Betűrendben - Ö

öblíteni

-ruhaneműt: nem jut elég időd saját magad karbantartására; például nem jutsz el fodrászhoz, nőknél: kozmetikushoz; férfiaknál: mozgáshoz,sporthoz; üdítő kikapcsolódás.

öböl

- Megnyugvás, kellemes időtöltés.

öklelés

- Női álomban: szexuális fantáziálás; a rámenős magatartás előnyben részesítése; férfiálomban: elavult nézetek; a nők lenézése, esetleg erőszakosságra való hajlam, az erőszak kedvelése. Ha olyan állat öklel fel, ami erre a valóságban képtelen lenne pl. óriássá nőtt egér, nyúl: nők álmában: pipogyának tartott partner, akit mindenek ellenére szeretsz; férfiálomban: vészes és alaptalan önbizalomhiány; szorongás egy olyan gondolat, gondolatkör miatt, amit játékosan, kedélyesen kellene felfognod.

ököl

- Ha saját ökölbe szorított kezed látod-érzed: agresszivitás, amelyet elhagyatott gondolataid miatt érzel; nincs lehetőséged az ellentmondásra: úgy érzed: engedelmeskedned kell. Más öklét látni: gorombán bántak veled.

ökölvívás

- Nincs módod érdekeid érvényesítésére.

ökör

- Kihasználnak -legalábbis így érzed.

ökörszem (madár)

- Jó kedély; jó tűrőképesség; ügyesen kárpótolod magad.

ölelkezés

Ha barátinak már éppen nem mondható, de még nem is egyértelmű szeretkezés: ha mást látsz így: kínzó és kielégítetlen kíváncsiság; bármennyit tudsz másokról, bármennyire is szeretnek, mindig háttérbe szorítottnak érzed magad. Ha Te ölelkezel: nem engedsz utat valamely érzésednek; félrevezeted magad. Ha valaki olyannal ölelkezel, akire különben nem is gondolsz: vedd azt, aki az álombéli környezetében van, esetleg ugyanúgy hívják. Azonos neművel ölelkezni: nem kapod meg azt az elismerést, amelyre méltán igényt tarthatsz.

ölelni

barátot - Elhibázott lépés egy kapcsolatban.

ölelés

- Lásd: ölelni vagy ölelkezés !

öltözködni

- Álságosság. Lásd még: RUHA

öltöztetőnő

- Cinkosság, amelyben pillanatnyi örömödet leled, később azonban ellened fordulhat cinkostársad; légy óvatos.

öngyújtó

- Öröm; kedvtelés, amelyre szükséged van. Elveszett öngyújtó, zugból előkerülő öngyújtó: dohányos álmában: igyekszel mérsékelni a nikotinfogyasztásodat, helyesen teszed; egyébként: nincs okod aggodalomra képzeleteid miatt.

önindító

- Kezdetben jónak látszó ötlet, amelyről később kiderül, hogy nem is annyira eredeti.

önmagad, ha kívülről messziről látod

- Meghasonlottság, békétlenség a saját indulataid, érzelmeiddel szemben; értelmed és érzelmed külön úton jár. Férfiálomban: olyankor gyakori, amikor olyan nőbe szerelmesedsz bele, akit az erkölcsi érzéked elvetne. Női álomban: az anyai befolyás érvényesülése, felülkerekedése az indulatok, érzelmek felett.

öntözni (virágot)

könnyedség a szerelemben; földet, haszonnövényt: elkótyavetyélt pénz. Bútort, szobát, öntözni nem való dolgot öntözni: érdekes szexkívánságok.

ördög

- Anyagi siker; jó üzleti szellem. Ördöggel, ha birokra kelsz: szenvedély: rosszallod a saját viselkedésed. Ördög, ha belédkapaszkodik: túlzás, autósnak: gyorshajtás. Ördög, ha barátságos, megnyerő: kerülőutakon jársz; jó ötletek, amelyeket nem tisztességes úton valósítasz meg. Ördög nyakában ülni, ördögöt meglovagolni: szerelmi ügyeskedés, cselszövögetés. Játékördög: jó humor, kedves heccelődés. Nőnek ördöggel szerelmeskedni: nem avatod be partnered a testi kíváncsiságaidba, ezért talán aztán nincs is sok örömöd a szexben.

öreg

- Ha ismerős, barátságos: egy közhely, közmondás, amelynek az alapján elrendezel valamit. Ellenséges, idegen, idegennek ható öreg: lázadás, egészséges szembehelyezkedés a tanult, belédsulykolt szabályokkal szemben; eredeti új gondolatok. Öreg akár nő vag férfi, ha rádtámad, rémületet ébreszt: benned lévő gátak, amelyeket le kellenne döntened.

örv

- Rosszul döntöttél egy kapcsolatodban.

örvény

- Ha messziről, vagy hídról látod: lekicsinyelsz egy kellemetlenséget; kikerülsz egy beszélgetést, amely tisztázhatna számodra is fontos dolgokat; örvény, ha csónakkal belekerülsz: bonyodalmas szerelmi kapcsolat; örvény, ami elnyel: zűrös magánélet, esetleg hazudozás; kellemetlenség, kínos helyzet, amelybe saját hibádból kerültél. Örvény, ha a közelébe úszol, vonzónak érzed: szerelem, amely nem tud kibontakozni.

összenőtt emberek, ikrek, összenőni valakivel

- Nem tudsz viszonozni egy érzést; egy közeli hozzátartozódat nem kedveled annyira, amennyire szerinted illene; terhedre van valakinek a ragaszkodása.

összeveszni

- Ki nem mondott gondolatok; fegyelmezett viselkedés.

ösvény

- Váratlan, meglepő hír, felismerés.

öszvér

- Általában: kettős érzelem. Öszvéren ülni: nem vagy jó viszonyban saját magaddal. Öszvért simogatni: rugalmas gondolkodás; jó megérzések; mások megértése; képes vagy átérezni mások bújátbaját.

öv

- Szabály; ha túl szoros, kényelmetlen: megalkuvás; ha bő, lecsúszik: lelemény, kijátszol egy rendszabályt.

Ölni

Ha már gyilkos indulatok vannak bennünk, jobb tudni róluk. Ha nem kíséri indulat: valami befejezése.

Öltözni

Felkészülés egy találkozásra, ahol nem akarja megmutatni igazi énjét.

Önállóság

Törekvés az önállóságra (mert korlátozva érzi), félelem az önállóságtól. Valószínűleg egy konkrét kapcsolatban remélt függetlenség.

Önarckép

Mindig őszinte, mutatja hibáit és készségeit. Valamiért aktuális az önelemzés – használja fel az álom adta lehetőséget, idézze fel, elemezze az álomban látott képet.

Önéletrajz

Valószínűleg új utat keres, ezért idézi fel az eddig megtettet. Megpróbálhatja becsapni magát. Keresse, hol hamisított. Ébren írjon egy őszinte önéletrajzot.

Öngyilkosság

Valamit gyűlöl önmagában. Ha ezt megsemmisíti, nem baj. De ne rombolja le egész személyiségét, önértékelését. Valamit meg kellene őrizni magából: egészséges vágyakat, indulatokat, karaktervonásokat.

Önkielégítés

(szexuális). Legalább jó volt? Ha már a valóságos kapcsolatai nem kielégítők. Félő, hogy potenciális partnerei tovább távolodnak, fantáziáját nem a valóság formálására használja. Szász Tamás: Kezébe venni sorsának alakítását.

Öntözni

Testi és szellemi gyarapodás.

Önzés

Álmunkban is alkotunk ítéletet – látszólag másról. Mi önzetlenek vagyunk, aki nem hiszi, elfogult.

Öregasszony

Bölcsesség, amelyet lehet jóra és rosszra is használni. Ez attól is függ, hogyan szólítjuk meg. Öreganyámnak (!) nevezzük vagy banyának. A tapasztalatok, a tapasztalt emberek hasznosságára figyelmeztet.

Öregember

Még ma is tartalmazza a bölcsesség szikráját, a hosszú élet iránti reményt és a haláltól való félelmet. A szülőkre, a nagyszülőkre emlékeztet, azokra a tulajdonságainkra, amelyeket tőlük örököltünk. Az aktív emberek számára fenyegető lehet: a testi képességek elvesztése, beleértve a szexualitást is. Ha saját öregedésének gondolata foglalkoztatja: számolja meg saját fogait vagy nézzen a kezére. Újra akarja kezdeni ez a kéz?

Örökség

Ön a szüleitől, a társadalomtól sokat örökölt (testi-lelki adottságait). Kielégítik ezek? Amit remél, bekövetkezhet, de gyarapodásában inkább saját erejére támaszkodjon, az biztosabb.

Öröm

(érzés). Elégedett volt lefekvéskor és boldogan fog ébredni. Öntől függ, meddig marad ez az érzés.

Összeadás

Az egyes számok jelentését lásd a Számok címszónál. Ha ezeket összeadjuk, egy új jelentést kapunk. Aktívan, cselekvéssel kívánjuk változtatni sorsunkat.

Összeomlás

(pl. házé). Lelki egyensúlyát fenyegető veszély. Ha megelőzi, ha az omlás helyett bont, új életet építhet helyén.

Ötlet

Álmainkban sok eredeti ötlet születik. Sajnos, többségüket elfelejtjük. Nem elég ezeket megjegyezni, tenni is kell megvalósulásukért.

Özönvíz

Nem pusztul el minden (Önben). Ha kiállja a próbát, új élet kezdődik.

ABC kereső:

A
Á
B
C
CS
D
E
É
F
G
GY
H
I
Í
J
K
L
M
N
NY
O
Ó
Ö
Ő
P
R
S
SZ
T
TY
U
Ú
Ü
Ű
V
Z
ZS