

ügető (lovi)

- Ráfizetés.

ügynök

- Idegen befolyás; olyan dologra akarnak rábírni, amihez semmi kedved; ha ügynök elad neked valamit: beadod a derekad egy dologban.

ügyvéd

Utólag talált megoldás; jó érv, ami sajnos jóval a vita után jut az eszedbe.

üldözés

- Ha téged üldöznek: visszafogottság; sok elhallgatott megjegyzés. Ha Te üldözöl kergetsz másokat: elégedetlen vagy önmagaddal; rossz szokásaiddal felhagyni igyekszel.

üllő

- Alkotókedv; célratörő viselkedés.

ültetni

- Magot: türelem; őszinte érdeklődés; férfiálomban: családalapítási gondolatok; idősebbek álmában: hosszú élet. Palántát ültetni: a hatásod alá kerítesz valakit, befolyásolsz.

ünnep

- Mindig készülődés, várakozás. Ünnepelni valakit: elhamarkodottság, hibát követtél el vele szemben; ha ismeretlent ünnepelsz: társkeresés.

ünnepély

- Kedved ellen való program.

üreg

- Menekülni szeretnél gondjaid-bajaid elől; szerelmi bonyodalom.

ürge

- Gyors észjárás. Ürgét önteni úgy költöd a pénzed, ahogy szerzed.

üst

Forralsz valamit. Üstben fázni: gazdagodás, nem okvetlenül anyagi értelemben.

üstökös

- Rátalálás, helyes felismerés.

ütköző

- Viszályt szítasz. Ütközőn utazni: úgy gondolod, hogy a világ nem sokat változott. Régi feljegyzés szerint: szamárságot csinálsz.

ütés, ütni

- A szenvedéshez való vonzalom; azokat a történeteket, eseményeket találod érdekesnek, amikbe valakinek baja történik. Ha téged ütnek: kiszolgáltatottság, alárendelt helyzet, amelybe nem egészen akaratlanul kerültél; ha Te ütsz: makacskodás. Ha ütni akarsz, de nem bírod a kezed mozdítani: lásd: KÉPTELENSÉG.

üveg

- Minél tisztább, csillogóbb, annál nagyobb tévedés; azt hiszed, hogy átlátsz valamin, jó emberismerőnek tartod magad, tévedéseid nem jegyzed. Italosüveg: jutalom. Üvegcserép: csalódás, amit magadnak köszönhetsz. Üvegtányér, üvegtál; túlzott őszinteség, kitárulkozás. Nagyító üveg: jó feladatmegoldási készség.

üzem

- Gond.

üzlet

- Üzletet kötni: meghátrálás, elveid erős módosítása. Üzletben vásárolni: ha kicsi, nett üzletben jársz: értelmes tervek; nagy tágas üzlet: szórakoztató barátok; zsúfolt lim-lomos üzlet, bolt: nem vagy jó viszonyban sajátmagaddal.

Üdítő

(ital). A lélek vidámságra szomjazik.

Üdülés

A gondokat nehéz elviselnie. Változtatni kell életén.

Üdvözlés

Az emberi kapcsolatok fontosak lesznek az Ön számára. Bizonytalansága csak átmeneti. Képes lesz őszintén kezet nyújtani másoknak. Artemidoros: Ismerőst üdvözölni: szerencsét hoz. Germanos: Ellenség csókja: árulás. Idegené: küzdelem.

Ügyes

(ember). Készségei segítik, eléri célját.

Ügyetlen

Elégtelennek tartja készségeit, és ezt be is bizonyítja.

Ülni

1. Van ideje a pihenésnek, és van ideje a cselekvésnek. Most az erőgyűjtés időszaka következik, de nemsokára fel kell kelni és elindulni. Nehézségekbe ütközhet azonban a cselekvés, az ötletek végrehajtása. 2.  ’…és seggemen érzem, hogy fejem mily nehéz.’ A tunyaság öröme.

Üres

(edény). Élete válhat üressé, ha nincsenek céljai, vagy e célok megvalósításához nem talál megfelelő társat. Ha most feladja, nehéz lesz újra kezdeni.

Ütemes

Élete ritmusát mutatja. Túl gyors, túl lassú? Korrigálja.

Ütni

Keressen egy tárgyat, amelynek nem árt az ütés, azon vezesse le indulatait.

Üzenet

Az álom maga is üzenet (mi küldjük magunknak). Ne vitatkozzunk ezzel: álmunkban jobban tudjuk. Ha emlékezik tartalmára, azt elemezze. Egyébként milyen üzenetet vár, remél?

Üzlethelyiség

Valamit felkínál, ajánl magából.

ABC kereső:

A
Á
B
C
CS
D
E
É
F
G
GY
H
I
Í
J
K
L
M
N
NY
O
Ó
Ö
Ő
P
R
S
SZ
T
TY
U
Ú
Ü
Ű
V
Z
ZS