Betűrendben - Ú

újság

- Nem látsz tisztán egy dologban; kielégítetlen kíváncsiság; újságpapír, ha összegyűrt: találgatásra vagy utalva; ha a szél sodorja: feledékenység, szórakozottság.

újságárus

- Rossz hír.

úszás, úszni

- Úszni természetes vízben, folyóban, tóban: kikapcsolódás utáni vágy, alacsony teherhíró képesség; medencében: nagyvonalúság, könnyűvérűség. Úszó embert látni: ha feléd úszik: új barátság; ha távolodik és a hátát látod: harag; bosszútervek, amelyeket hamarosan elfelejtesz.

út

Útszélen állni: elégedetlenség önmagaddal; úton haladni: gyalogosan: célod eléred; autóval, sebesen: függetlenséged kergetése; útról letérni: bátortalanság. Útjelző tábla: szabályozottság. Kanyargós út: szerelmi kalandok sora. Zökkenőkkel teli út: céltudatosság.

úthenger

- Otromba tréfálkodás.

útkereszteződés

Rossz választás, megbánt lépés. Útkereszteződés, ha nem bírsz rajta áthaladni: a jóízlésed tiltakozik valamely divatos szokás ellen; lépést akarsz tartani a korral, de ez nem megy könnyen.

útlevél

Tipikusan emigráns álom és majdnem mindig elfojtott honvágy. Útleveled ha elvész: kettős érzelem, akarsz is menni meg nem is valahová. Régi feljegyzés: kosarat kapsz.

útonálló

- Nők álmában: számonkérhetetlen kacérkodás, kétértelmű viselkedés; férfiak álmában: féltékenység.

úttestre feküdni

- Kicsapongás.

Új

(tárgy, feltűnően). A különböző értelmezési lehetőségek közül a későbbire, az aktuálisra, a még ki nem próbáltra utal.

Újjászületés

(Szimbolikus formában: tengerből kiemelkedés; barlangból, zárt helyről kijövetel; a tojás, a rügy, a tavasz.) Vágy a változásra, félelem az ezt megelőző haláltól (valamit el kell veszíteni ezért).

Újszülött

Szerencse a családban. Alkotó embernél eredeti gondolatok, másnál testi erő.

Úszni

Vágy a gondok felejtésére, a felelősség letételére, a gyermeki boldogság elérésére. Ez a vágy kielégíthető, ha nem ragaszkodik túlságosan a realitásokhoz. Ne távolodjon el nagyon a parttól, törekedjen az egyenletes, nyugodt ritmusra. Sodrással szemben: legyőzni az elemi erőket. Lebegve, könnyedén: a szellem győzelme a földi nehézség fölött. Artemidoros: Veszély fenyeget. Apomasaris: Víz közepén úszni: mihelyt a partra ér, elfogják. Germanos: Piszkos vízben: lelki károsodás. Stekel: Születés és halál. Astrampsychos: Viharos tengerben: bánat, gyász. Nyugodt tengerben: szerencse.

Útelágazás

Egy fontos választás.

Útitárs

Kivel, milyen emberrel szeretne tovább haladni? Egy saját tulajdonság, képesség, amely most aktuálissá vált.

Útjelző tábla

Szeretné, ha megmondanák, merre haladjon. De először azt kellene tudnia, hová akar elérni. A tanácsok igaz vagy hamis volta csak végrehajtásuk után derül ki. A legrosszabb választása az, ha helyben marad.

Útvesztő

Több lehetőség közötti választás, amely a következményektől való félelemmel társul. A legrosszabb, ha nem választ.

ABC kereső:

A
Á
B
C
CS
D
E
É
F
G
GY
H
I
Í
J
K
L
M
N
NY
O
Ó
Ö
Ő
P
R
S
SZ
T
TY
U
Ú
Ü
Ű
V
Z
ZS